7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături. Cum să oprești acest obicei

semne ale unei persoan pasionate de cumparaturi
7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături

Cumpărăturile pot reprezenta chiar și o pasiune la un moment dat. Însă știați cum puteți scăpa de acest obicei, care poate să fie dus la extrem?

Aflați în rândurile următoare, cum vă puteți da seama dacă sunteți o persoană pasionată în exces de cumpărături, dar și cum puteți opri acest obicei.

 

Cum puteți realiza dacă sunteți o persoană care obișnuiește să facă cumpărături în exces

  • in momentul în care achiziționați articole noi, obișnuiți să simțiți o emoție temporară
  • obișnuiți să ieșiți din casă, doar pentru a vă plimba prin magazine, iar ulterior ajungeți să cumpărați cel puțin o pungă de cumpărături
  • deși lista de cumpărături era una, de fiecare dată când ajungeți într-un supermarket, cumpărați și alte articole
  • obișnuit să ascundeți anumite cumpărături sau să modificați prețul inițial, atunci când discutați cu cei dragi
  • încă aveți în garderobă articole vestimentare cu eticheta
  • în momentul în care vedeți reduceri, considerați că este un motiv să justifice o următoare achiziție
  • în momentul în care vedeți un articol vestimentar care vă place, vă temeți că dacă nu îl veți cumpăra atunci, nu îl veți mai găsi
  • imediat după o achiziție, vă gândiți că de azi înainte veți începe să economisiți bani
  • nu sunteți mulțumite în momentul în care nu aveți setul complet, la anumite articole vestimentare
  • obișnuiți să cheltuiți mai mult decât este necesar

Citește și: Ce este look-ul eclectic și ce piese nu trebuie să-ți lipsească din garderobă

reduceri online
7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Citește și: Esti atrasa mereu de mancarea nesanatoasa? Te ajutam sa scapi de ea

7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături

Cardul de credit

Un prim semn al faptului că sunteți o persoană pasionată în exces de cumpărături este reprezentat de prezența cardului de credit la voi întotdeauna.

În ciuda faptului că ați achiziționat un card de credit, tocmai pentru situații necesare în viața de zi cu zi, aceste situații necesare nu reprezintă întotdeauna și cumpărături în exces, în baza faptului că acest card există. Este important să prioritizați achizițiile făcute, să vă plătiți facturile și să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie, în baza acestui card de credit, iar în momentul în care vă doriți un articol cu adevărat, ar trebui să așteptați până când aveți respectivii bani pentru a-i cheltui pentru o astfel de plăcere.

7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Cumpărături “doar în caz că...”

Un alt semn al faptului că sunteți o persoană care obișnuiește să cumpere în exces este reprezentat și de momentul în care vedeți un articol vestimentar în vitrină sau într-un magazin și vă gândiți să îl achiziționați “în caz că nu îl veți mai găsi altă dată”. Veți avea tendința să încercați chiar acel articol vestimentar, să vi se pară că se potrivește, iar ulterior să nu rezistați tentației și să îl și achiziționați.

Cu toate acestea, există nenumărate cazuri în care veți uita respectivul articol vestimentar în garderobă, cu tot cu eticheta, dat fiind faptul că poate nici nu aveți avut ocazia necesară să-l purtați. In cazul în care sunteți conștiente de faptul că nu veți avea nevoie de acel articol vestimentar în ziua următoare sau în viața de zi cu zi, chiar nu merită din punct de vedere financiar să faceți acea achiziție “doar în cazul în care poate nu îl veți mai găsi ziua următoare”.
Dacă vei continua să faci acest lucru, nu vei face nimic altceva decât să cheltui bani inutil pe lucruri de care nici măcar nu ai nevoie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Câțiva bani aici și acolo

In ciuda faptului că putem avea zile în care găsim articole vestimentare la un preț accesibil, iar în ciuda faptului că poate nu avem nevoie de ele, vom avea tendința să le achiziționăm, tocmai pentru că nu vom simți

suma adunată la final. Astfel de persoane pot considera cumpărăturile chiar ca fiind un hobby, iar în momentul în care se plictisesc, în loc să își preocupe timpul cu altceva, aleg să meargă prin magazine. Bineînțeles că nu este nimic greșit în a face acest lucru, însă cu toate acestea în momentul în care nu dorim neapărat să cumpărăm ceva, ar trebui să evităm să o facem. In ciuda faptului că pot exista mici achiziții poate chiar neintenționate, la final veți ajunge la o sumă destul de mare.
In cazul în care vă doriți totuși să ieșiți, puteți încerca o cafenea sau o patiserie, însă nu ar trebui totuși să achiziționați anumite lucruri în cazul în care chiar nu aveți nevoie de ele. Astfel veți face și mai multe economii.

7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Reducerile

Este cunoscut deja faptul că reducerile pot avea un adevărat impact asupra unei persoane care obișnuiește să cumpere în exces, pentru că aceasta trăiește pentru aceste reduceri, ceea ce înseamnă că în momentul în care vor exista, cu siguranță va cheltui o sumă bunicică de bani. Reducerile nu fac nimic altceva decât să ofere un sentiment fals al faptului că economisiți bani și nu cheltuiți, însă cu toate acestea în niciun caz nu veți reuși să economisiți. Există o grabă psihologică, în special momentul în care încep reducerile și vezi peste tot cozi lungi de persoane sau articole vestimentare limitate, atât în disponibilitate, cât și în cantitate. Astfel, își va face simțită prezența teama de a rata respectiva ofertă, și vei vedea pe ceilalți cumpărători ca fiind concurenți cu tine și îți vei dori să obții acel produs cât mai repede cu putință. Nu trebuie să uităm nici de reducerile sub formă de “2 la preț de unu”, care automat ne determină să cumpărăm mai multe produse decât avem nevoie în realitate, și care ne face totodată să credem că economisim bani. Ar trebui totuși să luăm în calcul achiziționarea utilă.

7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Oferte de achiziție online

Este cunoscut deja faptul că, chiar și în momentul în care suntem în mediul online și nu suntem pe un site de haine, își pot face apariția diverse reclame la anumite articole vestimentare, care ne vor tenta să intrăm pe respectivul site, iar în cele din urmă chiar și să achiziționăm un articol de care poate nu avem nevoie. Internetul deține nenumărate astfel de “capcane”, pentru a te determina să-ți satisfaci dorința de achiziție, care se află doar la un click distanță, iar dacă articolul vestimentar se află și la reducere, din start tentația va fi și mai mare. In special momentul în care ești pasionată de cumpărături, vei rezista cu greu la o astfel de tentație și nici nu vei realiza cât de repede ajungi să cheltui bani. O modalitate prin care poți scăpa de acest lucru, reprezintă dezabonarea de la aceste apariții informative, dar și petrecerea ta a unui timp redus pe respectivele site-uri.

de ce obisnuim sa facem cumparaturi in exces
7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Obișnuiești să nu probezi hainele

In momentul în care o persoană este pasionată în extrem de achiziția hainelor și nu numai, are obiceiul de a nu proba respectivele articole vestimentare, ci doar de a le cumpăra pur și simplu. Există ocazii în care veți vedea o cămașă sau o rochie pe un manechin, să nu o probați ci doar să o achiziționați direct, iar în momentul în care ajungeți acasă și o probați așa cum ar fi trebuit să o faceți direct în magazin, să vedeți că nu arată la fel de bine pe voi. Imediat va apărea gândul că este mult prea târziu să returnați articolul vestimentar. Cu toate acestea, în cazul în care sunteți o astfel de persoană, veți realiza la un moment dat faptul că există o satisfacție în momentul în care vedeți articolul respectiv și vă și imaginați cum ar sta pe voi, însă cu toate acestea nu ajunge să-l și probați. Ar trebui să evitați să mai faceți acest lucru, iar dacă chiar vă doriți un articol vestimentar să-l și probați pentru a vă asigura că este ceea ce trebuie din start, pentru a vă completa garderoba.

7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Te concentrezi mai mult pe tendințe

In momentul în care obișnuiți să fiți o persoană care cumpără din impuls, vă veți concentra automat mai mult pe tendințe, decât să vă concentrați pe cum arată articolul vestimentar sau dacă vi se potrivește sau nu vouă. Veți avea tendința ca articolele vestimentare vă vor face să vă simțiți mult mai încrezătoare în voi, de aceea nici nu realizați faptul că cheltuiți o sumă bună de bani pe haine, și chiar veți ajunge în punctul în care nu vă veți sătura să tot cheltuiți. Pasionații de cumpărături obișnuiesc să vâneze cele mai noi articole care sunt la modă, iar dat fiind faptul că unele articole vestimentare apar în funcție de sezon, la fel vor și dispărea, ceea ce îi vor face pe aceștia să fie tentat să cumpere, dat fiind faptul că există șanse mari ca data viitoare să nu mai existe articolul respectiv. Cu toate acestea, ar trebui totuși să obișnuiți să investiți bani doar pe articolele vestimentare care știți că nu se vor demoda prea curând și care se și potrivesc în același timp cu stilul de viață pe care îl aveți, astfel încât garderoba să fie construită pe bunul plac, dar și încât să vi se potrivească. Nu ar trebui să vă concentrați pe hainele cumpărate din dorința de moment care sunt doar drăguțe și ieftine, pentru că există șanse mari să ajungeți acasă și să observați că nu se potrivesc pentru stilul vostru și nu veți face nimic altceva decât să irosiți câțiva bani.

cumparaturi in exces
7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]

Cum puteți înceta să fiți o persoană care cumpără în exces

  • se recomandă să îndepărtați cât mai mult tentațiile din jur. Aici se implică și faptul că nu ar trebui să intrați în fiecare zi pe site-ul favorit de haine, dar și să limitați vizitele în magazine, decât doar atunci când este necesar, iar de asemenea ar trebui să vă dezabonați de la site-urile care obișnuiesc să vă trimită notificări cu noutăți.
  • se recomandă să lăsați cardul de credit acasă, în momentul în care știți că nu aveți nevoie de el cu adevărat, pentru că doar așa veți evita să îl folosiți.
  • se recomandă să folosiți butonul de pauză, în momentul în care vă doriți cu adevărat un articol vestimentar care costă și mai mult, și să economisiți până când veți avea suma respectivă, pentru a nu apela la diverse economii.
  • se recomandă ca înainte să achiziționați un articol vestimentar și nu numai, să luați în considerare de câte ori ați purtat respectivul articol înainte de a ajunge să-l cumpărați, pentru că puteți avea tendința că îl veți purta foarte des, dat fiind faptul că vă place foarte mult la prima vedere, însă în momentul în care veți ajunge acasă veți observa că îl veți uita în garderobă.
  • se recomandă ca imediat ce ați achiziționat un articol vestimentar, să ajungeți acasă și să-l și probați cu alte articole vestimentare cu care doriți să formați o ținută, iar dacă observați că nu vi se potrivește în totalitate, cel mai bine ar fi să-l returnați.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.

cum sa te opresti din a mai cumpara in exces
7 semne ale unei persoane pasionate în exces de cumpărături[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Esti atrasa mereu de mancarea nesanatoasa? Te ajutam sa scapi de ea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies