7 secrete pentru strălucirea părului vara

7 secrete pentru strălucirea părului vara
7 secrete pentru strălucirea părului vara

Sezonul cald poate deveni un adevărat inamic al părului. Află din rândurile de mai jos câteva secrete pentru păstrarea strălucirii părului vara!

Fiecare femeie își dorește un păr strălucitor și sănătos, iar pentru acest lucru trebuie să se țină cont de câteva sfaturi utile pentru ca podoaba capilară să nu devină afectată de factorii agresivi din timpul sezonului cald. Părul este sensibil iar căldura emanată de soare poate foarte ușor degrada proteinele acestuia.

De asemenea, printre ceilalți factori se enumeră și razele ultraviolete, umiditatea crescută, substanțele chimice din apa bazinelor de înot sau salinitatea apei de mare.

Iată câteva secrete pentru un păr cât mai strălucitor pe timp de vară!

Sfaturi pentru o strălucire perfectă în sezonul estival

7 secrete pentru strălucirea părului vara[Sursa foto: Freepik]

Protecția solară trebuie să fie nelipsită

Părul are nevoie de o atenție sporită atunci când este expus la razele soarelui, astfel că fiecare femeie trebuie să folosească o protecție solară, sau să își acopere podoaba capilară pe timpul zilei cu o pălărie, eșarfă sau o șapcă.

Razele soarelui pot deteriora extrem de rapid și vizibil părul, astfel că acesta se va deshidrata și va deveni mai fragil.

Părul are nevoie de hidratare

Totodată, un alt sfat pentru femeile care doresc să își mențină părul strălucitor în sezonul estival este să utilizeze un balsam hidratant după spălarea părului pentru ca părul să rămână hidratat. Pe timpul verii, obiceiul fiecărei persoane este să se aventureze în ape sărate sau în cele care conțin clor, astfel că părul are nevoie de un refresh de fiecare dată.

Citește și: Ce înseamnă ochelari polarizați. Cum pot îmbunătăți vederea și proteja ochii împotriva radiațiilor UV

7 secrete pentru strălucirea părului vara[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Evitarea ustensilelor de styling

O altă practică destul de comună este utilizarea ustensilelor de styling termic, printre care se numără placa de păr sau de bucle și uscătorul de păr.

Așadar, este recomandat să se renunțe cât mai mult posibil la acestea pentru ca părul să nu se usuce mai tare.

Consumul de alimente sănătoase

Deși este greu de crezut, alimentația unei persoane joacă un rol extrem de important atunci când vine vorba de un păr cât mai strălucitor și sănătos. Așadar, o alimentație echilibrată este mai mult decât bine venită, iar aceasta trebuie să conțină proteine, vitamine și minerale deoarece ele vor contribui la sănătatea și strălucirea firului de păr. 

Citește și: Obiectul pe care orice femeie trebuie să îl aibă în casă! Vor avea parte de prosperitate și noroc

7 secrete pentru strălucirea părului vara[Sursa foto: freepik]

Evitarea băilor cu apă fierbinte

După cum deja multă lume cunoaște, apa fierbinte este un adevărat inamic al părului, scalpului și a firelor de păr deoarece îndepărtează uleiurile naturale protectoare, care previn deshidratarea, iritațiile, descuamarea, cât și despicarea firelor de păr.

Așadar, femeile trebuie să facă un obicei în a face baie cu apă călduță spre rece, mai ales în perioada sezonului estival.

Vârfurile trebuie tunse cât mai des

De asemenea, un alt secret care va face minuni părului este tunderea vârfurilor despicate încă de la începutul verii și la jumătatea verii, mai ales când acesta tinde să se electrizeze. Așadar, părul se va coafa mult mai ușor, iar părul va avea un aspect mult mai plăcut și mai fresh.

7 secrete pentru strălucirea părului vara[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vopsirea părului nu este recomandată

Mai mult decât atât, în perioada estivală, vopseaua va accentua semnificativ procesul de deteriorare și uscare a firelor de păr, astfel că acest proces nu este deloc recomandat. Însă, în cazuri urgente, trebuie să se aștepte cel puțin două săptămâni până la prima plajă.

Cum să-ți îngrijești corect părul vara

7 secrete pentru strălucirea părului vara[Sursa foto: Freepik]

Așadar, pentru ca părul să fie cât mai strălucitor și sănătos, este important să se folosească produse solare pentru a acoperi părul de razele soarelui torid și un balsam hidratant sau o mască hidratantă cel puțin o dată pe săptămână. Părul trebuie să fie lăsat cât mai lejer, să nu fie supus ustensilelor de styling termic în mod excesiv și să fie prins în coafuri cât mai lejere, pentru a nu pune presiune asupra scalpului. 

Totodată, femeile pot opta pentru uleiuri cu extract de portocală sau mandarină  deoarece sunt bogate în vitamina C, și au rol antioxidant și de filtrare a radiațiilor ultraviolete. Mai mult decât atât, este recomandat ca acestea să folosească un șampon uscat atunci când e cald.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

7 secrete pentru strălucirea părului vara[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să aplici corect fardul de obraz. Obține un aspect impecabil și proaspăt cu aceste sfaturi profesionale!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies