7 idei de gustări pentru un picnic reușit în această primăvară

7 idei de gustări pentru un picnic reușit în această primăvară
7 idei de gustări pentru un picnic reușit în această primăvară

Un picnic este o activitate minunată pentru sezonul cald. Poţi organiza unul în grădină, în parc sau pe malul mării, atât primăvara, cât şi vara.

 Pentru o experienţă completă, ai nevoie atât de gustări, cât şi de băuturi gustoase şi de câteva activităţi distractive, precum jocurile de societate sau badmintonul.

Ca să pui la cale picnicul perfect, descoperă mai jos 7 idei de gustări

Mix de brânzeturi

Un platou cu brânzeturi este o idee excelentă pentru o gustare la iarbă verde. Optează pentru brânzeturi precum gouda, gorgonzola, parmezan şi cheddar, pe care să le serveşti alături de crackers, struguri sau miere. Poţi chiar să pregăteşti platoul de seară şi să-l laşi la frigider până a doua zi. Un frigider încăpător îţi va permite să depozitezi uşor platourile, indiferent de dimensiunea lor. Alege un frigider side by side de la altex.ro, unde găseşti o gamă variată de modele de dimensiuni mari.

Sandwichuri

Sandwichurile sunt perfecte pentru picnic, mai ales că ai foarte multă libertate când vine vorba de prepararea lor. Poţi să faci sandwichuri cu mezeluri, brânză, unt, salate de crudităţi, legume şi o mulţime de alte ingrediente. Mai mult, acestea se prepară uşor şi rezistă foarte bine la frigider.

Tacos

Dacă preferi preparatele internaţionale, încearcă tacos homemade la următorul picnic. Ai nevoie de lipii, carne de vită sau pui pe care să o tragi la tigaie în sos de tacos, salată, roşii, brânză cheddar şi smântână. În doar 30 de minute poţi să pregăteşti 10-15 tacos, pe care să îi serveşti alături de bere sau limonada.

Salate fresh

Salatele sunt o idee minunată pentru un picnic în zilele călduroase. Se prepară rapid şi ai nevoie doar de legume proaspete, pe care să le amesteci cu ulei, sare, piper şi un strop de zeamă de lămâie. Desigur, mai poţi adăuga şi alte ingrediente salatelor, precum brânză, nucile, carnea la grătar sau ouăle fierte.

Platouri cu fructe

Pentru un picnic dulce, include în meniu şi un platou cu fructe. Fructele sunt o sursă foarte bună de fibre, unde mai pui că taie pofta de dulce. Poţi adăuga orice fel de fructe preferi pe un astfel de platou, de la pepene şi până la mere, pere sau afine.

Mix de mezeluri

Un platou sau mix de mezeluri este numai bun pentru momentele în care eşti pe grabă. Tot ce trebuie să faci este să achiziţionezi mezelurile, pe care să le aşezi pe un platou sau într-o casoletă mare. Le poţi servi alături de măsline sau castraveţi muraţi, după gust.

Frigărui

Frigăruile se pregătesc rapid, fie la cuptor, fie pe grătar sau în airfryer şi se pot prepara în funcţie de preferinţele fiecăruia. Poţi face frigărui de pui, frigărui de vită sau chiar frigărui de legume. Sunt ideale pentru picnic, deoarece se mănâncă uşor.

Dacă îţi doreşti un picnic de nota 10, alege mâncăruri pe care să le prepari rapid, dar şi să le mănânci uşor. Printre cele mai inspirate idei se număra platourile cu mezeluri şi/sau brânzeturi, dar şi salatele sau frigăruile.



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

5 motive pentru care părul nu mai crește

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies