Iată care sunt cele mai gustoase garnituri pentru șnițele, pe care le puteți prepara chiar în bucătăria dumneavoastră, cu doar câteva ingrediente simple.
Șnițelul își are originea în nordul Italiei, la Milano, unde a fost gătit pentru prima dată sub denumirea de Cotoletta alla Milanese.
Este un preparat realizat din carne fragedă dată prin ou și făină sau pesmet, care se prăjește în tigaie.
,,Se foloseşte capacul de porc (partea superioară a pulpei). Se bate uşor pe un tocător de lemn, nu tare pentru a nu-i zdrobi fibra, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se lasă în frigider pentru aproximativ o oră.
Șnitelul se servește de obicei lângă o garnitură ușoară, în funcție de gusturile tale.
Vă prezentăm, în continuare, câteva garnituri care se potrivesc perfect cu șnițelul.
Citeste si: Rețetă Bame savuroase și ușor de preparat
7 idei de garnituri ușoare și gustoase pentru șnițele
1. Varză de Bruxelles
Este o garnitură delicioasă, care alături de șnițele bine rumenite, satisface orice gust.
Ingredientele necesare sunt următoarele: o varză de Bruxelles, 2-3 linguri de ulei de măsline, piper, sare, cimbru și mărar.
Este foarte simplu de pregătit. Se taie varza în două sau în patru, se călește foarte puțin în ulei de măsline, se adaugă o cană de apă, aproximativ 200 ml, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru, mărar și se fierbe.
Se servește fierbinte cu ardei iute.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui carnea
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2.Skordalia piure grecesc
Skordalia este un soi de piure fără unt sau smântână, ingredientele folosite fiind doar usturoiul și uleiul de măsline.
Citeste si: Garnituri inedite pentru pește
3. Legume aromate la cuptor cu roșii cherry proaspete
Pentru această garnitură se folosesc legume din belșug: ceapă, morcov, cartofi, gulie, ardei roșu, care se amestecă cu ulei de măsline, miere de albine, 50 ml Sherry și condimente după gust.
4. Cartofi mov la cuptor cu usturoi și pătrunjel
Cartofii tăiați cubulețe se amestecă cu sare, piper, unt și usturoi, după care se bagă în cuptor.
După ce se rumenesc, se adaugă pătrunjel proaspăt și se servesc alături de șnițele aurii.
Cartofii de culoare mov sunt bogați în fier, vitamina C și au un efect antioxidant.
,,Funcția antioxidantă este mai crescută pentru că acest pigment de culoare închisă îl ajută să potențeze tot ce înseamnă acțiune antioxidantă și luptă cu radicalii liberi”.- spune doctorul Lygia Alexandrescu.
Citeste si: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor
5. Mousse de sparanghel verde cu mazăre și tarhon
Sparanghelul mărunțit se pune în blender, împreună cu mazărea și tarhonul.
Piureul astfel obținut este îmbunătățit cu gelatină, smântână, ierburi aromate, sare și piper. Se pune în forme și se dă la rece 2-3 ore.
La final, se presară pe mouse mazăre și tarhon mărunțit și se stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Se servește alături de șnițele fierbinți, în completare cu un pahar de vin alb.
6. Piure de cartofi by Florin Dumitrescu
O garnitură perfectă pentru șnițele poate fi, fără îndoială, clasicul piure de cartofi. Poate fi și un piure de morcovi, conopidă, mazăre, țelină sau păstârnac. Dacă este preparat ca la carte, gustul va fi de neegalat.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit pe pagina lui de Facebook secretul său: „Este dat prin sită de două ori. O dată, înainte să îl amestec cu unt şi lapte, imediat ce a fost scos din apă şi a doua oară, după ce i-am pus unt şi lapte. Proporția este de 300 g de unt la 1 kg de cartofi şi 150 ml lapte“.
Citeste si: Cartofi Wedges, crocanți la exterior și pufoși în interior! Cum îi prepari la tine acasă?
7. Salată de morcovi cu iaurt și usturoi
Pentru o digestie mai ușoară, se poate pregăti o garnitură tip salată, care se prepară rapid, din doar două ingrediente: morcov și iaurt.
Morcovii se dau pe răzătoare și se pun într-o cratiță unsă cu ulei de măsline și se călesc.
Se amestecă ușor până când se inmoaie (aproximativ 10 minute).
Se adaugă usturoiul, sarea, piperul si se lasă să se răcească.
Dupa ce s-au răcit, se amestecă bine cu iaurtul și se adaugă mărar proaspăt pe deasupra.
Se servește salata rece, alături de șnițele aurii și de o limonadă rece cu lămâie și soc.
Citeste si: Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!
Pentru o alimentație sănătoasă, sunt necesare ingrediente de calitate, combinate după anumite reguli.
„O mâncare sănătoasă ține de o materie primă de calitate, de prospețime, iar apoi de ingrediente așezate într-o combinație cât mai echilibrată. Complexitatea, dinamica și fragilitatea acestui domeniu, curiozitatea pe care ți-o stârnește în permanență. Și despre asta vorbim când amintim de mâncare sănătoasă. Până la urmă, mâncarea e energie, poate fi o întâlnire, orice trezește amintiri și simțuri."- Marius Coșescu, chef Gamberetti.
Citeste si: Cum să faci piure de cartofi la microunde, simplu și rapid!