9 Beneficii pe care le are gimnastica aerobică

 9 Beneficii pe care le are gimnastica aerobică
9 Beneficii pe care le are gimnastica aerobică

Gimnastica aerobică reprezintă un sport care aduce beneficiile dorite atât pentru corp și condiție fizică, cât și pentru mintea noastră.

Aflați care sunt acestea și cum vă puteți pregăti pentru a începe un astfel de sport.

Gimnastica aerobică te va ajuta să consumi mai mult oxigen decât o face organismul tău în mod normal. Tot ceea ce trebuie să faci sunt anumite exerciții fizice, dar puțin mai intense și solicitante, pentru a avea rezultatele dorite. Bineînțeles, dacă nu ai o condiție fizică care să poate susține aceste exerciții mai solicitante, îți recomandăm să faci un efort mai redus.

Nu este necesar să te deplasezi mereu la sală pentru a face aceste exerciții de aerobic. Poți rămâne acasă sau le poți face în parc sau în curte, în funcție de preferințele tale. Trebuie să ții cont de faptul că vei avea nevoie de mai mult aer în timpul exercițiilor, iar pentru asta, ar fi bine ca încăperea în care te afli să fie destul de aerisită.

Ce este, de fapt, gimnastica aerobică

echipamnet gimnastica aerobica

Citeste si: CITEȘTE: 3 beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

Beneficiile gimnasticii aerobice asupra organismului

Menține sau reduce greutatea corporală

Prin intermediul acestui tip de gimnastică, toată energia pe care o vei consuma va avea nevoie de depozitele organismului de grăsimi.

Prin urmare, va exista o reechilibrare a metabolismului și o mai bună funcționare a masei.

Întărirea funcțiilor cardiovasculare și respiratorii

Datorită practicării acestui sport, vei beneficia de o îmbunătățire a consumului de oxigen, ceea ce va duce la creșterea capacității vitale, a volumului pulmonar și cel de rezervă, iar totodată va îmbunătății circulația sanguină.

Reducerea colesterolului cu densitate scăzută (LHL)

beneficii gimnastica aerobica

Poate ajuta la reducerea colesterolului cu o densitate scăzută, denumit și LHL. Dacă valoarea lui este peste limitele permise, poate apărea ateroscleroza.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Totodată poate ajuta și la reducerea colesterolului cu o densitate mai mare (HDL). Poate preveni afecțiunea cardiovasculară, dar și să facă parte din curățirea pereților vasculari de posibilele depuneri ateromatoase.

Echilibrarea formelor corpului

Gimnastica aerobică oferă nenumărate exerciții care pot ajuta la prelucrarea selectivă a tuturor zonelor care fac parte din aparatul locomotor.

Alte beneficii ale gimnasticii aerobice

Dacă alegeți să realizați aceste exerciții pe termen lung și la o intensitate bine stabilită, poate aduce și alte beneficii organismului, precum: creșterea și dublarea depozitelor de glicogen din mușchi, a randamentului muscular, a formării unei cantități mai scăzute de produse reziduale și mușchi, și chiar la îmbunătățirea vitezei de refacere a

resurselor energetice după efortul depus.

beneficii stare de spirit gimnastica aerobica

Citeste si: CITEȘTE: Cât sport trebuie să faci pe săptămână ca să slăbești și să te menții în formă

Ce beneficii are gimnastica aerobică pentru starea de spirit

Te ajută să asculți mai bine instrucțiunile

Se recomandă să fim atenți la instrucțiunile antrenorului, chiar dacă pe moment, se poate să ne dorim să facem și alte mișcări decât acesta ne-a indicat.

Dacă îl ascultăm, vom prinde tehnica potrivită care ne va ajuta să ținem pasul cu toate exercițiile realizate. Te vei simți mai bine și în interior când vei vedea cât de bine este să asculți instrucțiunile oferite și să le aplici corect.

Stima de sine și încrederea va crește

În timp ce executăm exercițiile fizice indicate, noi eliberăm endorfine, ceea ce pot duce la starea noastră de fericire și de încredere în sine. Totodată vei deveni mai mulțumit de imaginea ta fizică și mult mai încrezător în abilitățile tale în acest sens, datorită faptului că va avea un impact pozitiv asupra corpului tău și din punct de vedere estetic.

Mai multă interacțiune

Chiar dacă de obicei ești o persoană care preferă să interacționeze mai mult cu persoanele în jurul ei sau nu.. gimnastica te va ajuta (fie că vrei sau nu), să intri în contact cu persoanele aflate în aceeași sala cu tine, pentru că aveți aceleași obiective. Vei avea parte de anumite discuții cu aceștia în timpul antrenamentelor sau chiar după. Datorită acestui lucru, abilitățile tale în comunicare se vor dezvolta.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Te învață să îți setezi obiective

Imediat după ce vei părăsi sala de antrenamente, vei vedea că fără să vrei, îți vei seta anumite obiective care au legătură fie cu gimnastica aerobică, fie cu viața ta personală, în ceea ce privește ziua de mâine sau chiar mai departe. Obiectivele trebuie să se bazeze pe realizările tehnice, nu pe înfățișare sau modul de a te îmbrăca.

ce este gimnastica aerobica

Citeste si: CITEȘTE: Cât de benefice sunt proteinele pentru organismul tău

Echipamentul necesar de care ai nevoie dacă vrei să te apuci de aerobic

Trebuie să știi că nu există nicio ținută specială pentru gimnastica aerobică. Atâta timp cât te vei simți confortabil în ceea ce porți, este excelent.

Îți recomandăm totuși o ținută comodă. Poți purta un trening sau o pereche de colanți cu un tricou. Astfel corpul tău va avea libertatea de a se mișca în orice mod preferă. Aceste haine pot fi de bumbac pentru a trage transpirația care va apărea. În ceea ce privește încălțămintea, poți alege o pereche de pantofi sport cu talpă flexibilă. Toate acestea se pot afla într-un rucsac, alături de alte accesorii necesare pentru realizarea corespunzătoare a gimnasticii aerobice.

exercitii gimnastica aerobica

Citeste si: DESCOPERĂ: Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

3 Beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies