6 sfaturi pentru o relație sănătoasă. Cum să mențineți flacăra iubirii aprinsă

Ce este o relatie
Cum se construiește o relație sanatoasa

Descoperă în articolul de mai jos care sunt cele mai bune sfaturi pentru o relație sănătoasă și cum trebuie să le aplici pentru a avea parte de o relație armonioasă.

Există mai multe modalități pentru a face ca o relație să funcționeze și pentru ca cei doi parteneri să se simtă în aceeași măsură fericiți și împliniți.

 

Chiar dacă fiecare relație este diferită, există câteva principii de bază pe care cei doi parteneri trebuie să le urmeze. De altfel, aceste sfaturi se aplică tuturor tipurilor de relații, fie că este vorba despre o relație amoroasă sau o relație de prietenie ori de colegialitate.

 

Citește și: Totul despre compatibilitatea în cuplu

Cum poate fi definită o relație sănătoasă

 

O relație sănătoasă poate fi definită ca relația în care există suișuri și coborâșuri, dar în care cei doi parteneri își formează obiceiuri sănătoase de cuplu pentru a trăi în armonie.

Sfaturi pentru o relatie sanatoasa
Cum mentii o relatie sanatoasa[Sursa foto: Unsplash]

Sfaturi pentru o relație sănătoasă

 

Fiecare sfat trebuie trecut printr-un filtru propriu înainte de a fi pus în aplicare, deoarece nu toate sfaturile se aplică tuturor relațiilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum depășim momentele tensionate în cuplu

Probleme in relatia de cuplu
De ce apar probleme in relatia de cuplu[Sursa foto: Unsplash]

 

1. Fii independent/ă financiar

Independența financiară vine cu o mulțime de beneficii pentru ambii parteneri. În acest mod, se evită o mulțime de discuții legate de bani și de cheltuielile în casă. În schimb, o dependență financiară de partener se poate transforma foarte ușor într-o relație toxică, în care cei doi parteneri ajung să nu se mai înțeleagă.

Tipuri de relatii de cuplu
Cate tipuri de relatii de cuplu exista[Sursa foto: Unsplash]

2. Păstrează-ți hobby-urile, obiectivele, precum și interesele

Odată implicată într-o relație, nu renunța la obiectivele pe care le aveai atunci când erai  singură. De asemenea, nu trebuie să lași în urmă nici hobby-urile și interesele pe care le aveai în trecut, deoarece acestea îți pot menține independența atunci când ai nevoie să petreci puțin timp liber. Fie că este vorba despre călătorii, despre cursuri de dans sau de pictură, odată ce intri într-o relație, nu trebuie să se termine lucrurile care te bucură și care te fac fericită.

 

3. Asigură-te că relația în care ești implicată se potrivește stilului de viață și nu invers

Acest lucru este foarte important, mai ales atunci când ai hobby-uri. Nu te blaza într-o relație statică dacă în mod normal ești o persoană extrem de activă și mereu pe drumuri. În timp, acest lucru s-ar putea să nu te mai bucure și să îți dai seama că persoana de lângă tine nu este cea potrivită.

Alege un partener care are interese comune cu ale tale, aceleași hobby-uri, iar momentele petrecute împreună vor fi mult mai frumoase.

4. Fii deschis/ă la schimbare

Nu te aștepta ca persoana de lângă tine să se schimbe, ci trebuie să faci și tu pași în acest sens. Odată ce devii o versiune mai bună a ta, vei putea analiza mult mai profund situația și vei putea lua măsuri, ajutându-l și pe partener.

Niște ore de terapie singură sau împreună cu partenerul pot fi extrem de eficiente pentru a suda o relație. Psihologii au constatat faptul că partenerii ajung să se despartă atunci când se schimbă în niște moduri în care nu mai formează o echipă și nu mai sunt complementari.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

5. Fii mai atent/ă la presupuneri

 

Nu pune etichete și nu trage concluzii pripite atunci când te simți nefericit în relație. Nu evita comunicarea și fii curioasă în legătură cu lucrurile care îl interesează sau îl deranjează pe partenerul tău de viață.

 

6. Nu compara relația ta cu a celorlalți

Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac multe cupluri, atunci când se compară cu cei din jurul lor. Deoarece fiecare relație este unică și are propriul său parcurs, cel mai bine ar fi să te concentrezi pe relația ta și astfel vei avea parte numai de momente fericite alături de partenerul tău de viață. 

 

 

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care sunt semnele iubirii într-o relație

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies