6 tendinţe de Primăvară-Vară 2018 care schimbă ţinutele office şi de ocazie

6 tendinţe de Primăvară-Vară 2018 care schimbă ţinutele office şi de ocazie
6 tendinţe de Primăvară-Vară 2018 care schimbă ţinutele office şi de ocazie

Pentru noul sezon de primăvară 2018, am stat de vorbă cu Tracey Steiner, Creative Design Director la Karen Millen, care ne-a povestit ce rezervă noul sezon femeilor care nu întorc capul după orice schimbare de trenduri, ci adaptează totul stilului lor personal şi lucrurilor care le motivează.

În acest an, designerii au propus croieli, imprimeuri şi culori create cu gândul la femeia empowered, care este parte din schimbare, iniţiază mişcări şi îşi foloseşte vocea pentru a-şi atinge obiectivele.

Iată cele şase trenduri cheie pentru primăvara anului 2018, care vor defini nu doar ţinutele office, ci şi pe cele de ocazie, în sezonul care urmează:

 

1. Ţinute office non-tradiţionale, cu siluete fluide 

Ţinutele de birou din noul sezon devin mai lejere, relaxate şi îmbrăţişează feminitatea încrezătoare în forţele proprii- adică acele femei îşi fac singure loc la masa directorială.

Croielile mature şi bine definite devin sezonul acesta mai uşor de purtat cu ajutorul unor noi accente îndrăzneţe, diferite de clasicele croieli tip creion -  cum sunt mânecile bufante şi pantalonii tip culotte, cu o croială lejeră.

În termeni de culori şi accesorizare, nuanţele clasice monocrome “de birou” sunt accentuate de imprimeuri non-tradiţionale, cum ar fi broderiile florale, animal printul sau de culori luminoase, cum ar fi galbenul.

Noul stil office fluid sparge graniţa dintre formal şi casual şi permite să îţi asumi stilul personal astfel încât să arăţi impecabil indiferent că este vorba de o întâlnire de afaceri sau de o petrecere neprevăzută cu prietenii după birou.

“O rochie tip corset ce accentuează talia rămâne fidelă dress code-ului office, însă mânecile bufante o fac să-şi păstreze caracterul distinct şi modern. Nici pantalonii office culotte nu sunt de ignorat în acest sezon- cu talia înaltă şi croiala lor lejeră sunt potriviţi atât pentru birou, cât şi pentru petrecerea de după.”

2. Carourile, must have-ul sezonului

Carourile sunt din nou în vogă, iar asta se vede mai ales în ţinutele office.

Carourile heritage, detaliate, tip ‘glen’ sau ‘dogtooth’ sunt la mare căutare, în special pe pardesie, pantaloni şi sacouri.

Când vine vorba de astfel de piese clasice, investeşte în materiale de calitate şi croieli atente, care urmăresc liniile corpului.

“Fă-ţi simţită prezenţa într-un croi perfect în carouri heritage, care te face să stai mai dreaptă şi să vorbeşti puţin mai tare.”

recomandă Tracey Steiner.

3. Imprimeuri expresive: dungi inegale, buline şi broderii florale 

Printurile de anul acesta sunt rafinate şi de efect, fără a fi prea încărcate.

Bulinele alb-negru, tip “polka dots”, apar în combinaţii neaşteptate, alături de broderii florale, sau în variante supradimensionate, pe rochiile de ocazie.

Chiar şi în palete monocrome, imprimeul polka dot este cochet şi uneori jucăuş, ideal pentru a-ţi pune în valoare feminitatea la o petrecere business cu dress code cocktail sau la o gală.

O rochie midi în dungi monocrome este perfectă pentru birou, iar cu accesoriile potrivite ea poate fi purtată şi la o ieşire în oraş.

“Cel mai bun mod în care să laşi o impresie de durată? Un imprimeu puternic, care se vede şi în care să fii văzută,” ne sfătuieşte Tracey.

4. Animal printul este noul negru al sezonului

Imprimeul de leopard este din nou pe val şi asta se reflectă în garderoba femeii contemporane

Anul acesta imprimeurile de animal, mai ales cel de leopard, prind noi nuanţe- pe cât de vivace, pe atât de uşor de purtat.

Alături de clasica paletă neutră, bej-maro, vei găsi printuri de leopard în culori tari, de albastru şi coral, pe care le poţi îmbrăca cu uşurinţă în oraş sau la evenimente.

5. Mânecile bufante, în stilul anilor ‘80

Dacă e timpul să înveseleşti puţin colecţia ta de cămăşi albe de birou, încearcă acest trend de primăvară-vară inspirat din siluetele anilor ‘80.

Mânecile bufante sunt din nou în tendinţe, iar o cămaşă cu mâneci balon bifează toate punctele când vine vorba de decenţa ţinutei, dar şi în ceea ce priveşte stilul.

6. Culorile cheie: nuanţele luminoase de galben, albastru şi roz

În acest sezon, galbenul solar este o culoare cheie, care te ajută să scoţi ţinutele din cotidian, fie că mergi la birou sau în oraş.

Atât la birou, cât şi la ocazii, încearcă o nuanţă clară de albastru azur ca alternativă pentru ţinutele negre sau bleumarin- suficient de formală cât să se potrivească dress code-ului, dar în acelaşi timp distinctivă şi plină de caracter.

‘Nu-ţi fie frică să porţi culori luminoase. Galbenul solar te ajută să proiectezi un aer de încredere în tine,’ spune Tracey.

 

Orice ai alege să porţi în noul sezon, la baza oricărei ţinute reuşite stă încrederea în tine. Îndrăzneşte să porţi piese în culori intense şi croiuri atente, care să îţi sublinieze silueta şi să îţi dea siguranţa că poţi fi cea mai bună versiune a ta în fiecare moment, indiferent de situaţie.

Material realizat cu sprijinul Karen Millen Romania.

 

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Seara magica pentru una dintre concurente, la <Gala Noptilor orientale>, “Bravo, ai stil! All Stars” - Iuliana este <aleasa> care va pleca, alaturi de Catalin Botezatu, la “Paris Fashion Week”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies