Iată care sunt beneficiile cuprului asupra sănătății și ce efecte secundare poate da lipsa acestuia din organism.
Cuprul are foarte multe beneficii pentru corpul uman și este cunoscut pentru conductivitatea sa,
Stimulează sănătatea creierului
Citește și: 12 fructe care se pot dubla ca medicament
Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în fiecare zi
Cuprul este un ingredient important al enzimelor care activează neurotransmițătorii creierului, iar acest lucru indică faptul că este esențial pentru sănătatea lui.
Stimulează sănătatea articulațiilor și a oaselor
Cu siguranță nu știai, însă cuprul ajută la densitatea minerală osoasă, iar nivelul scăzut al acestui mineral poate duce la osteoporoză.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Îți întărește imunitatea
Cuprul ajută și la întărirea imunității, iar împreună cu fierul, ajută la producerea de celule roșii din sânge. Deficitul de cupru poate duce la boli de sânge, o cantitate mai mică de celule albe din el, iar această afecțiune poate merge spre îmbolnăvirea voastră din ce în ce mai des și reduce rezistența în timp la diferite virusuri.
Promovează metabolismul
Cuprul ajută și susține peste 50 de reacție enzimatice care au loc zilnic în corpul dumneavoastră. Acest mineral joacă, de asemenea, un rol foarte important în a oferi energie organismului, iar deficitul de cupru poate duce la un metabolism mai lent.
Contribuie la creșterea și dezvoltarea adecvată
Cu siguranță nu știai acest lucru, însă cuprul ajută la creșterea și dezvoltarea adecvată. Deficitul de cupru este destul de comun, iar o cauză vizibilă a acestuia ar fi copiii care suferă de anumite afecțiuni de creștere și alte probleme de dezvoltare, în funcție de vârsta pe care o au. Cuprul poate chiar ajuta articulațiile oasele, dar și creierul.
Citește și: Adevărul despre moartea lui Gabi Cotabiță! România, în șoc- stirilekanald.ro
Susține sănătatea tiroidei
Un alt aspect foarte important al cuprului este acela că funcționează drept substanță nutritivă și esențială pentru sănătatea tiroidei, alături de potasiu, zinc și calciu. Cuprul poate ajuta la prevenirea unor afecțiuni precum hipotiroidismul sau hipertiroidismul.
Întârzie îmbătrânirea
Acest beneficiu cu siguranță va fi pe placul multor doamne și domnișoare. Cuprul ajută la procesul de anti-îmbătrânire, asemenea retinolului sau altor acizi. Complexul de cupru poate reduce inflamația și poate menține pielea mai tânără și mai proaspătă mult timp. Totodată, cuprul poate reduce ridurile.
Cuprul vă poate stimula sănătatea părului
Un alt aspect foarte important cu privire la cupru este că vă poate ajuta în stimularea sănătății părului vostru, mai ales atunci când vă doriți acest lucru. Cupru se regăsește și în foliculii de păr și oprește subțierea acestuia, oferind rezistență firelor. Cuprul ajută și la producerea de melanină, care previne albirea prematură a părului. Dacă ai început să te întrebi care sunt semnele ce îți pot arăta că organismul tău are un deficit de cupru, trebuie să știi că acesta duce la anemie, fractură de oase, probleme cu tiroida, osteoporoză, pierderea pigmentării părului și a pielii, chiar dacă suntem de părere că uneori altele sunt cauzele pentru care ne confruntăm cu asta. Acum știi exact care sunt beneficiile cuprului și cum te ajută acesta la un organism sănătos, dar și care simptome ar trebui să îți dea un semn de întrebare. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.