7 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in bucatarie - Uite cat de bune sunt pentru sanatatea ta

7 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in bucatarie - Uite cat de bune sunt pentru sanatatea ta
7 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in bucatarie - Uite cat de bune sunt pentru sanatatea ta

Sunt delicioase, se gasesc usor si iti asigura cele mai importante substante de care ai nevoie, ca sa functionezi la parametri optimi.

Quinoa

De ce s-o consumi: Daca obisnuiai sa manânci carne la fiecare masa, afla ca o poti inlocui cu succes cu quinoa. Aceasta contine proteine, asa ca te va ajuta sa nu te simti slabit atunci când vei face trecerea spre un regim alimentar mai natural. Quinoa iti ofera toti cei 9 aminoacizi necesari organismului si este mult mai usor de digerat decât carnea. Cum s-o folosesti: Adaug-o in risotto, in salate, in mixuri de legume la gratar, dupa ce ai fiert-o 20 de minute sau, pur si simplu, consum-o cu putin curry si ulei de masline.

Daca iti cumperi varianta expandata, adauga o lingura de miere si obtii rapid un desert satios.

Naut

De ce sa-l consumi: si el face parte din categoria alimentelor care iti poti alina dorul de carne (pe care nu trebuie sa o elimini definitiv, daca nu simti nevoia sau nu ai restrictii medicale), deoarece este bogat in proteine si extrem de satios. Cum sa-l folosesti: Daca il fierbi, il poti transforma in humus, adauga in salate sau face supa-crema.

in caz ca il preferi crocant, coace-l si consuma-l pe post de gustare.

Mei

De ce sa-l consumi: Surprinzator, nu este un aliment numai pentru papagali. Mai mult chiar, poate fi extrem de benefic pentru organismul tau: are o cantitate considerabila de fibre, diverse vitamine, mult magneziu (bun pentru sistemul nervos) si un indice glicemic redus, asa ca in curele de slabire devine un aliat perfect.

Cum sa-l folosesti: in locul unor garnituri ca pilaf sau mamaliga ori in diverse combinatii pentru mic dejun (de exemplu, cu lapte de soia).

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cartof dulce

De ce sa-l consumi: in primul rând ca sa renunti la cartoful clasic. Acesta dulce are de sapte ori mai multe fibre, vitamina B6, potasiu, betacaroten si multe altele decât varianta normala.

Cum sa-l folosesti: in piure, supa crema sau copt si cu brânza dulce pe deasupra (poate fi o gustare excelenta).

Goji

De ce sa-l consumi: Te ajuta sa diminuezi pofta de dulce, reducând in acelasi timp sansa de a te ingrasa. De asemenea, este un aliment foarte bogat in antioxidanti. Cum sa-l folosesti: Simplu, pe post de gustare, amestecat in iaurturi la micul dejun sau, daca iti place mixul de dulce-sarat, in diverse salate.

Nucile Caju

De ce sa le consumi: Sunt bogate in calciu si magneziu, substanta care te va ajuta mai ales in zilele stresante. Cum sa le folosesti: Crude, pe post de gustari intre mese – ai insa grija sa nu manânci prea multe, deoarece au un continut caloric crescut. Le poti adauga in smoothie-uri, salate sau chiar in diverse mâncaruri facute la cuptor (daca iti plac crocante).

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Pudra de roscove

De ce sa o consumi: Bogata in fibre, antioxidanti si proteine, te va ajuta sa iti potolesti pofta de dulce intr-un mod mult mai sanatos.

Cum sa o folosesti: in general ca varianta sanatoasa pentru dulciuri. Poti faci ciocolata de casa din ea sau diverse alte preparate in care puneai cacao. Ori, o poti combina cu lapte sau in budincile de cereale pentru micul dejun.

Sursa: w.worldclass.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Andreea Esca, despre importanța sportului în viața copiilor și ce anume înseamnă pentru ea și pentru familie. “Trebuie să știi neapărat un sport de vară și un sport de iarnă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies