Descoperă în articolul de mai jos care sunt cele mai bune sfaturi pentru o relație sănătoasă și cum trebuie să le aplici pentru a avea parte de o relație armonioasă.
Există mai multe modalități pentru a face ca o relație să funcționeze și pentru ca cei doi parteneri să se simtă în aceeași măsură fericiți și împliniți.
Chiar dacă fiecare relație este diferită, există câteva principii de bază pe care cei doi parteneri trebuie să le urmeze. De altfel, aceste sfaturi se aplică tuturor tipurilor de relații, fie că este vorba despre o relație amoroasă sau o relație de prietenie ori de colegialitate.
Citește și: Totul despre compatibilitatea în cuplu
Cum poate fi definită o relație sănătoasă
O relație sănătoasă poate fi definită ca relația în care există suișuri și coborâșuri, dar în care cei doi parteneri își formează obiceiuri sănătoase de cuplu pentru a trăi în armonie.
Sfaturi pentru o relație sănătoasă
Fiecare sfat trebuie trecut printr-un filtru propriu înainte de a fi pus în aplicare, deoarece nu toate sfaturile se aplică tuturor relațiilor.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cum depășim momentele tensionate în cuplu
1. Fii independent/ă financiar
Independența financiară vine cu o mulțime de beneficii pentru ambii parteneri. În acest mod, se evită o mulțime de discuții legate de bani și de cheltuielile în casă. În schimb, o dependență financiară de partener se poate transforma foarte ușor într-o relație toxică, în care cei doi parteneri ajung să nu se mai înțeleagă.
2. Păstrează-ți hobby-urile, obiectivele, precum și interesele
Odată implicată într-o relație, nu renunța la obiectivele pe care le aveai atunci când erai singură. De asemenea, nu trebuie să lași în urmă nici hobby-urile și interesele pe care le aveai în trecut, deoarece acestea îți pot menține independența atunci când ai nevoie să petreci puțin timp liber. Fie că este vorba despre călătorii, despre cursuri de dans sau de pictură, odată ce intri într-o relație, nu trebuie să se termine lucrurile care te bucură și care te fac fericită.
3. Asigură-te că relația în care ești implicată se potrivește stilului de viață și nu invers
Acest lucru este foarte important, mai ales atunci când ai hobby-uri. Nu te blaza într-o relație statică dacă în mod normal ești o persoană extrem de activă și mereu pe drumuri. În timp, acest lucru s-ar putea să nu te mai bucure și să îți dai seama că persoana de lângă tine nu este cea potrivită.
4. Fii deschis/ă la schimbare
Nu te aștepta ca persoana de lângă tine să se schimbe, ci trebuie să faci și tu pași în acest sens. Odată ce devii o versiune mai bună a ta, vei putea analiza mult mai profund situația și vei putea lua măsuri, ajutându-l și pe partener.
Niște ore de terapie singură sau împreună cu partenerul pot fi extrem de eficiente pentru a suda o relație. Psihologii au constatat faptul că partenerii ajung să se despartă atunci când se schimbă în niște moduri în care nu mai formează o echipă și nu mai sunt complementari.5. Fii mai atent/ă la presupuneri
Nu pune etichete și nu trage concluzii pripite atunci când te simți nefericit în relație. Nu evita comunicarea și fii curioasă în legătură cu lucrurile care îl interesează sau îl deranjează pe partenerul tău de viață.
6. Nu compara relația ta cu a celorlalți
Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac multe cupluri, atunci când se compară cu cei din jurul lor. Deoarece fiecare relație este unică și are propriul său parcurs, cel mai bine ar fi să te concentrezi pe relația ta și astfel vei avea parte numai de momente fericite alături de partenerul tău de viață.