7 costuri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi casa

7 costuri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi casa
7 costuri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi casa

In momentul in care devii proprietarul unei locuinte, odata cu libertatea de a amenaja şi aranja casa exact aşa cum doreşti vin şi mari responsabilitati.

Iata cateva cheltuieli majore pentru care trebuie sa fii pregatit in momentul in care iti cumperi casa.

1. Mobila

Este normal ca cei care işi cumpara casa sa-şi doreasca sa o personalizeze pe gusturile lor, astfel incat toti prietenii lor sa le laude gusturile la petrecerea de casa noua. Cert este ca cei mai multi proprietari subestimeaza semnificativ costurile pe care le vor da pe mobila, mai ales atunci cand se muta intr-o casa mai mare decat unde au mai locuit inainte.

Este de preferat ca in momentul mutarii sa fie achizitionate doar piesele de baza, fara de care nu este locuibila casa. Mai lasa sa treaca cateva luni, astfel incat sa te obişnuieşti cu toate costurile şi sa iti mai refaci din economii inainte sa achizitionezi piese de mobilier care nu sunt esentiale. Covorul acela frumos sau cabinetul in stil retro mai pot sa aştepte.

2. Electrocasnice mari

Frigider, aragaz, cuptor cu microunde, maşina de spalat rufele- toate acestea sunt lucruri de baza şi, chiar daca alegi unele dintre cele mai ieftine variante, atunci cand

vei trage linie la final vei realiza ca şi acestea costa o mica avere. Daca ai nevoie de fonduri suplimentare pentru a lua toate cele necesare, poti obtine un credit de nevoi personale cu dobanda fixa de la Banca Transilvania.

3. Draperii şi perdele

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pe cat de frumos este sa ai ferestre mari, din tavan pana in podea, prin care sa laşi lumina naturala sa patrunda in toata

casa şi sa fii trezit dimineata de razele soarelui, pe atat de rapid revii cu picioarele pe pamant cand realizezi ca imparti toate aceste frumoase experiente şi cu vecinii. In functie de gusturile tale la materiale, de opacitatea pe care o doreşti, de inaltimea casei şi numarul de metri liniari de care vei avea nevoie, s-ar putea ca draperiile şi perdelele tale de vis sa ajunga sa valoreze cat o maşina second hand.

4. Reparatii şi mentenanta

Este bine sa te abtii de la a achizitiona lucruri care nu sunt esentiale, insa in niciun caz nu neglija orice problema care s-ar putea inrautati sau care te-ar putea pune in pericol. Repara din timp orice defectiune minora, altfel ai toate şansele sa escaladeze şi sa ajungi sa plateşti mult mai mult.

5. Utilitati

Le plateai deja şi atunci cand stateai in chirie, insa este important ca, in functie de marimea casei, sa estimezi cat vei plati pe viitor.

Daca ai cum, intereseaza-te de istoricul proprietatii şi de costurile anterioare la utilitati. Alternativ, discuta cu viitorii tai vecini şi intreaba-i şi pe ei cat platesc.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

6.

Alte investitii

Pentru a economisi din banii cheltuiti pe facturile de utilitati este recomandat sa izolezi cat mai bine casa, sa pui ferestre noi, becuri cu LED şi sa instalezi un termostat. Toate acestea te vor ajuta sa reduci facturile insa, pentru a ajunge in acel punct, va trebui sa plateşti tot ceea ce am enumerat cu multi bani deodata. Sunt cheltuieli la care nimeni nu se gandeşte in prima faza, cand se muta intr-o casa, insa se lovesc ulterior de ele.

7. Asigurare

Asigurarea locuintelor este obligatorie prin lege şi acopera trei riscuri catastrofice: cutremur, inundatii şi alunecari de teren. Aditional, se pot face şi asigurari facultative, care sa acopere impotriva incendiilor, trasnetelor, furtului bunurilor etc. Ia legatura cu un broker de asigurari pentru mai multe detalii privind costurile şi riscurile pe care le acopera fiecare varianta de asigurare.

Foto credit



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies