8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic. Un elixir pentru sănătate și energie!

motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic
8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic

Ceaiul de ghimbir ne poate oferi organismului nostru nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 8 motive pentru a bea ceai zilnic, în special cel de ghimbir. 

 

8. Atenuează greața și vărsăturile

Printre nenumăratele sale beneficii, odată ce vom începe să consumăm mai des ceaiul de ghimbir, acesta ne va ajuta și pentru a atenua greața, dar și vărsăturile.

Dat fiind faptul că ghimbirul în general este renumit pentru eficacitatea sa în ceea ce privește răul de mișcare, acesta reușește să acționeze într-o manieră foarte liniștitoare atunci când vine vorba despre sistemul nostru digestiv, ajutând astfel la reducerea senzației de disconfort. 

Citește și: 7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic. Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi nutritive

8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretele longevității. Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă

7. Promovează sănătatea digestivă

Astfel, tot ceaiul de ghimbir  este cel care promovează și sănătatea digestivă. Din totdeauna, ghimbirul a reprezentat un remediu de bază în ceea ce privește tulburările digestive, dat fiind faptul că acesta este cel care stimulează producția de enzime necesare digestiei, iar totodată îmbunătățește și motilitatea gastrointestinală, favorizând astfel o digestie mult mai eficientă, iar în același timp și absorbția

nutrienților. Prin urmare, ghimbirul reprezintă astăzi un remediu natural eficient în ceea ce privește atenuarea simptomelor de indigestie, acolo unde se încadrează chiar și arsurile de stomac, dar și disconfortul abdominal. 

beneficii ghimbir
8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

6. Combate inflamațiile și infecțiile

Odată ce veți începe să consumați zilnic ceai de ghimbir, acesta vă va ajuta să combateți și inflamațiile, dar și infecțiile.

Datorită faptului că ghimbirul deține efecte antiinflamatorii, având în compoziția sa compuși puternici prolifici, chiar în rădăcină, efectele sale antiinflamatorii sunt extrem de substanțiale, oferind astfel beneficii chiar și terapeutice atunci când vine vorba despre gestionarea tulburărilor inflamatorii, precum artrita, osteoartrita și diversele autoimune. În plus, ceaiul de ghimbir este văzut și ca un supliment antimicrobian, ajutând în cele din urmă și la întărirea imunității, făcând față și gripei, răcelii, astmului dar și bronșitei.
Prin urmare, cu alte cuvinte, ceaiul de ghimbir ne ajută să atenuăm simptomele de răceală, iar fiind asociat și cu lămâie, vitamina C ne ajută să întărim sistemul imunitar, dar totodată se reduce și inflamația aflată pe căile respiratorii. 

ceai de ghimbir
8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

5. Atenuează disconfortul muscular și articular

Chiar și disconfortul muscular, dar și cel articular este atenuat odată ce vom începe să consumăm zilnic ceai de ghimbir.

Ceaiul de ghimbir este cel care poate reduce durerea musculară, avut în urma activității fizice destul de mari, dar și a afecțiunilor cronice precum fibromialgia și analgezicul. Cu alte cuvinte, calitățile pe care ghimbirul le are în ceea ce privește puterile antiinflamatorii pe care le deține, ne ajută să ne bucurăm de acțiunea sa sinergică pentru a atenua durerea, oferind astfel un mijloc extrem de natural în ceea ce privește gestionarea disconfortului. 

cceai de ghimbir beneficii
8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

4. Ameliorează crampele menstruale

Chiar și crampele menstruale pot fi ameliorate odată ce vom începe să bem zilnic ceai de ghimbir. Există nenumărate persoane care se confruntă cu un disconfort semnificativ atunci când vine vorba despre perioada menstruației, iar în acest context, ghimbirul este cel care poate ajuta în ameliorarea acestui disconfort, oferind un nivel de ușurare, exact ca analgezicele tradiționale, ghimbirul având capacitatea de a relaxa mușchii uterului. Cu alte cuvinte, deține proprietăți analgezice, având un efect benefic și în ceea ce privește controlul migrenelor dar și alte afecțiuni asociate. 

8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

3. Favorizează sațietatea și reglarea zahărului din sânge

Dacă ne dorim să începem o dietă pentru slăbit, aflați că ghimbirul este cel care favorizează sațietatea, iar în plus, reglează și zahărul din sânge. Cu alte cuvinte, dacă veți începe să consumați zilnic ceai de ghimbir, acesta deține capacitatea de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, iar totodată să reducă și nivelul de glucoză din sânge, reducând chiar cu până la 35% nivelul de glucoză. Astfel, în ceea ce privește persoanele care suferă de diabet sau pre-diabet, aflați că ceaiul de ghimbir poate contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge, dar totodată și la prevenirea anumitor complicații asociate acestei boli. Cu toate acestea, de menționat este faptul că ceaiul de ghimbir nu înlocuiește o dietă echilibrată și o activitate fizică regulată, însă poate ajuta la creșterea sațietății ceea ce duce totodată la reducerea senzației de foame. În plus, tot ghimbirul este recunoscut pentru stimularea arderii caloriilor. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

cum se prepara ceaiul de ghimbir
8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

2. Previne bolile cardiovasculare

Odată ce veți începe să consumați mult mai des ceaiul de ghimbir, veți ajuta și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Dat fiind faptul că ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, dar totodată și antioxidante pe care le deține, acesta este cel care poate contribui substanțial la sănătatea cardiovasculară, promovând astfel tensiunea arterială echilibrată, și susținând și funcția inimii. Astfel, ghimbirul a fost inclus în tratamentele pentru afecțiunile precum hipertensiunea arterială, fiind un înlocuitor extrem de bun al sării din diete, ceea ce contribuie totodată și la scăderea tensiunii arteriale prin blocarea calciului specific. De asemenea, antioxidanții regăsiți în ghimbir ajută la neutralizarea radicalilor liberi în exces, prevenind astfel oxidarea celulelor adipoase, gestionând astfel nu mai bine și colesterolul, dar și trigliceridele din sânge. 

8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]

1. Îmbunătățește memoria

Nu în ultimul rând, ceaiul de ghimbir, consumat zilnic, va ajuta și la îmbunătățirea memoriei. Tot datorită calităților sale antioxidante și antiinflamatorii puternice, aceasta poate oferi beneficii protectoare în ceea ce privește sănătatea creierului nostru, protejând astfel împotriva stresului oxidativ și a inflamației, care contribuie treptat la deteriorarea cognitivă. În special atunci când vine vorba despre femeile de vârstă mijlocie, dacă vor continua să consume ghimbir și ceai de ghimbir, acesta va reprezenta un potențial cognitiv intensificator, chiar daca se va consuma ca supliment sau ca ingredient culinar, acesta va ajuta sănătatea creierului. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Plantele benefice pentru sănătatea părului. Folosește-le pentru un păr WOW

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies