7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău

7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău
7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău

Află din rândurile de mai jos câteva metode de a comunica mai eficient cu copilul tău!

Comunicarea eficientă cu copilul tău este importantă pentru a crea o relație armonioasă și bazată pe încredere. În primii ani de viață, copiii nu dispun de suficiente cuvinte pentru a-și exprima emoțiile și experiențele, iar o comunicare bună nu doar că întărește relația cu copilul, dar îl ajută să se dezvolte emoțional și să gestioneze mai bine situațiile dificile. Află din rândurile următoare câteva metode care te pot ajuta să îmbunătățești comunicarea cu acesta!

7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău

Acordă-i mai multă atenție

Citește și: 25 de întrebări pe care să i le pui partenerului tău înainte să vă căsătoriți

7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: Lucruri pozitive pe care să le spui copilului tău. Păstrează o relație apropiată cu cei mici!

Când copilul tău vrea să îți spună ceva, este important să îi acorzi atenție deplină. De asemenea, găsește un moment potrivit pentru amândoi și un loc liniștit, fără distrageri, pentru a purta o conversație. Acest lucru îi transmite copilului mesajul că este important pentru tine și că îți pasă de ceea ce are de spus. Contactul vizual când faci acest lucru este la fel de important. Atunci când te cobori la nivelul ochilor copilului, acesta simte că ești prezent și implicat în conversație, iar acesta se va deschide mai ușor către tine.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Alege momentele potrivite pentru conversație

Nu doar tu trebuie să fii disponibil pentru o conversație, ci și copilul tău. De exemplu, dacă el este foarte concentrat pe un joc sau pe altă activitate, s-ar putea să nu fie pregătit să vorbească. Trebuie să găsești momentele în care este mai relaxat.

Evită să începi discuții importante în momente nepotrivite, spre exemplu, într-o întâlnire de familie agitată sau când copilul tău este obosit.

Lasă-l să își exprime ideile

7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău[Sursa foto: freepik]

Atunci când copilul tău îți spune ceva, încearcă să nu îl întrerupi, chiar dacă poate nu ești de acord cu ceea ce spune. Lăsându-l să își finalizeze gândul, îi arăți că îi respecți opinia și că îi acorzi importanță.

După ce termină de vorbit, poți să îți exprimi propria părere, dar asigură-te că este o conversație deschisă, nu una în care doar tu îți impui punctul de vedere.

Identifică emoțiile copilului

De multe ori, copiii nu își pot exprima clar emoțiile sau nu înțeleg exact ce simt. Rolul tău ca părinte este să îi ajuți să pună în cuvinte ceea ce trăiesc. Copilul tău se va simți înțeles și va învăța treptat să recunoască și să gestioneze mai bine propriile emoții. 

Fii atent la comunicarea nonverbală

7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO| Criss este noua concurentă care a intrat în „Casa iubirii”! Cine este băiatul care i-a atras atenția- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Comunicarea nu se rezumă doar la cuvinte. Comportamentul copilului, gesturile și mimica pot spune multe despre starea lui emoțională.

Dacă micuțul tău este mai iritabil decât de obicei, s-ar putea să fie semnul că ceva îl deranjează, chiar dacă nu îți spune direct. Observă schimbările subtile din comportamentul său și fii pregătit să discuți despre ele atunci când simți că este momentul potrivit.

Evită criticile și generalizările

Atunci când încerci să corectezi comportamentul copilului tău, evită formulările generale care îl pot face să se simtă atacat. Folosește fraze care pun accentul pe propriile tale sentimente. Aceasta este o metodă prin care poți comunica fără să îl faci să se simtă vinovat sau să își piardă încrederea în sine.

Joacă-te cu copilul tău

7 metode prin care vei reuși să comunici mai bine cu copilul tău[Sursa foto: freepik]

Jocul este o modalitate naturală prin care copiii își exprimă emoțiile și gândurile. De multe ori, prin intermediul jocului, micuțul poate dezvălui lucruri pe care nu ar reuși să le spună în mod direct. Fie că este vorba despre ceea ce desenează sau despre replicile pe care le folosesc în jocurile cu păpuși, aceste activități sunt oportunități de a înțelege mai bine lumea lor interioară.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Lucruri pozitive pe care să le spui copilului tău. Păstrează o relație apropiată cu cei mici!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Șevval sare în ajutorul familiei Eren

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies