8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker
8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

Multicookerul este o descoperire incredibilă pentru gospodine.

Să gătești în multicooker este cu adevărat convenabil. Dar când acest aparat apare pentru prima dată în bucătărie, este dificil să te orientezi, deoarece procesele de gătire sunt un pic diferite față de cele cu care suntem obișnuiți. Mulți nu urmează rețeta și gătesc intuitiv în multicooker. Dar acest proces diferă semnificativ față de gătitul pe aragaz sau în cuptor.

Află care sunt greșelile care pot strica mâncarea preferată atunci când gătești în multicooker

1. Adaugi prea devreme legumele delicate

Legumele delicate includ dovleceii, roșiile, mazărea verde proaspătă etc. Dacă rețeta ta implică aceste legume, este mai bine să le adaugi în multicooker spre sfârșitul procesului de gătire pentru a le păstra textura și gustul. Legumele tari - cum ar fi morcovii, sfecla, porumbul proaspăt - pot fi adăugate mai devreme. Ele își mențin bine forma și gustul. Este recomandat să le așezi în partea de jos sau pe lateralele multicookerului, deoarece acestea necesită un timp mai îndelungat de gătire.

2. Multicookerul tău este prea plin

Aceasta se întâmplă atunci când aștepți oaspeți și adaugi multe ingrediente pentru a avea suficientă mâncare pentru toată lumea. Atunci când multicookerul este prea plin, poate găti inegal. Rezultatul poate fi un fel de mâncare prost gătit: unele ingrediente se pot destrăma, altele nu se vor găti complet. Așadar, dacă ești fericita posesoare a unui multicooker de pe altex.ro, ai grijă să nu-l umpli în exces. Este ideal ca bolul să fie ¾ plin, lăsând spațiu pentru lichidele care se vor forma în timpul procesului de gătire.

3. Nu prăjești în prealabil carnea

Încă o greșeală frecventă în utilizarea multicookerului. Prăjirea în prealabil a cărnii conferă o „caramelizare” pe suprafața acesteia, adăugând mai mult gust și culoare. Prăjirea în prealabil schimbă textura cărnii în bine și ajută la menținerea formei.

4. Adaugi legume congelate

Adăugarea de produse congelate poate crește semnificativ timpul necesar pentru pregătire. În plus, produsele congelate vor adăuga prea multă apă. Ele sunt reci și vor împiedica alte ingrediente să se gătească corespunzător. Este recomandat să dezgheți amestecul de

legume, carnea, fructele de pădure la temperatura camerei și să le usuci cu un prosop, în cazul în care sunt prea apoase, și abia apoi să le adaugi în aparat.

5. Adaugi prea devreme ierburi proaspete

Adăugarea de verdeață proaspătă de la început este o greșeală în gătitul lent. Ierburile proaspete se vor găti excesiv și își vor pierde gustul. Mărarul, pătrunjelul, busuiocul este mai bine să fie adăugate spre sfârșitul procesului de gătire sau direct în farfurie.

6. Nu speli garnitura de silicon

Aceasta se află pe capac și se îndepărtează ușor. Totuși, acest inel de cauciuc se murdărește rapid și absoarbe mirosuri. Prin urmare, trebuie să-l speli după fiecare preparare a mâncărurilor.

7. Deschizi capacul prea des

Multicookerele trebuie să acumuleze căldură, ceea ce poate dura ceva timp. Dacă deschizi prea des capacul pentru a verifica mâncarea, temperatura poate fluctua, iar timpul necesar

pentru gătire poate crește. Încearcă să deschizi capacul doar dacă este necesar să amesteci mâncarea, sau să adaugi alte ingrediente.

8. Aștepți să se evapore tot lichidul

În timpul gătitului în multicooker, lichidul nu se evaporă. Prin urmare, dacă dorești să obții un fel de mâncare mai uscat, reglează încă de la început cantitatea de apă pe care o adăugi în multicooker.

În concluzie, gătitul în multicooker poate aduce multe avantaje, dar și provocări dacă nu sunt respectate anumite reguli. Evitând greșelile comune menționate, vei putea pregăti mâncăruri delicioase și consistent bine gătite, păstrând textura și gustul ingredientelor în mod optim. Este important să urmărești cu atenție rețeta și să adaptezi setările aparatului pentru a obține rezultate excelente în bucătărie.

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Care este situația financiară din familia Sânzianei Buruiană și ce spune despre modul în care și-a ales partenerul de viață. “Îmi place să fiu mama răniților.”

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies