7 alimente care iti protejeaza ochii! Spanacul iti face vederea mai buna

7 alimente care iti protejeaza ochii! Spanacul iti face vederea mai buna
7 alimente care iti protejeaza ochii! Spanacul iti face vederea mai buna

Sanatatea ochilor depinde de prezenta vitaminelor A si C, a bioflavonoidelor, carotenilor, acizilor grasi Omega 3, mineralelor si antioxidantilor. Consumul unor anumite alimente poate ajuta ochul sa functioneze la parametri optimi pentru mai mult timp.

Aceste alimente sunt:

Spanacul- alaturi de varza kale, sfecla elveţiana, napi, frunzele de mustar si varza furajera, spanacul este minunat pentru ochi. Acesta contine nutrienti care includ vitamina A, luteina si zeaxantina care sunt foarte bune pentru ochi. Vitamina A protejeaza corneea, luteina protejeaza ochii de razele ultraviolete iar zeaxantina contribuie la dezvoltarea vederii.

Somonul- Acesta contine acizi grasi omega 3 care reduc degradarea ochiului odata cu varsta.

Ar trebui sa mancati cel putin de doua ori somon pe saptamana pentru sanatatea ochilor.

Morcovii- contin beta caroten, care este un precursor al vitaminei A. Acesta previne slabirea vederii pe timp de noapte, mentin corneea sanatoasa si protejeaza celulele din ochi si in general din organism. Morcovii contin si luteina care creste densitatea pigmentului maculei si al retinei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Coacaze le- contin substante antioxidante, antiinflamatoare, care stabilizeaza colagenul, protejeaza vasele de

sange si ajuta la regenerarea receptorilor din ochi.

Cartofii dulci- contin vitamina A, care este esentiala pentru ochi. Imbunatateste acuitatea vederii si previne cataracta, glaucomul si degenerearea maulei. Este de asemenea util pentru prevenirea ochiului uscat si protejeaza ochii de infectii bacteriene si virale.

Ardeiul- in orice varianta, verde, rosu, galben portocaliu sau chiar mov, maro sau negru. Sunt printre cele mai importante surse de vitamina A, C, B6, luteina, betacaroten si licopen care protejeaza ochiul.

Brocoli- contine Vitamina B2. Lipsa acestei vitamine poate duce la sensibilitate crescuta la lumina licru care poate duce la inflamatii, oboseala oculara sau vedere incetosata. Are un rol important si in prevenirea tratarea cataractei

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies