Nu întotdeauna ne bucurăm să avem o relație sănătoasă și fericită. Insă știați care sunt calitățile unei astfel de relații?
Aflați în rândurile următoare, care sunt cele 9 calități foarte importante ale unei relații sănătoase și fericite.
Compatibilitate
Un prim aspect de luat în seamă în momentul în care relația noastră este una sănătoasă și fericită este reprezentată de compatibilitate. Bineînțeles că atunci când vorbim despre o relație de succes, trebuie menționați nenumărați factori, însă unul dintre cei mai importanți este reprezentat de compatibilitate. În acel moment abia, partenerii se bucură în adevăratul sens al cuvântului de compania reciprocă și le este extrem de ușor să comunice unul cu altul.
Citește și: Ce vor bărbații cu adevărat de la tine. 5 legi ale atracției
Citește și: Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase
Respectul reciproc
Un alt aspect foarte important în momentul în care vă aflați într-o relație sănătoasă este reprezentat de respectul reciproc, printre altele.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Individualitatea
Importantă într-o relație sănătoasă este și individualitatea, în ciuda faptului că avem tendința să ne petrecem majoritatea timpului pe care îl avem cu partenerul. Este cunoscut deja faptul că în momentul în care te iubești pe tine însuți, automat vei ajunge să iubești și partenerul într-un mod cât mai corect cu putință, ceea ce este un lucru total adevărat. În momentul în care aveți o relație puternică, amândoi vă veți simți legați, iar acest lucru se va menține pe întreaga durată a relației. Cu toate acestea, este nevoie să existe și momente de individualitate, pentru ca relația să aibă succes. Nu ar trebui să uitați niciodată de interesele sau hobby-urile pe care le aveți pe cont propriu, ba chiar mai mult, din când în când se recomandă să mai aveți și momente de singurătate.
Comunicarea deschisă
Un alt aspect care poate face o relație să fie sănătoasă și fericită este reprezentată de o comunicare sinceră și deschisă. Este cunoscut deja faptul că o comunicare greșită poate duce imediat la întreruperea unei relații, însă cu toate acestea în momentul în care vom alege să avem un dialog deschis și sincer cu partenerul nostru, cu siguranță vom pune baza relației bine împământenită. Este foarte important să puteți avea o comunicare eficientă și transparentă cu partenerul, fără să va gândiți de 2 ori înainte de a spune ceva sau să aveți diverse temeri. În momentul în care relația este una sănătoasă, cu siguranță partenerul va ști cum să răspundă sentimentelor tale cu grijă și empatie.
Încredere
Așa cum am menționat anterior, o relație sănătoasă și fericită se bazează și pe încredere, sau mai bine zis, în special pe încredere, dat fiind faptul că aceasta poate face o relație să fie locul vostru de siguranță. Aceasta este o calitate care va oferi momente de intimitate și securitate în același timp în cadrul relației, dar care se bazează în întregime pe onestitate și integritate. În egală măsură, este nevoie ca inițial să ai încredere în propria persoană, pentru că în caz contrar, îți va fi destul de dificil să ai încredere în partenerul tău într-un mod sănătos.
Responsabilități împărțite
Este cunoscut deja faptul că după o zi lungă de muncă, ambii parteneri nu vor mai avea energia necesară să poată găti, spălat vase sau rufe, și așa mai departe. Cu toate acestea, în momentul în care relația este una sănătoasă și fericită cu adevărat, veți putea manageria aceste responsabilități, iar într-un final să le împărțiți astfel încât să puteți face față oricărei situații, iar în același timp unul dintre parteneri să nu fie mai obosit ca celălalt. Munca în echipă s-a dovedit a fi întotdeauna un colac de salvare, pentru ambii parteneri, care pot ajunge la o înțelegere profundă.
Bunătate
Chiar și bunătatea trebuie să fie la ea acasă într-o relație sănătoasă și fericită, dat fiind faptul că se regăsește printre cele mai importante calități de care avem nevoie într-o relație pe termen lung. Cele mai apreciate sunt gesturile mici de bunătate, pe care ar trebui să le facem zilnic față de partener, indiferent că este vorba despre o ceașcă de cafea sau că lăsați să mai doarmă 30 de minute în plus, acestea sunt doar câteva exemple de depunere a unui efort intenționat și minim, de bun simt, care adunate, vor fi extrem de apreciate de către acesta.
Responsabilitate
In egală măsură, trebuie să fim conștienți că în momentul în care intrăm într-o relație sănătoasă, fericită și care ne dorim să dureze pe lungă durată, cu siguranță ar trebui să nu uităm de responsabilitate. Doar așa relația va prospera așa cum ne dorim, dat fiind faptul că vom alege să ne asumăm răspunderea pentru acțiunile, cuvintele și reacțiile pe care le avem în diverse momente, chiar și aceasta fiind una dintre calitățile ideale pe care un partener ar trebui să le aibă.
Umor
Nu în ultimul rând, simțul umorului nu a stricat niciodată într-o relație, ba chiar mai mult, întotdeauna a ajutat. Bineînțeles că nu trebuie să fii un comediant înnăscut, ci mai degrabă este nevoie să-ți alegi momentele potrivite în care să arunci o glumă, pentru a crea momente amuzante alături de partenerul tău, iar prin această modalitate poți crea chiar și o bază solidă pentru relația pe care o aveți, având un alt. De legătură între voi, dar și un sentiment de siguranță emoțională.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.