Aceasta boala, denumita stiintific „neoplasm”, inseamna in cele din urma renuntare si despartire de cel diagnosticat cu cancer, care de cele mai multe ori se dovedeste a fi permanenta (in urma decesului acestuia).
Lipsa unor tratamente care sa sprijine speranta de vindecare fac din cancer a doua cauza de mortalitate in Romania si in Europa.
In Romania 57 de oameni afla, zilnic, ca au cancer, tara noastra avand incidenta cea mai mare din Europa la trei forme de cancer: de plaman, de col uterin si de creier.
De obicei, persoanele de sex masculin evita sa consulte medicul, cu toate ca stiu ca diagnosticarea din timp a unei boli grave ofera o sansa in plus la vindecare.
Potrivit medicilor cercetatori, barbatii ar putea trata din timp unele forme de cancer daca ar reusi sa identifice anumite simptome care impun consultul medical de urgenta. Unele dintre aceste manifestari sunt mai vagi, iar altele specifice; de exemplu, durerea permanenta este un semn care ar trebui sa va trimita la medic.
Statisticile au aratat ca pentru persoanele sub 34 de ani, cele mai comune tipuri de cancer sunt leucemia si cancerele sistemului nervos central.
Pacientii de sex masculin de peste 65 de ani se confrunta, cel mai frecvent cu cancer de stomac, plaman, prostata, tract urinar si rect, in timp ce femeile cu varsta peste 65 de ani prezinta un risc crescut de cancer de stomac, mamar, pulmonar si de col uterin.
Din pacate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt intotdeauna clare si deseori sunt confundate cu cele provocate de afectiuni minore.
Iata caateva simptome care pot prevesti o forma de cancer, insa care prin banalitatea lor, sunt adesea ignorate:
1. Febra
Febra inexplicabila poate fi un simptom care indica existenta cancerului; la fel de bine ar putea fi si un semn de pneumonie sau alte boli infectioase. Majoritatea formelor de cancer provoaca febra la un moment dat, inclusiv leucemia si limfomul.
De obicei, febra apare dupa ce cancerul s-a extins de la organul afectat initial si invadeaza alte parti ale corpului.
2. Scaderea in greutate
Scaderea nejustificata in greutate presupune stabilirea unei consultatii la medicului de familie. Daca o persoana pierde mai mult de 10% din greutatea corpului intr-o perioada scurta de timp (cateva saptamani) trebuie sa consulte medicul pentru a depista cauza.
Pe baza informatiilor obtinute medicul va decide care sunt investigatiile necesare.
3. Oboseala
Citeste mai departe pe Antena Satelor ca sa afli care sunt principalele SEMNE ALE CANCERULUI.
Lipsa unor tratamente care sa sprijine speranta de vindecare fac din cancer a doua cauza de mortalitate in Romania si in Europa.
In Romania 57 de oameni afla, zilnic, ca au cancer, tara noastra avand incidenta cea mai mare din Europa la trei forme de cancer: de plaman, de col uterin si de creier.De
obicei, persoanele de sex masculin evita sa consulte medicul, cu toate ca stiu ca diagnosticarea din timp a unei boli grave ofera o sansa in plus la vindecare. Potrivit medicilor cercetatori, barbatii ar putea trata din timp unele forme de cancer daca ar reusi sa identifice anumite simptome care impun consultul medical de urgenta. Unele dintre aceste manifestari sunt mai vagi, iar altele specifice; de exemplu, durerea permanenta este un semn care ar trebui sa va trimita la medic.
Statisticile au aratat ca pentru persoanele sub 34 de ani, cele mai comune tipuri de cancer sunt leucemia si cancerele sistemului nervos central. Pacientii de sex masculin de peste 65 de ani se confrunta, cel mai frecvent cu cancer de stomac, plaman, prostata, tract urinar si rect, in timp ce femeile cu varsta peste 65 de ani prezinta un risc crescut de cancer de stomac, mamar, pulmonar si de col uterin.Din
pacate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt intotdeauna clare si deseori sunt confundate cu cele provocate de afectiuni minore. Iata caateva simptome care pot prevesti o forma de cancer, insa care prin banalitatea lor, sunt adesea ignorate:
1. Febra Febra inexplicabila poate fi un simptom care indica existenta cancerului; la fel de bine ar putea fi si un semn de pneumonie sau alte boli infectioase. Majoritatea formelor de cancer provoaca febra la un moment dat, inclusiv leucemia si limfomul. De obicei, febra apare dupa ce cancerul s-a extins de la organul afectat initial si invadeaza alte parti ale corpului.
2. Scaderea in greutate Scaderea nejustificata in greutate presupune stabilirea unei consultatii la medicului de familie. Daca o persoana pierde mai mult de 10% din greutatea corpului intr-o perioada scurta de timp (cateva saptamani) trebuie sa consulte medicul pentru a depista cauza. Pe baza informatiilor obtinute medicul va decide care sunt investigatiile necesare.
3. Oboseala Citeste mai departe pe Antena Satelor ca sa afli care sunt principalele SEMNE ALE CANCERULUI. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro
Citește și: Când se anunță rezultatele finale la prezidențiale 2024? S-au numărat 99,83% din secțiile de votare- stirilekanald.ro