9 semne că nu bei suficientă apă. Cum te avertizează organismul că nu primește apă

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă

Corpul nostru conține aproximativ 65 până la 75 la sută apă. Cum spunea cineva înțelept, suntem practic ca niște castraveți cu anxietate, dar nu e nicio problemă, atâta timp cât menținem acest nivel adecvat de hidratare, corpul nostru va fi fericit, creierul va funcționa corespunzător, și ne vom simți în general bine.

Cu toate acestea, pierdem apă în fiecare zi prin transpirație, lacrimi, urinare și chiar prin scaun, astfel că, dacă nu bem suficientă apă pentru a compensa această pierdere, deshidratarea apare.

Sete

Când simțiți sete, este posibil să fiți deja deshidratați, deci nu ar trebui să beți apă doar atunci când sunteți însetați.

 Trebuie să vă asigurați că beți cel puțin unu-doi litri de apă zilnic.

Fără apă, corpul nostru nu poate supraviețui. Apa se găsește în celulele noastre, în vasele de sânge și între ele, iar organismul nostru are un sistem sofisticat de gestionare a apei care direcționează lichidul către zonele care au cea mai mare nevoie de el.

Mai mult, mecanismul setei se activează automat când corpul nostru este deshidratat. Este important de remarcat că la adulții mai în vârstă, deshidratarea poate apărea fără a avea senzația de sete.

Citește și: „O femeie trebuie să înțeleagă că trebuie să fie femeie și ea niciodată nu o să poată să fie bărbat!” Giulia Nahmany, sfaturi de viață pentru femei!

Citește și: Pierderea grăsimii. 10 de metode efective pentru un abdomen tonifiat

Oboseală

Dacă nu beți suficientă apă, veți obosi mai ușor.

Deshidratarea afectează toate aspectele sănătății noastre, inclusiv somnul. Este ca un cerc vicios: dacă nu beți suficientă apă, nu veți putea să aveți un somn odihnitor. Dacă nu dormiți suficient, veți fi obosiți, epuizați și incapabili să vă concentrați și să funcționați normal.

Un studiu efectuat pe mai mult de 26.000 de adulți americani și chinezi a arătat că deshidratarea este asociată cu cicluri de somn mai scurte.

Oamenii care s-au hidratat corespunzător au dormit mai mult și mai bine decât cei care nu au făcut-o.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Digestie lentă și slabă

Dacă nu beți suficientă apă, digestia va avea de suferit. S-ar putea să aveți crampe și dureri de stomac ca rezultat.

Băutul apei după masă poate ajuta la digestie, deoarece descompune alimentele pentru ca organismul să poată absorbi mai bine nutrienții și vitaminele.

În plus, aveți nevoie de apă pentru a digera fibrele solubile. Cu ajutorul apei, fibrele se transformă în gel, făcându-le mai ușor de trecut atât prin intestinele mici, cât și prin cele mari. Ambele intestine absorb multă apă, astfel că, dacă nu aveți suficientă apă în sistemul vostru, scaunul va deveni de la lichid la solid.

Cercetările au arătat că apa ajută la prevenirea constipației, deci asigurați-vă că vă mențineți hidratați. În plus, orice problemă de digestie, cum ar fi diareea sau vărsăturile, vă poate deshidrata, așa că este important să beți și mai multe lichide când sunteți bolnavi.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]

Gură uscată

Atunci când simțiți că buzele sunt uscate, limba se lipește de obrajii interiori și chiar vorbirea devine dificilă, vă grăbiți să luați un pahar de apă, ceai sau suc.

Cu toate acestea, băuturile zaharoase nu vă vor ajuta prea mult. Corpul va cere și mai multă apă pentru a metaboliza zahărul. La început, este adevărat că veți simți o senzație de răcorire, dar setea va reveni.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]

Urină de culoare închisă

O analiză de urină este cea mai bună metodă de a testa nivelurile voastre de hidratare. Dacă o persoană este deshidratată, urina va avea o culoare mai închisă și conținut mai mare de sedimente. Acest lucru se întâmplă deoarece corpul vostru încearcă să conserve cantitățile mici de apă pe care le are și să nu le elibereze în urină. Ca rezultat, urina devine concentrată cu produse deșeuri, cum ar fi ureea. Culoarea ideală a urinei este galben pal, dar trebuie să țineți cont că și alți factori pot influența culoarea urinei, inclusiv medicamentele sau anumite băuturi și alimente.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]

Dureri de cap

Pentru unele dureri de cap, cauza poate fi dificil de identificat. Aceasta poate fi din cauza sensibilității la anumite alimente sau băuturi, stres sau un semn de boală. Este o enigmă, însă deshidratarea face parte din această ecuație. Chiar și o deshidratare ușoară vă poate provoca dureri de cap. De obicei, ele sunt însoțite de oboseală, sete, gură uscată și amețeli.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pielea noastră reprezintă aproximativ 15% din greutatea totală a corpului nostru. Este cel mai mare organ al nostru. Un adult obișnuit are aproape 6,2 metri pătrați de piele și mai mult de 17,7 kilometri de vase de sânge.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]

Piele uscată

Pielea noastră este, de asemenea, o barieră excelentă la apă și ar trebui să avem grijă de ea, menținându-ne hidratați și curați. Cu toate acestea, dacă nu beți suficientă apă, pielea voastră va deveni uscată. De fapt, pielea uscată este probabil unul dintre primele semne că nu beți suficientă apă.

Amețeli

Este o formă severă de amețeală și poate dura zile întregi. Da, deshidratarea poate face asta. Dacă nu beți suficientă apă, vă veți simți amețiți și capul vă va fi învârtit atunci când vă ridicați în picioare. De ce se întâmplă asta? Ei bine, termenul medical este hipotensiune ortostatică. Este un tip de tensiune arterială scăzută care apare când vă ridicați. Vă va face să vă simțiți amețiți și slăbiți, iar în situații extreme, vă poate face să leșinați. Hipotensiunea ortostatică este cel mai frecvent întâlnită la adulții mai în vârstă, care sunt, de asemenea, mai expuși riscului de deshidratare și tensiune arterială scăzută.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]

Respirația urât mirositoare

Respirația urât mirositoare poate apărea din diverse motive. Poate fi din cauza usturoiului sau din cauza igienei orale proaste, dar poate fi, de asemenea, din cauza deshidratării. Atunci când nu beți suficientă apă, corpul vostru nu poate produce suficientă salivă, astfel că bacteriile se vor dezvolta liber și vor cauza respirație urât mirositoare. O gură uscată nu va mirosi niciodată frumos, așa că asigurați-vă că beți un pahar de apă între mese pentru a spăla particulele alimentare.

Cum te avertizează organismul că nu primește apă
Cum te avertizează organismul că nu primește apă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Pierderea grăsimii. 10 de metode efective pentru un abdomen tonifiat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies