Multicookerul este o descoperire incredibilă pentru gospodine.
Să gătești în multicooker este cu adevărat convenabil. Dar când acest aparat apare pentru prima dată în bucătărie, este dificil să te orientezi, deoarece procesele de gătire sunt un pic diferite față de cele cu care suntem obișnuiți. Mulți nu urmează rețeta și gătesc intuitiv în multicooker.
Află care sunt greșelile care pot strica mâncarea preferată atunci când gătești în multicooker
1. Adaugi prea devreme legumele delicate
Legumele delicate includ dovleceii, roșiile, mazărea verde proaspătă etc. Dacă rețeta ta implică aceste legume, este mai bine să le adaugi în multicooker spre sfârșitul procesului de gătire pentru a le păstra textura și gustul.
2. Multicookerul tău este prea plin
Aceasta se întâmplă atunci când aștepți oaspeți și adaugi multe ingrediente pentru a avea suficientă mâncare pentru toată lumea.
3. Nu prăjești în prealabil carnea
Încă o greșeală frecventă în utilizarea multicookerului. Prăjirea în prealabil a cărnii conferă o „caramelizare” pe suprafața acesteia, adăugând mai mult gust și culoare. Prăjirea în prealabil schimbă textura cărnii în bine și ajută la menținerea formei.
4. Adaugi legume congelate
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Adăugarea de produse congelate poate crește semnificativ timpul necesar pentru pregătire. În plus, produsele congelate vor adăuga prea multă apă. Ele sunt reci și vor împiedica alte ingrediente să se gătească corespunzător. Este recomandat să dezgheți amestecul de
legume, carnea, fructele de pădure la temperatura camerei și să le usuci cu un prosop, în cazul în care sunt prea apoase, și abia apoi să le adaugi în aparat.
5. Adaugi prea devreme ierburi proaspete
Adăugarea de verdeață proaspătă de la început este o greșeală în gătitul lent. Ierburile proaspete se vor găti excesiv și își vor pierde gustul. Mărarul, pătrunjelul, busuiocul este mai bine să fie adăugate spre sfârșitul procesului de gătire sau direct în farfurie.
6. Nu speli garnitura de silicon
Aceasta se află pe capac și se îndepărtează ușor. Totuși, acest inel de cauciuc se murdărește rapid și absoarbe mirosuri. Prin urmare, trebuie să-l speli după fiecare preparare a mâncărurilor.
7. Deschizi capacul prea des
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro
Multicookerele trebuie să acumuleze căldură, ceea ce poate dura ceva timp. Dacă deschizi prea des capacul pentru a verifica mâncarea, temperatura poate fluctua, iar timpul necesar
pentru gătire poate crește. Încearcă să deschizi capacul doar dacă este necesar să amesteci mâncarea, sau să adaugi alte ingrediente.
8. Aștepți să se evapore tot lichidul
În timpul gătitului în multicooker, lichidul nu se evaporă. Prin urmare, dacă dorești să obții un fel de mâncare mai uscat, reglează încă de la început cantitatea de apă pe care o adăugi în multicooker.
În concluzie, gătitul în multicooker poate aduce multe avantaje, dar și provocări dacă nu sunt respectate anumite reguli. Evitând greșelile comune menționate, vei putea pregăti mâncăruri delicioase și consistent bine gătite, păstrând textura și gustul ingredientelor în mod optim. Este important să urmărești cu atenție rețeta și să adaptezi setările aparatului pentru a obține rezultate excelente în bucătărie.