7 măşti pentru ten uscat. Le poți prepara la tine acasă!

7 măşti pentru ten uscat
7 măşti pentru ten uscat. Le poți prepara la tine acasă!

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea un ten hidratat.

Dacă aveți pielea uscată, trebuie să evitați apa caldă, calcaroasă şi să nu folosiți săpun în exces. Măştile naturale pe bază de miere, banane sau gălbenuş de ou sunt „medicamentele” perfecte pentru tenul uscat.

Iată care sunt măştile recomandate pentru tenul uscat!

Mască pe bază de miere

Pentru a prepara această mască, aveți nevoie de o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi o lingură de iaurt.

Amestecați energic toate ingredientele, apoi aplicați pasta obţinută pe toată faţa. 

Mierea are rolul de a reface pielea, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline au un efect hidratant.

7 măşti pentru ten uscat

Mască pe bază de banane şi miere

Aveți nevoie de două banane verzi, o lingură de miere şi aproximativ 150 ml de iaurt. Bananele trebuie pisate până obţineți o pastă şi ulterior, adăugați mierea şi iaurtul.

Pasta rezultată trebuie întinsă pe toată faţa. Lăsați masca să acționeze timp de 30 de minute.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Mască pe bază de banane şi căpşuni

Pisați o banană până obțineți o pastă. Aplicați apoi pasta pe ten şi lăsați-o să acționeze timp de 10 minute.

Clătiți cu apă călduţă şi ulterior cu apă rece. Zdrobiți apoi 150 de grame de căpşuni şi amestecați-le cu aproximativ 200 de grame de smântână. 

Lăsați masca să acționeze timp de 30 de minute, după care clătiți bine până nu mai rămâne nicio urmă de produs.

7 măşti pentru ten uscat

Citeste si: Trucuri naturale si eficiente pentru ingrijirea ochilor!

Mască pe bază de albuş de ou

Pentru masca pe bază de ou, trebuie să aveți la îndemână un albuş de ou, o lingură de miere şi o lingură de ulei de măsline. Bateți albuşul până observați că se îngroaşă şi adăugați miere şi ulei. După ce amestecul se va omogeniza, aplicați-l pe faţă şi ulterior clătiți după aproximativ 20-30 de minute.

Mască pe bază de unt

Masca pe bază de unt este extrem de eficientă în cazul unui ten uscat. Amestecați o lingură de unt cu o lingură de apă plată. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Aplicați amestecul pe zonele uscate şi lăsaţi-l să acţioneze timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Mască pe bază de nucă de cocos

Uleiul din nuca de cocos hidratează extrem de rapid tenul uscat. Masați întreaga faţă cu ulei. Înmuiați un prosop în apă caldă şi poziționați-l pe față. Stați cu prosopul pe faţă timp de 20-30 de minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Citeste si: Idei de uleiuri esentiale care te calmeaza si ajuta in lupta contra anxietatii!

Mască pe bază de ovăz

Făina din ovăz are efecte benefice asupra tenului uscat. Pielea se va curăța foarte repede dacă veți combina făina de ovăz cu apă. 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies