6 trucuri pentru a aduce un suflu nou mobilei vechi

6 trucuri pentru a aduce un suflu nou mobilei vechi

Odată cu climatul economic actual se conturează o mișcare spre reciclarea mobilierului vechi, mai degrabă decât spre cumpărarea de piese noi scumpe. Există multe modalități de a schimba aspectul mobilierului vechi și nu toate necesită cunoștințe extinse de construcție. O revopsire a mobilierului sau pur și simplu schimbarea hardware-ului unei piese poate transforma instantaneu mobilierul de la un obiect plictisitor la noul element central al camerei.

Iată șase modalități rapide și ușoare prin care să dai o viață nouă mobilierului tău vechi.

 1. Revino la elementele de bază

Fă-ți timp pentru a evalua situația și a vedea ce ai de lucru la mobila pe care o ai deja de ceva vreme.

Uneori toate nevoile tale de reîmprospătare a mobilierului sunt câteva retușuri simple: strângerea a două șuruburi, ceva lipici ici și colo sau un set de mânere (poți alege orice model de mâner de mobilă concris) și butoane noi, strălucitoare. Înainte de a începe să-ți planifici proiectul, asigură-te că verifici mai întâi lucrurile de bază. Vei fi surprins ce transformări pot aduce aceste reparații minore.

2. Nu există nimic pe care un strat de vopsea proaspăt să nu-l remedieze

Una dintre cele mai simple modalități de a-i oferi o viață nouă mobilierul tău vechi, cu aspect cutat (cu excepția cazului în care stilul șic este un aspect pe care îl cauți) este să adaugi un nou strat de vopsea.

Deci, alege o culoare care îți place, pregătește-ți toate pensulele și treci la treabă!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

3. Folosește culori pentru a impresiona

Upgradarea mobilierului vechi prin utilizarea aspectului „îmbătrânit” s-ar putea să sune ca un concept confuz, dar dacă este modificat corect, mobilierul respectiv poate aduce cu adevărat un aspect unic acasă. Dacă nu ai fost niciodată un fan al liniilor drepte și reci ale minimalismului și dorești ceva care să se simtă un pic mai „acasă” și elegant în același timp, atunci câteva piese atent alese sunt soluția potrivită

Pentru cele mai bune rezultate, optează pentru o culoare de bază moale- alb cremos, albastru de ouă de rață și alb-gri.

4. Optează pentru retapițare în cazul în care mobilierul tău arată puțin uzat

În unele cazuri, piesele structurale ale mobilierului tău sunt încă în stare bună, dar tapițeria a început să dea semne de uzură zilnică. Deci, dacă țesătura și pernele nu arată prea bine, retapițarea este calea de urmat.

Nu este momentul să fii timid- dacă îți plac culorile izbitoare sau imprimeurile îndrăznețe, nu te speria să alegi țesături care să arate această parte a personalității tale!

5. Folosește tapet

Acum este momentul să devenim creativi și da, aceasta include utilizarea unor modele de tapet atrăgătoare destinate pereților casei tale și la mobilierul simplu și vechi.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cuvântul cheie aici este „echilibru”, totuși. Adică, cu siguranță, ai putea face tot posibilul și acoperi întreaga piesă cu tapet, dar nu uita de imaginea de ansamblu- ar trebui să se potrivească în continuare cu atmosfera generală a casei tale și, cel mai important, cu mobilierul din jur.

6. Sufletele artistice vor iubi aspectul de vopsea împrăștiat

Trebuie să recunoaștem că vopseaua stropită nu este un aspect pe care toată lumea îl poate realiza fără să pară murdară și dezordonată. Cu toate acestea, dacă ai un artist în familie sau printre prieteni, ori dacă vrei să încerci chiar tu, acum este momentul!

Alege culoarea de bază (se recomandă ceva mai închis la culoare, cum ar fi o nuanță de albastru), înmoaie pensula la alegere în culori de accent (albastru deschis și violet, de exemplu) și începe să stropești. Va fi o experiență distractivă și eliberatoare și vei putea transforma piesele tale de mobilier în galaxii minuscule în acest proces.

Există un potențial ascuns în fiecare piesă de mobilier pe care o ai, indiferent cât de uzată ar putea arăta acum, dar trebuie să vezi lucrurile în perspectivă.

Așadar, în loc să abandonezi un obiect din casă, amintește-ți de ce l-ai cumpărat în primul rând și fă tot posibilul ca să dai un suflu nou vechiului tău mobilier și să-i redai strălucirea de altădată.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină