Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre cum să îți dai seama că ești într-o relație echilibrată!
Relațiile din zilele noastre au nevoie de atenție și răbdare pentru a înflori și pentru a se consolida. Află din rândurile următoare 7 calități ale unei relații sănătoase!
Partenerii se pot culca uneori supărați
Citește și: Ce înseamnă o relație deschisă? 8 reguli pentru a fi fericită și împlinită
Deși se spune că nu este un lucru benefic, de multe ori această regulă poate da roade și pot chiar rezolva multe discuții inconfortabile.
La polul opus, lucrurile se pot înrăutăți din cauza acestui lucru deoarece partenerii se culcă nervoși și obosiți unul pe celălalt, putând să se urască și mai mult până când soarele răsare. Însă, uneori nu este necesar ca lucrurile să se rezolve "aici și acum". Tendința oamenilor este să gândească mai clar atunci când sunt calmi.
Partenerii nu păstrează legătura constant unul cu celălalt
Citește și: 10 fapte amuzante de Ziua Îndrăgostiților care te vor face să vezi această zi specială, într-o lumină nouă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cuplurile nu trebuie să vorbească constant în fiecare zi.
Nu este recomandat să existe presiunea răspunsului prea târziu la mesaje, mai ales dacă celălalt are un program mai încărcat de obicei. Astfel, nu trebuie să existe obligația de a vorbi sau a trimite mesaje doar de dragul de a menține discuția. Fiecare partener are dreptul de a-și prioritiza activitățile din ziua respectivă.Partenerii își cer unul altuia ceea ce au nevoie, în loc să aștepte ca celălalt să îi ghicească dorințele
Partenerul de viață nu este un cititor de gânduri, fiecare vede lumea în mod diferit, așteptările și experiențele sunt diferite. Însă, este de datoria lor să își comunice gândurile, nevoile și sentimentele. Cu alte cuvinte, cuplurile sănătoase se feresc de presupuneri, și aceasta este una dintre principalele obiceiuri de relație echilibrată și puternică.
Partenerii au limite unul față de celălalt
Sunt extrem de rare relațiile sănătoase fără limite, deoarece aceste reguli stabilesc spațiul dintre sfârșitul unei persoane și începutul alteia. Cuplurile sănătoase discută deschis și își respectă limitele reciproce ca modalitate de a se asigura că nevoile lor sunt îndeplinite și de a se simți în siguranță în relația lor.
Partenerii nu trebuie să își împărtășească unul altuia fiecare lucru mic
Onestitatea și deschiderea cu partenerul de viață sunt obiceiuri sănătoase într-o relație, însă nu cred că trebuie să existe acest lucru tot timpul. Doar pentru că au o căsnicie împreună, nu înseamnă că trebuie să își comunice tot ce se întâmplă în fiecare zi. Partenerul poate știi despre celălalt lucrurile care îl afectează profund, dar nu există niciun motiv pentru ca acesta să afle despre fiecare mic detaliu. Persoana iubită nu este perfecta, poate greși din când în când, și nu este necesar să sufere pentru fiecare greșeală pe care o fac.
Partenerii se iartă unul pe celălalt și merg mai departe
Cuplurile sănătoase respectă această regulă deoarece este nevoie de iertare pentru ca lucrurile să meargă bine, altfel se vor prăbuși. Capacitatea de a cere scuze și de a ierta sincer este importantă pentru o viață pașnică și pentru o legătură puternică între două persoane care se iubesc. O scuză nu este un efort de a face lucrurile bine din nou, ci o încercare sinceră de a rezolva o problemă colectiv înainte de a merge mai departe.
Partenerii nu trebuie să se simtă "completați" de celălalt
Două persoane întregi care merg împreună pe același drum definesc o relație sănătoasă. În relațiile co-dependente, oamenii tind să simtă că doar partenerul lor îi poate face să se simtă completați, și doar ei sunt sursa fericirii lor. Devin implicați și prea atașați. Fiecare trebuie să lucreze la sine ca individ și să aleagă un partener cu aceeași gândire. Dacă ei se bazează pe alții pentru a fi fericiți, nu vei fi niciodată, și nu este corect să pună această povară și pe partenerul lor.