8 beneficii pentru sănătate ale cuprului, semne de deficiență și efecte secundare

8 beneficii ale curprului

Iată care sunt beneficiile cuprului asupra sănătății și ce efecte secundare poate da lipsa acestuia din organism.

Cuprul are foarte multe beneficii pentru corpul uman și este cunoscut pentru conductivitatea sa, proprietățile antimicrobiene și ca unul dintre mineralele majore care sunt vitale pentru funcțiile corporale armonioase. Beneficiile cuprului nu sunt cunoscute la scară largă, iar acest lucru cu siguranță nu a ajuns până acum la urechile tale. Cuprul este benefic în funcționarea numeroaselor organe și oferă energie creierului, îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, produce un număr mai mare de celule roșii din sânge și stimulează imunitatea. Pe lângă toate acestea, contribuie și la sănătatea oaselor și ajută la absorbția fierului în organism.

Stimulează sănătatea creierului

Citește și: 12 fructe care se pot dubla ca medicament

Simptomele deficitului de cupru [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în fiecare zi

Cuprul este un ingredient important al enzimelor care activează neurotransmițătorii creierului, iar acest lucru indică faptul că este esențial pentru sănătatea lui. Creierul ia 20% din oxigenul pe care îl inhalezi, iar cea mai mare parte a cuprului din organism se găsește în creier, astfel că ai nevoie ca acesta să fie în cantitatea necesară.

Stimulează sănătatea articulațiilor și a oaselor

Simptomele deficitului de cupru [Sursa foto: freepik]

Cu siguranță nu știai, însă cuprul ajută la densitatea minerală osoasă, iar nivelul scăzut al acestui mineral poate duce la osteoporoză.

Cuprul mai joacă un rol esențial și în sănătatea colagenului, care este o componentă structurală importantă în corpul nostru.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Îți întărește imunitatea

Simptomele deficitului de cupru [Sursa foto: freepik]

Cuprul ajută și la întărirea imunității, iar împreună cu fierul, ajută la producerea de celule roșii din sânge. Deficitul de cupru poate duce la boli de sânge, o cantitate mai mică de celule albe din el, iar această afecțiune poate merge spre îmbolnăvirea voastră din ce în ce mai des și reduce rezistența în timp la diferite virusuri.

Promovează metabolismul

Cuprul ajută și susține peste 50 de reacție enzimatice care au loc zilnic în corpul dumneavoastră. Acest mineral joacă, de asemenea, un rol foarte important în a oferi energie organismului, iar deficitul de cupru poate duce la un metabolism mai lent.

Contribuie la creșterea și dezvoltarea adecvată

Simptomele deficitului de cupru [Sursa foto: freepik]

Cu siguranță nu știai acest lucru, însă cuprul ajută la creșterea și dezvoltarea adecvată. Deficitul de cupru este destul de comun, iar o cauză vizibilă a acestuia ar fi copiii care suferă de anumite afecțiuni de creștere și alte probleme de dezvoltare, în funcție de vârsta pe care o au. Cuprul poate chiar ajuta articulațiile oasele, dar și creierul.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Susține sănătatea tiroidei

8 beneficii ale curprului [Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important al cuprului este acela că funcționează drept substanță nutritivă și esențială pentru sănătatea tiroidei, alături de potasiu, zinc și calciu. Cuprul poate ajuta la prevenirea unor afecțiuni precum hipotiroidismul sau hipertiroidismul.

Întârzie îmbătrânirea

8 beneficii ale curprului [Sursa foto: freepik]

Acest beneficiu cu siguranță va fi pe placul multor doamne și domnișoare. Cuprul ajută la procesul de anti-îmbătrânire, asemenea retinolului sau altor acizi. Complexul de cupru poate reduce inflamația și poate menține pielea mai tânără și mai proaspătă mult timp. Totodată, cuprul poate reduce ridurile.

Cuprul vă poate stimula sănătatea părului

8 beneficii ale curprului [Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important cu privire la cupru este că vă poate ajuta în stimularea sănătății părului vostru, mai ales atunci când vă doriți acest lucru. Cupru se regăsește și în foliculii de păr și oprește subțierea acestuia, oferind rezistență firelor. Cuprul ajută și la producerea de melanină, care previne albirea prematură a părului. Dacă ai început să te întrebi care sunt semnele ce îți pot arăta că organismul tău are un deficit de cupru, trebuie să știi că acesta duce la anemie, fractură de oase, probleme cu tiroida, osteoporoză, pierderea pigmentării părului și a pielii, chiar dacă suntem de părere că uneori altele sunt cauzele pentru care ne confruntăm cu asta. Acum știi exact care sunt beneficiile cuprului și cum te ajută acesta la un organism sănătos, dar și care simptome ar trebui să îți dea un semn de întrebare. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

10 fructe cu conținut scăzut de carbohidrați care nu îți vor crește glicemia

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat