7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație

cum sa ai o casnicie fericita
7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație

Căsnicia poate să fie una sănătoasă, dar poate avea și anumite probleme, dintr-un motiv sau altul. Însă știați cum le puteți rezolva?

Aflați din rândurile următoare, care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont pentru a avea o căsnicie cu adevărat sănătoasă, alături de partenerul de viață.

 

1. Încredere și respect reciproc

Pentru o căsnicie sănătoasă, elementele esențiale sunt respectul, sinceritatea și încrederea reciprocă. Relațiile care nu au încredere devin fragile și sunt susceptibile la conflicte și neînțelegeri.

Pentru a preveni disprețul într-o relație, ambii parteneri trebuie să fie sinceri, să înțeleagă cu adevărat punctele de vedere ale celuilalt și să încerce să ajungă la un consens avantajos în timpul discuțiilor. Respectul, adică să ne tratăm unii pe alții ca aliați și nu ca adversari, rezultă din acest nivel de reciprocitate.

2. Alinierea valorilor fundamentale

Pentru a avea o căsnicie prosperă, este esențial să păstrezi valorile fundamentale comune.

Chiar dacă partenerii au interese și personalități diferite, este important să vă potriviți pe termen lung. Este esențial să aveți o conversație sinceră și deschisă despre principii precum familia, religia, obiectivele profesionale și dezvoltarea personală. Un sentiment de direcție și scop în căsnicia lor este creat de partenerii căsătoriți care împărtășesc valori comune.

Citește și: Cum își petrec oamenii de succes weekendul. Învață de la cei mai buni cum să îți petreci timpul

casnicie sanatoasa
7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Provocări interesante pentru cuplu. Întrebări îndrăznețe tip adevăr sau provocare pe care să i le pui partenerului

3. Comunicare deschisă

O căsnicie bună trebuie să comunice bine și deschis. Încurajează atât ascultarea activă a partenerului, cât și comunicarea sinceră.

Comunicarea trebuie să fie empatică, fără judecăți și respectuoasă. Este esențial să discutați deschis și constructiv dorințele, preocupările și conflictele.

4. Inteligența emoțională

Capacitatea de a simți, de a înțelege și de a gestiona propriile emoții, precum și capacitatea de a simți, de a înțelege și de a gestiona emoțiile celorlalți este ceea ce se numește inteligență emoțională. În căsnicie, dezvoltarea inteligenței emoționale este esențială, deoarece îi ajută pe parteneri să facă față provocărilor și să evite inundarea emoțională cu compasiune și empatie.

Încurajează oamenii să devină conștienți de factorii lor declanșatori emoționali, să învețe să se autocontroleze și să-și exprime emoțiile într-un mod eficient fără a provoca rău. Indivizii cu inteligență emoțională scăzută nu sunt conștienți de prejudiciile și daunele pe care le provoacă relațiile lor, ceea ce face acest lucru esențial. Cuplurile pot construi un mediu încurajator și susținător în care emoțiile sunt recunoscute și respectate prin dezvoltarea inteligenței emoționale. De asemenea, contribuie la o căsnicie sănătoasă și la o dinamică relațională în care ambii indivizi se pot lăsa pe ei înșiși.

pasi catre o casnicie fericita
7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație[Sursa foto: freepik]

5. Afecțiune

Într-o căsnicie bună, intimitatea fizică și emoțională sunt esențiale. Intimitatea depășește afecțiunea fizică și este o legătură emoțională, vulnerabilă și profundă. Este esențial ca partenerii să acorde prioritate timpului de calitate petrecut împreună, să participe la activități și să-și exprime în mod deschis afecțiunea și dragostea. Atingerea fizică frecventă, cum ar fi îmbrățișarea, ținerea de mână și sărutul, întărește legătura și creează un sentiment de securitate și apartenență.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

6. Schimbare și creștere

În căsătorie, schimbările sunt inevitabile, deoarece sunt dinamice. Când vine vorba de călătoriile individuale, ambii parteneri ar trebui să accepte creșterea personală și să se sprijine reciproc. Permiteți oamenilor să se dezvolte personal, să-și urmărească interesele în afara căsătoriei și să susțineți aspirațiile și obiectivele celuilalt. Cuplurile pot evita stagnarea și pot continua să se dezvolte împreună oferind un mediu de creștere. Acest lucru le permite să construiască un parteneriat plin de viață și o căsnicie sănătoasă. Deoarece dezvoltarea și creșterea personală sunt normale, ajută la menținerea unei relații vibrante.

sfaturi pentru o casnicie sanatoasa
7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație[Sursa foto: freepik]

7. Prietenii și interese comune

Menținerea unei prietenii puternice este esențială pentru o căsnicie sănătoasă. Membrii grupului ar trebui să se străduiască să devină cei mai buni prieteni, confidenți și surse de sprijin reciproc. Un sentiment de camaraderie se formează și se întărește prin împărtășirea intereselor și participarea la activități împreună. În afara căsătoriei, construirea de prietenii este, de asemenea, importantă, deoarece permite creșterea personală și oferă sprijin în afara relațiilor. Nu ar trebui să te bazezi doar pe căsătorie.

casnicie fericita
7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Provocări interesante pentru cuplu. Întrebări îndrăznețe tip adevăr sau provocare pe care să i le pui partenerului

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies