Ceaiul de ghimbir ne poate oferi organismului nostru nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare care sunt cele 8 motive pentru a bea ceai zilnic, în special cel de ghimbir.
8. Atenuează greața și vărsăturile
Printre nenumăratele sale beneficii, odată ce vom începe să consumăm mai des ceaiul de ghimbir, acesta ne va ajuta și pentru a atenua greața, dar și vărsăturile.
Citește și: 7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic. Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi nutritive
Citește și: Secretele longevității. Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă
7. Promovează sănătatea digestivă
Astfel, tot ceaiul de ghimbir este cel care promovează și sănătatea digestivă. Din totdeauna, ghimbirul a reprezentat un remediu de bază în ceea ce privește tulburările digestive, dat fiind faptul că acesta este cel care stimulează producția de enzime necesare digestiei, iar totodată îmbunătățește și motilitatea gastrointestinală, favorizând astfel o digestie mult mai eficientă, iar în același timp și absorbția
nutrienților. Prin urmare, ghimbirul reprezintă astăzi un remediu natural eficient în ceea ce privește atenuarea simptomelor de indigestie, acolo unde se încadrează chiar și arsurile de stomac, dar și disconfortul abdominal.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
6. Combate inflamațiile și infecțiile
Odată ce veți începe să consumați zilnic ceai de ghimbir, acesta vă va ajuta să combateți și inflamațiile, dar și infecțiile.
Datorită faptului că ghimbirul deține efecte antiinflamatorii, având în compoziția sa compuși puternici prolifici, chiar în rădăcină, efectele sale antiinflamatorii sunt extrem de substanțiale, oferind astfel beneficii chiar și terapeutice atunci când vine vorba despre gestionarea tulburărilor inflamatorii, precum artrita, osteoartrita și diversele autoimune. În plus, ceaiul de ghimbir este văzut și ca un supliment antimicrobian, ajutând în cele din urmă și la întărirea imunității, făcând față și gripei, răcelii, astmului dar și bronșitei.5. Atenuează disconfortul muscular și articular
Chiar și disconfortul muscular, dar și cel articular este atenuat odată ce vom începe să consumăm zilnic ceai de ghimbir.
4. Ameliorează crampele menstruale
Chiar și crampele menstruale pot fi ameliorate odată ce vom începe să bem zilnic ceai de ghimbir. Există nenumărate persoane care se confruntă cu un disconfort semnificativ atunci când vine vorba despre perioada menstruației, iar în acest context, ghimbirul este cel care poate ajuta în ameliorarea acestui disconfort, oferind un nivel de ușurare, exact ca analgezicele tradiționale, ghimbirul având capacitatea de a relaxa mușchii uterului. Cu alte cuvinte, deține proprietăți analgezice, având un efect benefic și în ceea ce privește controlul migrenelor dar și alte afecțiuni asociate.
3. Favorizează sațietatea și reglarea zahărului din sânge
Dacă ne dorim să începem o dietă pentru slăbit, aflați că ghimbirul este cel care favorizează sațietatea, iar în plus, reglează și zahărul din sânge. Cu alte cuvinte, dacă veți începe să consumați zilnic ceai de ghimbir, acesta deține capacitatea de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, iar totodată să reducă și nivelul de glucoză din sânge, reducând chiar cu până la 35% nivelul de glucoză. Astfel, în ceea ce privește persoanele care suferă de diabet sau pre-diabet, aflați că ceaiul de ghimbir poate contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge, dar totodată și la prevenirea anumitor complicații asociate acestei boli. Cu toate acestea, de menționat este faptul că ceaiul de ghimbir nu înlocuiește o dietă echilibrată și o activitate fizică regulată, însă poate ajuta la creșterea sațietății ceea ce duce totodată la reducerea senzației de foame. În plus, tot ghimbirul este recunoscut pentru stimularea arderii caloriilor.
2. Previne bolile cardiovasculare
Odată ce veți începe să consumați mult mai des ceaiul de ghimbir, veți ajuta și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Dat fiind faptul că ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, dar totodată și antioxidante pe care le deține, acesta este cel care poate contribui substanțial la sănătatea cardiovasculară, promovând astfel tensiunea arterială echilibrată, și susținând și funcția inimii. Astfel, ghimbirul a fost inclus în tratamentele pentru afecțiunile precum hipertensiunea arterială, fiind un înlocuitor extrem de bun al sării din diete, ceea ce contribuie totodată și la scăderea tensiunii arteriale prin blocarea calciului specific. De asemenea, antioxidanții regăsiți în ghimbir ajută la neutralizarea radicalilor liberi în exces, prevenind astfel oxidarea celulelor adipoase, gestionând astfel nu mai bine și colesterolul, dar și trigliceridele din sânge.
1. Îmbunătățește memoria
Nu în ultimul rând, ceaiul de ghimbir, consumat zilnic, va ajuta și la îmbunătățirea memoriei. Tot datorită calităților sale antioxidante și antiinflamatorii puternice, aceasta poate oferi beneficii protectoare în ceea ce privește sănătatea creierului nostru, protejând astfel împotriva stresului oxidativ și a inflamației, care contribuie treptat la deteriorarea cognitivă. În special atunci când vine vorba despre femeile de vârstă mijlocie, dacă vor continua să consume ghimbir și ceai de ghimbir, acesta va reprezenta un potențial cognitiv intensificator, chiar daca se va consuma ca supliment sau ca ingredient culinar, acesta va ajuta sănătatea creierului.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.