7 Cristale care vor lumina garderoba ta de primăvară

7 Cristale care vor lumina garderoba ta de primăvară
7 Cristale care vor lumina garderoba ta de primăvară

Există o varietate de motive pentru care anumite pietre prețioase și semiprețioase pot fi conectate cu anotimpurile.

Dintre acestea, cele mai importante sunt tradițiile (pietre de naștere), culoarea, energia și semnificația cristalelor.

În acest articol vom vorbi despre anotimpul preferat al celor mai mulți oameni, primăvara. Calendaristic, ea se întinde pe trei luni de zile - martie, aprilie si mai. Aerul se simte mai cald, plantele capătă o nuanță superbă de verde, iar florile ne răsfață cu parfumul lor. Simbolic vorbind, primăvara este un anotimp al noilor începuturi.

În acest context, cristalele semiprețioase ne invită la o "curățenie de primăvară" la nivel energetic. Pe lângă pietrele de naștere tradiționale ale lunilor martie (acvamarin), aprilie (diamant) și mai (smarald), magazinul de bijuterii Podoabele Mele vă propune 7 cristale de care să vă bucurați în această perioadă.

 

 

1. Citrin

Variind de la un galben însorit la un portocaliu strălucitor, citrinul reprezintă spiritul vesel al primăverii. Numit și "piatra soarelui" de către egipteni, cristalul de citrin emană căldura astrului zilei și bucuria de a trăi.

Și pentru că citrinul este o piatră semiprețioasă accesibilă ca preț, pietrele mari sunt ușor de găsit și prietenoase cu portofelul. Împrospătează-ți ținutele de primăvară cu o pereche de cercei sau cu un pandantiv cu citrin, care va atrage toate privirile!

 

2. Ametist

Violetul este o culoare regală frecvent observată în peisajele de primăvară. De la zambile și lalele, la iriși și primule, nuanța violet adaugă un nivel de creativitate și spiritualitate grădinilor.

Tot așa, cuarțul violet este simbol al conexiunii cu divinitatea, al calmului și al clarității mentale. Etalează-l cu ajutorul bijuteriilor cu ametist, care oferă o flexibilitate remarcabilă în ceea ce privește stilul. Spre exemplu, dacă ești adepta ținutelor elegante, luxoase, pietrele de ametist încercuite de diamante te vor transforma într-o regină.

De asemenea, dacă preferi stilul boho-chic, alege piese cu ametist unicat, lucrate manual, care să îți pună în valoare personalitatea.

 

3. Malachit

Piatra malachit – o explozie de verde - evidențiază frumusețea primăverii. Numit uneori „piatra transformării”, datorită vârtejurilor și a modelelor unice încorporate, malachitul oferă purtătorilor săi puterea de a progresa și a depăși obstacolele. Este piatra perfectă pentru început de an, când ai atâtea planuri și cauți să faci schimbări în viața ta.

 

4. Piatra Lunii

Se spune că piatra lunii este o piatră a noilor începuturi. Ea evocă senzualitate și eleganță, radiind nuanțe angelice de albastru, precum cerul senin de primăvară. În Grecia antică, piatra lunii simboliza frumusețea, dragostea, precum și luna.

Dacă ești în căutarea sufletului pereche, poartă un pandantiv sau un colier cu piatra lunii în dreptul inimii. Se spune că acest cristal atrage iubirea în viața ta și protejează sentimentele indrăgostiților.

5. Granat

Deși, de cele mai multe ori, este asociată cu culoarea roșie, piatra granat este disponibilă în nuanțele florilor de primăvară: roșu, portocaliu, galben, verde, roz. Din acest punct de vedere se aseamănă cu turmalina.

În prezent, există o schimbare uimitoare a tendințelor în modă, de la inelele de logodnă cu diamante la inele de logodnă moderniste cu pietre prețioase și semiprețioase. Granatul, piatra dragostei eterne, a pasiunii și a vitalității este alegerea perfectă pentru a arăta cât de unică este iubirea ta.

 

6. Topaz

Topazul natural este translucid și incolor. Gama largă de culori pastelate disponibile se datorează fie impurităților naturale, fie schimbărilor produse de industria pietrelor semiprețioase: galben, portocaliu, gri, violet, albastru, negru și verde.

Fiind o piatră cu o duritate ridicată (8 pe scara Mohs), similar cu smaraldul, topazul poate fi folosit în orice tip de bijuterie.

 

7. Opal etiopian

Când te uiți în oglindă, primul lucru pe care îl observi la o ținută de primăvară este căldura ei, nu-i așa? Indiferent că ești adepta stilului clasic, boho-chic sau casual, bijuteriile cu opal etiopian completează garderoba ta într-un mod unic.

Imaginează-ți un curcubeu de culori jucăușe reflectate de cerceii, pandantivul sau brățara ta! Opalul etiopian (mai ales cel negru) este cunoscut pentru jocul său de lumini, care te va cuceri de la prima purtare.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies