Untul de migdale oferă organismului nostru nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile oferite de untul de migdale, organismului, dar și care sunt reacțiile adverse la care trebuie să fiți atenți.
Beneficiile de top ale untului de migdale
Poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare
Consumul zilnic de migdale sau unt de migdale a fost demonstrat științific pentru a reduce colesterolul rău (LDL) și pentru a crește colesterolul bun (HDL).
Citește și: 3 rețete sănătoase cu cartofi dulci. Cum îi poți prepara pentru o masă savuroasă
Citește și: De câte ori poți mânca ouă pe săptămână? Recomandarea specialistului
Poate ajuta la pierderea în greutate
Untul de migdale, bogat în fibre și carbohidrați, vă va face să vă simțiți mai plini de energie. În acest fel, untul de migdale reduce nevoia corpului tău de alimente bogate în energie. Prin urmare, poate ajuta la reducerea într-o anumită măsură a aportului de alimente grase.
Acest lucru duce la pierderea în greutate, după care, dacă doriți să pierdeți câteva kilograme, creșteți în greutate în mod controlat.Este bogat în acizi grași Omega-3
Antioxidanții majori Omega-3 îndeplinesc mai multe roluri. Dacă luați în considerare proprietățile lor antioxidante, acestea reduc riscul de boli cardiovasculare. Acești doi acizi grași omega-3 cruciali, acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), reduc nivelul de trigliceride din organism, ceea ce are un impact semnificativ asupra sănătății inimii.
Vederea este îmbunătățită și riscul de a dezvolta degenerarea maculară legată de vârstă (AMD) este redus de Omega-3. De asemenea, reduc durerea reumatoidă. In plus, conform Healthline, untul de migdale conține de aproape trei ori mai multă vitamina E, de două ori mai mult fier și de șapte ori mai mult calciu decât untul de arahide.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Poate ajuta la o mai bună funcționare a creierului
Migdalele sunt o sursă excelentă de acid folic, acizi fenolici și vitamina E, care sunt toate necesare pentru ca creierul să funcționeze bine. Migdalele pot, de asemenea, să ajute la prevenirea deteriorării funcțiilor creierului cauzate de vârstă.
Poate ajuta la o sarcină sănătoasă
Acidul folic, calciul și fierul care sunt necesare pentru puterea mamei și creșterea fătului pot fi găsite în migdalele.
Poate ajuta la sănătatea digestivă
Fibrele din untul de migdale ajută intestinele. Această fibră rămâne în tractul digestiv ca o căptușeală, deoarece este insolubilă. Reduce digestia și poate ajuta la excreția lină. Chiar promovează flora intestinală bună, care este esențială pentru menținerea pH-ului sistemului digestiv.
Poate ajuta la promovarea sănătății oaselor
Untul de migdale conține cantități mari de calciu și magneziu, care sunt vitale pentru sănătatea oaselor. Untul de migdale are atât calciu pentru a menține oasele sănătoase, cât și magneziu pentru a ajuta la absorbția calciului din organism.
Poate reduce riscul de diabet
Untul de migdale are magneziu care ajută organismul să devină mai rezistent la insulină. O absorbție mai bună a glucozei de către organism este rezultatul rezistenței la insulină mai scăzută. Poate reduce riscul de diabet în acest fel.
Poate ajuta la reducerea inflamației pielii
Untul de migdale conține și acizi grași omega-6. În plus față de omega-3, aceștia ajută la producerea de eicosanoide, care sunt componente esențiale ale antiinflamatoriilor. S-a dovedit că ajută la gestionarea eczemelor, psoriazisului, dermatitei atopice și altor boli de piele.
Riscuri și precauții
Înainte de a consuma unt de migdale sau de a-l include într-o porție de mâncare zilnică, ar trebui să consultați un medic dacă:
- Nucile provoacă alergii. Dacă aveți o alergie la alte tipuri de nuci, migdalele nu sunt singura opțiune pentru tine. Cu toate acestea, este preferabil să fii sigur. Conform National Library of Medicine, in SUA, migdalele sunt a treia cea mai frecventă nucă de copac care provoacă alergie după nuci și caju.
- Există o istorie de pietre la rinichi. Pietrele la rinichi pot fi provocate de oxialații din migdale.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.