7 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023. O glastră cu câteva flori va adăuga un plus spiritului de Crăciun!

idei de aranjat masa de craciun
6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023

Masa de Crăciun este extrem de importantă, nu doar în ceea ce privește preparatele servite. Însă știați cum o puteți aranja mai bine? 

Aflați din rândurile următoare, care sunt ideile de care ar trebui să țineți cont virgula atunci când vine vorba despre aranjarea mesei de Crăciun. 

 

7 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023 

Fața de masă 

În primul și în primul rând, trebuie să ne asigurăm de faptul că, primul strat al mesei de Crăciun este reprezentat de o față de masă bine aleasă, în funcție de decorul aflat în casă, însă în acest caz vom alege o

față de masă complet neagră și elegantă, ca o noapte înstelată de Crăciun. Aceasta trebuie să fie cât mai stabilă cu putință pe masă, iar odată ce am făcut acest lucru, putem trece și la al 2-lea pas de care trebuie să ținem cont, pentru a face masa de Crăciun mult mai interesantă. 

Citește și: Decorarea Casei în Stil Festiv: Idei de Amenajare pentru Sărbători Pline de Magie

6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețete Delicioase și Sănătoase pentru Mese Festive: Gătește cu Stil în Această Iarnă

Cercuri de servire strălucitoare 

Există nenumărate modele atunci când vine vorba despre acele cercuri care se află sub farfuriile noastre momentul în care ne servim cina, iar dat fiind faptul că este vorba despre noaptea de Crăciun, putem alege diverse astfel de modele, în nenumărate nuanțe, astfel încât să se potrivească cu restul mesei dar și al decorului așezat.

Cu toate acestea, pentru a continua ideea feței de masă pe care am așezat o, mai exact cea neagră, aceste cercuri de servire vor fi tot negre, însă cu sclipici argintiu, pentru a adăuga un plus de culoare mesei, dar și-a păstrat spiritul Crăciunului intact. Acestea trebuie să fie așezate, în cazul în care vor exista 4 invitați, vizavi unul față de celălalt, câte 2 locuri pe o parte, ținând cont de locul în care va fi așezată farfuria. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023[Sursa foto: freepik]

Așezarea și alegerea farfuriilor și a tacâmurilor 

Bineînțeles că odată ce am așezat fața de masă, și am poziționat unde ne dorim cercurile de servire strălucitoare, în acest caz, vom trece și la așezarea și alegerea farfuriilor. În primul și în primul rând, vom așeza primul strat de farfurii, cea de bază, mai exact cea pentru cină, așezată în centrul cercului de servire, iar bineînțeles că atunci când vine

vorba despre nuanțe și modele, putem alege astfel încât să existe o continuitate în nuanța aleasă până în acest moment, însă în acest caz vom alege niște farfurii albe, cu un model minimal, ca farfurie de bază. 

A 2-a farfurie așezată peste cea de bază, este cea pentru aperitiv, tot albă, însă care să aibă un model diferit, pentru a se crea un punct de interes. Nu trebuie să uităm nici de farfuria pentru salată pe care nu o vom așeza peste cea dea 2-a farfurie, mai exact peste cea de aperitiv, ci o vom așeza în partea

stângă acestora, ținând cont ca toate cele așezate să fie aliniate pentru fiecare invitat în parte. 

cum sa arate masa de craciun 2023
6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023[Sursa foto: freepik]

Acum că am terminat cu alegerea și așezarea farfuriilor, vom trece și la așezarea tacâmurilor. Dat fiind faptul că în acest caz ne dorim să păstrăm bineînțeles continuitatea nuanțelor, vom alege, sau vom putea alege tacâmuri negre sau bineînțeles în funcție de preferințe.

Vom așeza tacâmurile pornind de la ultimul fel de mâncare care urmează să fie servit, cuțitul se va așeza în partea dreaptă a farfuriilor, lângă care vom așeza și furculița, ținând cont ca cele 2 să fie bine aliniate, atât între ele cât și cu restul farfuriilor așezate pe masă. Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că există spațiu suficient pe ambele părți, pentru invitați. În cazul în care la cină se va servi și o supă, vom adăuga la tacâmurile existente deja pe masă și o lingură. 

decor masa de craciun
6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023[Sursa foto: freepik]

Așezarea șervețelului pe farfurii 

Odată ce am terminat și cu tacâmurile, dar și cu așezarea farfuriilor, vom adăuga peste acestea și un șervețel, un decor în care se află și un șervețel, indiferent de materialul șervețelelor, vom alege nuanța bineînțeles să fie în concordanță cu restul aranjamentului de pe masă, în acest caz vom alege tot un șervețel negru, aflat într-un inel simplu, iar pentru aduce înapoi spiritul de Crăciun, putem așeza deasupra acestuia și o crenguță de brad verde. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

idei de aranjat masa de Crăciun[Sursa foto: freepik]

Așezarea paharelor 

Acum că zona farfuriilor este gata, ne-a mai rămas să așezăm și, bineînțeles, paharele pe masă. În cazul în care la cină se va servi atât vin roșu cât și vin alb, vom așeza mai întâi paharul de vin roșu, direct deasupra cuțitului, ulterior în partea dreaptă a acestuia și paharul de vin alb, ținând cont ca pentru fiecare invitat acestea să fie bine aliniate, iar nu în ultimul rând, vom așeza și un pahar pentru apa, in spatele celor de vin, in funcție de spațiul existent pe masa.

aranjament masa de craciun
6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023[Sursa foto: freepik]

Așezarea decorațiunilor de Crăciun 

Bineînțeles că nu trebuie să lipsească decorațiunile specifice de Crăciun de pe masă, motiv pentru care, putem adăuga într-o glastră câteva flori, în concordanță cu evenimentul, dar și cu nuanțele existente deja pe masă, însă ar trebui totuși să ne asigurăm că, atât vaza, cât și florile din vază nu sunt prea înalte, pentru ca în momentul în care discutați la cină, să vă puteți vedea toți. Putem completa decorul de pe masă și cu niște lumânări, putem așeza 2 lumânări mai mari, în părțile laterale ale vazei în care se află florile, pe lângă acestea alte mici lumânări, și putem adăuga chiar și câteva decorațiuni specifice de Crăciun, argintii, astfel încât să se potrivească cu sclipiciul aflat pe cercurile de servie, de pe masă, sau oricare în funcție de preferințe. De asemenea, pentru a adăuga un plus de interes, dar și de distracție, puteți atașa scaunelor și un clopoțel mic specific de Crăciun, pentru ca în momentul în care oaspeții se așează sau se ridică, sau pur și simplu se mișcă, să se mai audă din când în când clopoțelul. 

masa de craciun
6 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețete Delicioase și Sănătoase pentru Mese Festive: Gătește cu Stil în Această Iarnă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies