Află din rândurile următoare cum să îți îmbunătățești viața cu ajutorul acestor obiceiuri.
Obiceiurile alimentare sunt primele de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să ne creăm un stil de viață sănătos. O viață sănătoasă are la bază mâncare sănătoasă, odihnă și mișcare. Astfel, pentru a ne menține în formă și a ne proteja sănătatea, este important să avem grijă la alimentele pe care le consumăm și la modul în care le gătim, dar și la intervalele de timp când alegem să mâncăm.
Acordă atenție procesului de mâncare
Citește și: Obiceiuri de dimineață la care trebuie să renunți. Renunță la aceste obiceiuri și începe ziua cu dreptul!
Citește și: Ce obiceiuri zilnice trebuie să schimbi dacă vrei să menții aspectul tânăr al tenului
Multe persoane percep luarea mesei ca pe un lucru extrem de banal, pe care îl fac zilnic. Ei bine, ar trebui să acordăm mai multă atenție procesului de mâncare și să ne bucurăm de fiecare înghițitură, fie că mâncăm un măr sau poate o felie de pizza. De aceea, este important să nu mâncăm pe grabă și să ne implicăm toate simțurile, inclusiv pe cel vizual și tactil, atunci când servim o porție de mâncare.
Prin intermediul acestui proces se va dezvolta în timp recunoștința alimentară, iar astfel vei deveni atent la acțiunile tale în timp ce cumperi mâncare, o pregătești, o servești și o mănânci, adaptându-te astfel nevoilor stomacului tău.
Mestecă în mod corect mâncarea
Mâncatul pe fugă și mestecarea rapidă a alimentelor poate duce la încetinirea procesului de digestie, greață, balonare, arsuri la stomac, creșterea în greutate și mâncarea unei cantități mai mari decât de obicei.
Astfel, pentru o digestie corectă și pentru evitarea altor probleme de sănătate, este important să mesteci lent și cât mai mult alimentele. Nu te grăbi să termini de mâncat. Folosește bucăți mici și mestecă-le cu atenție.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Consumați fructe în fiecare zi
Asemenea legumelor, fructele nu trebuie neglijate, deoarece conțin vitamine, fibre și minerale, care ne întăresc imunitatea și ne ajută organismul să funcționeze în parametrii normali. Mai mult decât atât, datorită faptului că au un gust dulce, fructele compensează cu ușurință dulciurile din comerț și contribuie astfel la menținerea unui stil de viață sănătos.
Bea multă apă
Mulți oameni cred că trebuie să bea apă doar în momentul în care le este sete. Ei bine, acesta este o idee greșită de care trebuie să scape rapid, dacă vor să își pună sănătatea pe primul loc. Apa este extrem de importantă în menținerea sănătății organismului, iar de aceea trebuie să fie consumată zilnic în cantități destul de mari. Cantitatea de apă recomandată zilnic este de cel puțin 8 pahare.
Pentru a crește cantitatea de apă consumată zilnic, poți să îți începi ziua cu un pahar de apă caldă, să ai mereu alături de tine o sticlă cu apă sau să folosești o aplicație pentru monitorizarea cantității de apă consumate zilnic.
Mic dejun bogat în proteine
Micul dejun este prima și cea mai importantă masă a zilei, care influențează în mare parte modul în care îți începi ziua și energia pe care o dobândești pentru a duce la bun sfârșit toate treburile. Astfel, acesta trebuie să fie bogat în alimente cu conținut ridicat de proteine. Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, ouăle, brânza, laptele, iaurtul, peștele, fasolea și soia.
O ceașcă de ceai verde în fiecare zi
Ceaiul verde este una dintre cele mai bune băuturi pentru persoanele care vor să scadă în greutate. Acesta conține atât catechina, care este un antioxidant, cât și cofeină, fiind un înlocuitor perfect pentru cafea. Astfel, această combinație de catechina și cofeină ajută organismul să elimine excesul de grăsime și conferă totodată energia de care avem nevoie pentru a ne începe ziua cu dreptul.
Umple-ți farfuria cu legume
Trebuie să știi că niciodată nu sunt prea puține legume în farfurie. Cu cât în farfuria ta se află mai multe legume, cu atât stilul tău de viață este mai sănătos.
O zi de detoxifiere pe săptămână
Detoxifierea reprezintă un proces de eliminare al toxinelor din organism, pe care este important să îl facem în fiecare săptămână. Acest proces se realizează prin consumul strict al alimentelor sănătoase și asigurarea cantității optime de lichide pentru organism.