7 greșeli pe care să le eviți atunci când te muți

7 greșeli pe care să le eviți atunci când te muți

Dacă urmează să te muți într-un nou apartament, probabil știi deja cât de stresantă este această perioadă.

Trebuie să organizezi totul până la cel mai mic detaliu, să faci o mulțime de cheltuieli și să te asiguri că toate obiectele tale ajung intacte în noua ta locuință. Acestea sunt doar o parte din aspectele care îți dau bătăi de cap când vine vorba de mutat! Pentru a trece cu brio de această perioadă, ne-am gândit să-ți prezentăm o parte din greșelile pe care ar trebui să le eviți, atunci când te muți într-o casă nouă.

Îți rezervi prea puțin timp pentru a împacheta totul

Când vine vorba de mutat, nu ar trebui să lași totul pe ultima sută de metri. De multe ori ajungi să fii  stresat în acea perioadă și organizezi totul superficial. Dacă ai foarte multe lucruri, ai nevoie de mai multe cutii, pe care trebuie să le organizezi în așa fel încât obiectele tale să ajungă intacte la noua destinație.

Alegi o firmă de transport la întâmplare

Dacă știi că nu te poți descurca pe cont propriu cu mutatul, vei avea nevoie de ajutorul unei firme specializate, care să îți pună la dispoziție o dubă sau un camion pentru transport. Totuși, trebuie să alegi cu atenție firma de mutări, deoarece unele echipe nu sunt deloc profesioniste. Cu siguranță nu vrei să te trezești în noua ta locuință cu mobila zgâriată și cu vasele sparte.

De aceea, îți recomandăm să alegi firma de mutări și în funcție de recenziile clienților anteriori.

Amesteci lucrurile sau le rătăcești pe drum

Atunci când trebuie să te muți într-o casă nouă, încearcă să îți organizezi toate lucrurile în cutii cu etichete speciale, astfel încât să nu rătăcești niciun obiect. Eventual, poți realiza chiar și un inventar digital, unde poți nota toate lucrurile pe care le vei lua cu tine și cutiile în care acestea se vor afla.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Nu vrei să renunți la nimic

De-a lungul anilor, ai adunat o mulțime de haine, cărți, reviste și alte obiecte de uz casnic, de care nu vrei să te desparți. Totuși, atunci când te muți într-o nouă casă, ar fi cazul să renunți la o parte din toate aceste lucruri, mai ales la cele pe care nu le mai folosești de foarte mult timp. Ce rost are să îți aglomerezi noua locuință cu vechituri, de care oricum nu mai ai nevoie?

Vrei să faci totul pe cont propriu pentru a economisi bani

Crezi că poți economisi bani dacă rezolvi totul pe cont propriu? Gândește-te la toate zgârieturile și la tot efortul pe care îl vei depune de fiecare dată când va trebui să transporți pe scări piesele de mobilier. Iar dacă te gândești că prietenii tăi te pot ajuta să te muți, lucrurile nu stau chiar așa. De multe ori, prietenii tăi au un program încărcat, sau nu au destul spațiu în mașină pentru a-ți transporta toate obiectele, așa că ești nevoit să aștepți după fiecare, pentru a te putea muta. De aceea, în astfel de situații este mai bine să apelezi la o firmă de mutări, pentru ca totul să decurgă mult mai rapid, fără accidente sau dureri de spate!

Nu-ți încape mobila în camion

Dacă alegi să apelezi la ajutorul unei firme de mutări, va trebui să  faci niște măsurători înainte, astfel încât să te asiguri că mobila ta va avea loc în camion. Eventual, poți discuta dinainte cu echipa care te va ajuta să te muți, pentru a afla dimensiunile mașinii cu care îți vei transporta mobila.  Cu siguranță nu vrei să rămâi cu canapeaua în drum, din cauză că aceasta nu încape în mașina firmei de transport!

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Uiți să învelești obiectele fragile

Ai acasă o mulțime de vase, sticle și alte obiecte fragile care s-ar putea sparge dacă sunt transportate cu mașina? Ei bine, asigură-te că le ambalezi corespunzător, înainte de a le transporta!  Nu încerca să le învelești în hârtie de ziar, deoarece aceasta nu le va proteja îndeajuns. În cazul în care obiectele cad sau sunt mișcate brusc, acestea se pot sparge foarte ușor. De aceea, îți recomandăm să le înfășori în folie cu bule de aer.

Așadar, mutatul într-o casă nouă poate fi o adevărată provocare pentru oricine. Această perioadă este cu siguranță una stresantă, însă îi poți face față dacă reușești să îți organizezi totul din timp. Iar dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, pe Storia.ro poți găsi cele mai bune oferte imobiliare, în funcție de nevoile pe care le ai!



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină