7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului

7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului
7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului

Află din rândurile de mai jos câteva sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului!

Curele de detoxifiere sunt programe temporare în care oamenii fac o schimbare în ceea ce privește dieta și stilul de viață, cu dorința de a elimina substanțele toxice acumulate în corpul lor de-a lungul timpului, iar organele implicate în acest proces sunt rinichii, ficatul și intestinele. Astfel, află din rândurile de mai jos cum îți poate schimba viață în bine o simplă dietă de detoxifiere a organismului!

Când sunt recomandate curele de detoxifiere

În mod obișnuit, detoxifierea organismului este recomandată de cel puțin două ori pe an, mai ales în anotimpuri precum primăvara și toamna. Însă, oamenii pot ține astfel de diete în orice moment al anului, atunci când simt nevoia. Curele de detoxifiere a organismului sunt ideale în momentele în care apar senzații de oboseală, dureri de cap, lipsă de energie sau dificultăți de somn.

Citește și: De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

Cum să detoxifici organismul într-un mod sănătos

Evită sau limitează consumul de băuturi alcoolice

Pentru început, persoanele care își doresc o astfel de schimbare în stilul de viață trebuie să ia în calcul limitarea consumului de alcool deoarece poate cauza numeroase probleme grave de sănătate.

Mai exact, ficatul este adesea cel mai afectat, din cauza acumulării de țesut gras. Atunci când se ajunge la afectare hepatică, ficatul nu mai poate să își îndeplinească funcțiile de filtrare a toxinelor.

Hidratează-te corespunzător

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mai mult decât atât, atunci când vine vorba de detoxifiere într-un mod sănătos, hidratarea este pe primul loc.

Apa reușește să regleze temperatura corpului, să lubrifieze încheieturile, să ofere o mână de ajutor la digestie și absorbție a nutrienților, cât și la  detoxifierea organismul prin transportul produșilor reziduali ce rezultă în urma metabolismului. Așadar, cantitatea potrivită de apa de care are nevoie un om sănătos este de 2 litri de apă zilnic, însă poate fi nevoie de mai multă, în funcție de dietă și de nivelul de activitate fizică.

Citește și: Semne care indică lipsa unor vitamine și minerale din corp. Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine?

Evită alimentele procesate și alimentele care conțin cantități mari de zahăr 

O dietă sănătoasă este cea în care este evitat pe cât posibil consumul de zahăr și alimentele procesate. Aceste lucruri pot conduce către obezitate și alte boli cronice, precum bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul.

Mai mult decât atât, oamenii care beau constant băuturi dulci și mănâncă dulciuri pot ajunge să aibă un ficat gras, adică o afecțiune care poate impacta negativ funcționarea ficatului.

Mai multă activitate fizică

Orice dietă și stil de viață sănătos nu este completă fără activitate fizică. Așadar, în timpul detoxifierii organismului sunt recomandate între 150 si 300 de minute de activitate fizică moderată săptămânală, sau cel puțin 75 de minute de activitate intensă, cum este alergarea.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Consumă alimente bogate în prebiotice

Așadar, este recomandat ca în timpul dietei de detoxifiere a organismului să se consume alimente bogate în prebiotice. Mai precis, sursele alimentare ideale de prebiotice sunt roșiile, bananele, usturoiul, ceapa și fulgii de ovăz.

Evită consumul de sare

În schimb, un ingredient care trebuie evitat cu orice preț este sarea, deoarece poate determina corpul să rețină apă, mai ales dacă sunt persoane care se luptă cu o afecțiune renală sau dacă nu consumă suficientă apă. Astfel, pe lângă hidratare pentru a evita retenția de apă, sunt recomandate alimentele bogate in potasiu precum cartofii, spanacul și bananele.

Consumă alimente bogate în antioxidanți

De asemenea, este ideal ca oamenii care își doresc o viață mai sănătoasă să consume alimente bogate în antioxidanți, deoarece ajută organismul să lupte mai bine cu stresul oxidativ cauzat de excesul de radicali liberi si diverse toxine. Așadar, printre cele mai consumate alimente bogate în antioxidanți se numără fructele de pădure, nucile, cacao, legumele, condimentele, cafeaua și ceaiul verde.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce se întâmplă dacă pui aspirină în cadă și în chiuvetă. Trucul la care nu te așteptai

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies