7 tipuri diferite de șosete. Cum să le purtați

tipuri de sosete
7 tipuri diferite de șosete

Există mai multe tipuri de șosete pe care le puteți încerca. Însă știați cum se potrivesc mai bine?

Aflați din rândurile următoare, care sunt tipurile de șosete existente, dar și cum le puteți purta mai bine, cu ce ocazie și cu ce ținute.

 

7 tipuri diferite de șosete cu nume

1. Șosete până la gleznă

Dacă te întrebi ce să porți cu pantofii decoltați, cum ar fi mocasini, pantofi casual sau pur și simplu pentru a-ți proteja picioarele, aceștia sunt potriviți.

După cum sugerează și numele, șosetele până la glezne vă acoperă picioarele până la glezne și sunt ideale pentru orice eveniment. În plus, arată elegant și sofisticat. Un alt tip de șosete, numite șosete pentru degete, are o barieră din material care separă fiecare deget de la picior pentru a oferi suport și a împiedica formarea de vezicule. Aceste ciorapi se potrivesc bine cu papucii. Sportivii de baschet și practicanții de yoga, pilates și dansuri le poartă în mod obișnuit.

Citește și: Sfaturi de frumusețe pentru adolescente. Cheia către un aspect impecabil!

7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ținuta de vară ocazională perfectă. Învinge căldura în timp ce arăți șic

2. Șosete de un sfert

Șosetele de un sfert ajung până la tibie, mai jos decât gleznele.

Protejează spatele picioarelor de răni și vezicule cauzate de pantofi și oferă o acoperire adecvată. Bărbații le folosesc pentru motive profesionale. Le folosesc în principal femeile pentru a-și proteja picioarele.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]

3. Șosete lungi de echipat, până la jumătatea gambei și până la gambe

În timpul iernii, oamenii poartă ciorapi lungi pentru activități fizice în aer liber, cum ar fi drumeții și alergarea. Aceștia sunt de șase până la opt centimetri lungime, așa că pot ajunge până la mușchii gambei, în funcție de lungimea picioarelor. Oferă acoperire și protecție excelentă.

Șosetele de la jumătatea gambei ajung la mușchii gambei, dar nu le acoperă în întregime, spre deosebire de cele de lungime a gambei.

De obicei, sunt realizate din lână, astfel încât să vă mențină picioarele calde în timpul iernii, în special pentru cei care fac mult sport. În plus, acestea sunt disponibile în plase și țesături transparente pentru femei.

Mușchii gambei sunt acoperiți de șosete lungi, care ajung până la genunchi. Sportivii le poartă de obicei din cauza protecției pe care o oferă.

ce tipuri de sosete exista
7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]

4. Șosete până la genunchi

Femeile poartă șosete până la genunchi, de obicei sub cizme. Pentru a vă menține picioarele calde, adăugați un strat suplimentar. În industria aviației și a ospitalității, aceste șosete până la genunchi sunt utilizate ca parte a uniformelor. În general, acest tip include șosetele de schi și atletism, cum ar fi cele folosite pentru snowboarding, fotbal, baseball și golf. Există un număr infinit de modele, lungimi, texturi, culori, imprimeuri și stiluri pe care le puteți alege din aceste șosete confortabile și jucăușe pentru picioare.

7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

5. Șosete înalte

Acestea traversează genunchii. O combinație grozavă de fuste pentru femei. Șosetele imprimate sunt o alternativă grozavă dacă doriți să faceți ținuta dvs. mai amuzantă.

sosete lungi
7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]

6. Șosete pe picior

Șosetele subțiri  sunt ideale pentru mocasini, balerini și pantofi. Deoarece purtarea de șosete nu este o opțiune, alegeți să purtați șosete. În plus, vă protejează de rănile cauzate de pantofi. Acestea reprezintă o binecuvântare sub acoperire. Este cunoscut și sub numele de șosete neprezentate.

tinute cu sosete
7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]

7. Șosete groase și lungi

Pentru anotimpurile mai reci, activitățile în aer liber și antrenamentele de dans, aceste șosete lungi și groase ajung până la gambe. Ele ajută la menținerea mușchilor calde și flexibile. Le poți purta pentru a adăuga căldură și stil ținutelor tale, purtând fuste, rochii sau jambiere. Șosetele cu compresie gradată sunt la fel de populare ca aceste tipuri de șosete. De obicei, sunt purtate datorită efectului lor anti-embolism și pentru a ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale în timpul călătoriilor lungi și zborurilor.

cum sa porti sosetele
7 tipuri diferite de șosete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce culori dau bine în poze. Trucuri pentru cele mai reușite fotografii

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies