6 semne de alarma ca ai exagerat cu cofeina !

6 semne de alarma ca ai exagerat cu cofeina !
6 semne de alarma ca ai exagerat cu cofeina !

Cofeina are nenumarate beneficii asupra sanatatii, insa poate da si dependenta si de la o cana de cafea care sa te trezeasca dimineata poti ajunge pana la a nu mai putea functiona daca nu iei cate una din ora in ora.

Iata cateva semne ale excesului de cafea:

Tremuraturi- In situatia in care ai baut deja doua cesti de cafea si incepi sa ai o senzatie de tremur sau nu iti mai poti controla mainile este posibil sa te confrunti cu un efect al consumului de cafea in exces. Incearca sa reduci pana la jumatate consumul de cafea si sa tii acest ritm cel putin o saptamana.

In cazul in care intr-adevar problema era povocata de cafea, nu vei mai avea acele stari de tremur.

Urina este portocalie- Urina portocalie poate fi si ea un semnal de alarma pentru consumul de cafea in exces. Mai exact, cafeaua este un lichid care iti deshidrateaza corpul si care, din acest motiv, provoaca anumite simptome printre care si modificarea culorii urinei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ramai fara energie dupa-amiaza- Daca ti se intampla acest lucru, este foarte

posibil sa fii dependent de cafeina. Daca de dimineata incepi sa te energizezi, lichidul te va tine in forma o vreme, dupa care va avea exact efectul opus, facandu-te sa te simti extrem de obosit. Limiteaza-te la o cana, dimineata.

Insomnia- In mod clar, insomniile sunt semn al unui consum prea mare de cafea. In acest sens nu poti decat sa reduci consumul de cafea la jumatate si sa eviti sa mai bei cofeina dupa ora 17.

Cel mai bine este ca seara sa te relaxezi in compania unui ceai de tei sau a unei cani cu lapte.

Tulbarari cauzate de excesul de cofeina

Anxietatea- Starile de neliniste sunt un rezultat al combinatiei de stres, grija si chiar consum excesiv de cafea. Daca te afli intr-o perioada mai dificila in care te confrunti cu emotii negative si stres, ar fi bine sa reduci consumul de cafea sau sa bei cafea decofeinizata.


Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Anamaria Prodan, despre relația cu Luca, fiul lui Larențiu Reghecampf. Motivul pentru care soția tânărului a fost dezmoștenită de părinții ei. „A fost dureros. Este într-o situație dificilă”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Dorian Popa, iubeşte din nou! Ce spune despre noua cucerire care i-a pus inima pe jar: "Am dreptul să îmi găsesc fericirea"

Horoscop 2 noiembrie 2024. O zodie se simte motivată să își urmeze obiectivele

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies