7 greseli grave care ne strica vederea. Care sunt obiceiurile la care trebuie sa renunti

7 greseli grave care ne strica vederea. Care sunt obiceiurile la care trebuie sa renunti
7 greseli grave care ne strica vederea. Care sunt obiceiurile la care trebuie sa renunti

Ne bazam pe ei din momentul in care ne trezim pana cand mergem din nou la culcare si, cu toate acestea, nu le acordam ochilor nostri la fel de multa atentie pe cat ar merita.

Nu e de mirare ca 6 din 10 persoane ajung sa poarte ochelari, la un moment dat, iar femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii sa dezvolte probleme de vedere, potrivit unui sondaj realizat de Societatea Europeana de Oftalmologie.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli care ne deterioreaza vederea:

Nu mergi la controale regulate la oftalmolog

Chiar daca nu ai probleme cu vederea, este bine sa ajungi la un control oftalmologic odata pe an.

Multe persoane amana sa-si verifice ochii si se trezesc abia cand vederea incepe sa li se deterioreze. In spatele ochilor nu exista receptori de durere, asa ca daca ceva este in neregula nu vei sti imediat, explica Dr. Deeba Chaudri, intr-un interviu acordat Health.com.

Stai foarte mult timp cu ochii in calculator

Daca ai o slujba care iti cere sa fii mereu in fata calculatorului, atunci este bine de stiut ca medicii oftalmologi recomanda sa iei o pauza de zece minute la fiecare ora lucrata.

Ochii se concentreaza pe o distanta mica atunci cand lucrezi la calculator, asa ca foloseste-te de aceste pauze pentru a privi la distanta si a-ti relaxa corneea. De asemenea, ochelarii cu protectie pentru calculator ajuta la reducerea tensiunii oculare si cu ajutorul lor poti evita durerile de cap care apar odata cu oboseala ochilor. Pe acest site gasesti numeroase modele de rame accesibile si lentile de calitate din care sa le alegi pe cele care îţi pot ajuta ochii să fie alerti chiar si la finalul unei zile lungi de munca.

Nu ai o alimentatie corecta

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Alimentele care iti ajuta cel mai mult ochii sunt cele de culoare portocalie, care contin beta caroten si vitamina A, esentiale pentru o vedere buna. Include in alimentatia ta zilnica morcovii, citrice si fructe de padure, dar si oua, peste, salata si migdale, pentru aportul de vitamina E si luteina, atat de necesare ochilor nostri.

Iti atingi des ochii

Poate cea mai mare greseala pe care o poti face este sa duci mana la ochi de fiecare data cand te deranjeaza. Masatul ochilor nu ajuta daca esti obosita si, in plus, bacteriile de pe maini pot ajunge in ochi, unde pot cauza iritatii sau infectii periculoase. Foloseste in schimb niste picaturi speciale pentru ochi care curata delicat si reimprospateaza vederea.

Nu te odihnesti suficient

Un somn odihnitor este cel mai bun remediu pentru ochii obositi, asa ca ai grija sa prinzi macar sase ore de somn pe noapte, daca nu opt, asa cum este recomandat. Renunta la obiceiul de a folosi smarthphone-ul inainte de a adormi, pentru ca cititul pe intuneric, fie el si pe un ecran luminat, deterioreaza vederea in timp.

Folosesti mascara prea mult

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Un

sondaj facut in Marea Britanie arata ca doar un sfert dintre femei cunosc si tin cont de termenele de valabilitate ale cosmeticelor. Ca orice alt produs de infrumusetare, si rimelul are un termen de expirare. Chiar daca nu s-a intarit inca, este bine sa stii din start data de la care nu mai e valabil si sa-l inlocuiesti. Tine cont si de faptul ca de fiecare data cand folosesti periuta de mascara pe aceasta pot ajunge bacterii pe care le vei reintroduce in tub.
Ca sa eviti afectiuni precum conjunctivita este bine sa-ti schimbi rimelul o data la trei luni.

Nu porti ochelari de soare

Ochelarii de soare nu mai sunt de mult doar un simplu accesoriu. O zi de stat la plaja sau de mers prin oras cu soarele in ochi pot dauna foarte mult daca nu iti protejezi vederea de razele UVA si UVB. Chiar daca eviti sa te uiti direct la soare, razele sunt reflectate de apa sau de suprafetele metalice, asa ca vei avea cu siguranta nevoie de protectie. Evita insa sa-ti cumperi ochelarii de soare din primul magazin care iti iese in cale, intrucat s-ar putea sa te alegi cu o pereche de calitate proasta, care sa-ti faca mai mult rau decat bine.

Retine ca multe dintre afectiunile grave ale vederii sunt tratabile daca sunt descoperite la timp, asa ca nu face compromisuri cand vine vorba de ochii tai.

Sursa foto: Shutterstock

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies