8 trucuri pentru combaterea retentiei de apa

8 trucuri pentru combaterea retentiei de apa
8 trucuri pentru combaterea retentiei de apa

Umflaturi, picioare grele, luare in greutate ... retentia de apa este o problema pe care nu trebuie sa o neglijam! Iata cateva sfaturi pentru a combate retentia de apa:

Reduceti consumul de sare. Cand mancam prea sarat, atragem apa in tesuturi. Astfel pot sa apara umflaturi in orice parte a corpului. Ce puteti face? Organsimul are nevoie de putina sare sa functioneze: intre 4 si 6g pe zi. Exista sare peste tot, in biscuiti, in mancarea preparata. Optati pentru produsele proaspete, gatite acasa, pentru a putea controla cantitatea de sare.

Evitati maslinele, castrevetii, delicatesele si produsele afumate care sunt bogate in sare.

Atentie la medicamente. Daca suferiti de hipertensiune sau urmati un tratament antiinflamator pe baza de cortizon, un tratament neuroleptic (depresie, boli mintale) sau un tratament hormonal (menopauza, contraceptive, hipertiroidie), aceste tratamente pot provoca retentia de apa. Ce puteti face? Daca simtiti ca va umflati (la degete, la brate, picioare, burta) intoarceti-va la medic. Consumati proteine. Daca nu consumati suficiente proteine (carne, peste, oua), sangele contine prea putine. Apa trece din sange spre tesuturi si nu este reabsorbita.
Pot aparea astfel umflaturi la picioare in special. Ce puteti face? Evitati carentele! Doza minima recomandata este de 8g /kg corp/zi. Concret, un barbat are nevoie intre 55 si 65g de proteine pe zi si o femeie intre 45 si 55g.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

3 zodii de femei cu care barbatii se mandresc. Le respecta si se simt norocosi ca le au la brat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies