7 tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați

Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați
Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați

Află din rândurile următoare cum poți să-ți organizezi o nuntă fără să ții cont de alte tradiții și obiceiuri pe care nu ți le dorești.

Nunta reprezintă un moment foarte important pentru cei doi îndrăgostiți, care vor deveni oficial soț din soție. De aceea, este unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei, care va deveni mireasă, dar și din viața unui bărbat, care își va uni destinele cu aleasa inimii lui. Astfel, pe lângă încărcătura emoțională care vine odată cu acest eveniment, tinerii îndrăgostiți trebuie să facă și o serie de pregătiri pentru ca acesta să aibă loc.

Organizarea unei nunți nu este deloc o treabă ușoară, mai ales când acest lucru depinde în mare parte de o mulțime de factori, iar fiecare dintre noi își dorește ca în ziua respectivă totul să fie perfect.

Pe lângă tot ceea ce ține de local, ținute și alte elemente care compun tabloul final al nunții, multe cupluri se confruntă și cu problema tradițiilor la nuntă.

Descoperă în continuarea articolului care sunt acestea, dacă trebuie sau nu trebuie respectată și citește o serie de sfaturi ce te vor ajuta să organizezi nunta dorită.

Nunta voastră este despre voi, tu și iubitul tău

Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați
Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați[Sursa foto: freepik]

În primul rând, toată lumea trebuie să înțeleagă că ziua nunții este o zi foarte importantă pentru proaspeții căsătoriți.

Este o zi importantă în cadrul căreia cei doi miri sunt în centrul atenției și se simt special. De aceea, este un moment unic în viață și ar trebui tratat ca atare.

Astfel, vorbind despre tradiții, dacă tu și partenerul tău nu vă doriți să respectați anumite tradiții și obiceiuri la nunta voastră, atunci nu ar trebui să o faceți. Nu ar trebui să te intereseze despre părerile celor din jur sau ale familiilor voastre, atâta timp cât voi doi aveți aceeași părere cu privire la modul în care vreți să se desfășoare fericitul eveniment.

De aceea, tradițiile în cadrul cărora mirii își cer iertare de la părinți sau sărută mâna părinților au devenit demodate și nu sunt la fel de respectate ca odinioară.

Ce tradiții sunt considerate importante la o nuntă și ce semnificație are fiecare

Citește și: Ghid de stil pentru nunțile la vârsta de 50 de ani. 6 ținute pentru femei elegante și rafinate

Ce tradiții sunt considerate importante la o nuntă și ce semnificație are fiecare
Ce tradiții sunt considerate importante la o nuntă și ce semnificație are fiecare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În funcție de zona din care fac parte mirii, există o serie de tradiții și obiceiuri care încă se mai practică la nunți și care au o semnificație aparte. De aceea, dacă totuși vă doriți să păstrați o parte din tradițiile voastre, le puteți integra în ziua cea mare a fericitului eveniment.

De exemplu, există o serie de tradiții ce reprezintă modul de desfășurare al nunții. Astfel, mirele și mireasa se pregătesc separat pentru acest eveniment.

Mirele este ajutat să se îmbrace alături de cavalerii de onoare, iar domnișoarele de onoare sunt prezente acasă la mireasă pentru o a ajuta cu ultimele pregătiri înainte de nuntă. Aceste tradiții sunt în general respectate pentru că reprezintă și o mare parte din ședința foto de la nuntă.

Astfel, cadrele cu mirele și cavalerii de onoare și cele cu mireasa și domnișoarele de onoare cu siguranță că vor reprezenta o amintire prețioasă pe care îți dorești să o ai.

Ulterior, după ce mirele s-a pregătit, acesta pleacă împreună cu nuntașii la nași acasă, acolo unde îi oferă nașei buchetul și nașului papionul. De asemenea, acest moment constituie unul pe care cu siguranță ți l-ai dori la nuntă.

Mirele cu nașii vor pleca acasă la mireasă, acolo unde o va vedea pe viitoarea sa soție în rochie albă de mireasă și îi va oferi buchetul. Acesta este un alt moment emoționant pe care ar trebui să îl ai la nuntă.

O altă tradiție reprezintă prinderea cocardelor în pieptul celor prezenți. Acestea pot reprezenta și o amintire pe care invitații o vor avea de la nunta voastră.

De asemenea, la petrecerea de nuntă cea mai importantă tradiție este valsul mirilor, reprezentând primul vostru dans în calitate de soț și soție. Această tradiție este respectată cu sfințenie de majoritatea cuplurilor, constituind unul dintre cele mai emoționante momente ale serii. 

Nu sunteți nevoiți să respectați toate tradițiile de la nuntă

Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați
Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pe lângă cele menționate anterior există o serie de tradiții și obiceiuri pe care nu sunteți obligați să le respectați la voi la nuntă. Printre acestea se numără dansul găinii, împodobirea bradului, ruptul turtei, hora miresei, aruncatul buchetului sau furatul miresei. Primele două se practică în anumite zone ale țării și au devenit din ce în ce mai rar practicate de către miri. Ruptul turtei și hora miresei se petrec acasă la mireasă, atunci când nașa îi pune voalul miresei și îi rupe turta deasupra capului, lucru ce este adesea neplăcut pentru mirese deoarece există posibilitatea să rămână cu firimituri în coafură.

În ceea ce privește furatul miresei, cu siguranță că îți dorești ca la tine la nuntă să fii mereu prezentă și să nu ratezi niciun moment important. De aceea, poți să discuți de la bun început cu prietenii tăi și să le spui că nu dorești să fii furată. 

Buchetul miresei reprezintă unul dintre cele mai importante accesorii ale zilei, iar de aceea, multe mirese preferă să îl păstreze pentru a le aduce aminte de ziua respectivă. În acest caz, dacă nu îți dorești, nu trebuie neapărat să îl arunci. Mai mult decât atât, dacă totuși vrei să respecți acest obicei, poți să ai un buchet de rezervă pe care să îl arunci, dăruindu-l ulterior domnișoarei care îl va prinde. 

Cum să organizați o nuntă „așa cum vreți voi”

Citește și: Tendințe pentru nunți în 2023

 Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați
Tradiții la nuntă pe care nu sunteți nevoiți să le respectați[Sursa foto: freepik]

Pentru a organiza o nuntă așa cum îți dorești trebuie să fii foarte clară în modul în care vrei să se desfășoare. Fă-ți din timp liste cu lucrurile pe care ți le dorești și pe care nu ți le dorești la tine la nuntă. Comunică-le membrilor familiei, prietenilor și persoanelor care se ocupă de organizare ceea ce vrei și ceea ce nu vrei. Discută cu partenerul tău de viață și încercați să ajungeți la un consens, astfel încât să fie îndeplinite dorințele voastre.

  Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

14 mesaje de mulțumire pentru nași. Îi vor impresiona cu siguranță

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies