7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă

cum sa aduci sanatatea in casa
7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă

Anumite schimbări care țin de curățenia casei, ne pot ajuta să ne îmbunătățim totodată și sănătatea. Însă știați cum?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre micile modificări pe care le puteți face în casă, astfel încât sănătatea familiei să nu fie afectată.

 

1. Spălați prosoapele

Reutilizăm prosoapele frecvent, cel puțin de două ori înainte de a le spăla. În ciuda faptului că afirmația „dar ești curat când le folosești” pare logică, prosoapele umede au potențialul de a stimula proliferarea bacteriilor.

Amintiți-vă că atunci când folosim prosoape, îndepărtăm pielea moartă, ceea ce crește riscul de răspândire a bacteriilor aici. Curățați prosoapele de bucătărie mai des, pe lângă prosoapele de baie. Aceste prosoape sunt folosite frecvent, dar mâinile noastre nu sunt mereu curate. Pentru a preveni acumularea de bacterii, spălați-le.

2. Curățenie mai curată

Detergenții pot fi toxici și uneori nu sunt necesari. Vodca, alcoolul, oțetul și sucurile de lămâie au fost toate menționate ca fiind excelente pentru curățare.

Sucul de lămâie, care este atât acid, cât și zaharat, este adesea folosit ca dezinfectant cu apă fierbinte sau oțet. Vodca și oțetul sunt agenți de curățare asemănători, dar vodca are un parfum mai puțin puternic. Vodca este o alternativă bună dacă sunteți sensibil la mirosul de oțet.

Citește și: Cât de multă lumină naturală vă poate crește casa și bunăstarea

idei de modificari pentru casa
7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Transformă-ți dormitorul: 5 Sfaturi pentru a aranja patul ca un designer

3. Amenajarea spațiului exterior

Curățenia nu se limitează la interiorul casei. Plantele și copacii purifică aerul. Plantează în apropierea casei pentru a menține aerul curat în interior.

Plantele au, de asemenea, alte beneficii. Plantarea și cultivarea propriilor alimente vă poate reduce cheltuielile de băcănie și vă poate face mâncarea mai sănătoasă, deoarece puteți planta culturi organice și știți ce pesticide sunt folosite.

4. Purifică aerul din interior

Acordați atenție atât plantelor care țin aerul rău din exterior, cât și aerului din interior. Utilizarea unui purificator de aer pentru întreaga casă sau chiar instalarea unui purificator de aer mic în casă poate îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din casă.

Minimizarea substanțelor chimice toxice este benefică, dar purificarea aerului este ușoară. Dezumidificatoarele din subsol îmbunătățesc calitatea aerului prin oprirea mucegaiului.

idei de redecorare in casa
7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă[Sursa foto: freepik]

5. Vopsea mai bună

Multe mărci de vopsea folosesc substanțe chimice care sunt toxice. Riscul de expunere va fi redus folosind vopsea netoxică, în special pentru copiii mici. Este bine să eliminați vopseaua toxică pe bază de plumb înainte de revopsire dacă casa a fost construită înainte de 1978.

Dacă aveți vopsea cu plumb în casă, ar trebui să o îndepărtați, cu toate acestea, nu toate casele o au. Vopseaua pe bază de plumb nu este întotdeauna mai toxică pentru casă decât vopseaua obișnuită, dar este mai bine să folosiți vopsea fără.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

6. Obțineți o saltea nouă

Saltelele sunt formate din celule ale pielii care se desprind de la suprafața pielii. Salteaua conține praf, mărfuri și alte particule în aer. Considerați să cumpărați o saltea nouă dacă salteaua pe care o purtați este de mult timp. Dacă nu puteți obține una nouă, o husă de saltea și aspirarea frecventă vor ajuta. Unele saltele au materiale ignifuge care pot fi toxice. Pentru un pat care nu este ignifug, alege lână. Când cumpărați orice saltea, acordați atenție oricărei substanțe chimice otrăvitoare.

ce poti face pentru o energie buna in casa
7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă[Sursa foto: freepik]

7. Schimbați-vă aspiratorul

Ar trebui, cel puțin, să utilizați un filtru pe aspirator pentru a îmbunătăți calitatea aerului din locuință și pentru a capta particulele fine de praf și alergeni. Dacă deja faceți acest lucru, dar căutați o schimbare semnificativă, luați în considerare instalarea unui aspirator centralizat pentru întreaga casă. Acest sistem nu doar că reduce poluarea din interior prin eliminarea reziduurilor și îmbunătățirea calității aerului, dar și minimizează zgomotul, deoarece motorul principal este situat de obicei într-o zonă separată, cum ar fi garajul sau subsolul. Astfel, veți beneficia de un mediu mai curat, mai sănătos și mai liniștit, contribuind semnificativ la confortul și bunăstarea familiei.

energii pozitive prin decorul casei
7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Transformă-ți dormitorul: 5 Sfaturi pentru a aranja patul ca un designer

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Târgul de Crăciun de la Cluj se deschide mâine, 22 noiembrie 2024! Edy Chereji: „Anul acesta nu vor fi focuri de artificii, va fi un spectacol de lasere și drone care va marca începutul evenimentului”

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Robi de la “Casa iubirii”, prima reacție după înfrângerea din RXF. Concurentul s-a filmat cu ochiul bandajat și cu vânătăi: „Cam asta se întâmplă când te bați…”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies