„A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară.” Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârșit. Cine a câștigat cazul

„A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară.” Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârșit. Cine a câștigat cazul
„A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară.” Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârșit. Cine a câștigat cazul

După mai bine de trei ani de dispute și acuzații reciproce, celebrele artiste Olguța Berbec și Niculina Stoican au primit răspunsul definitiv al instanței de judecată cu privire la controversa lor legată de o melodie.

Disputa dintre cele două cântărețe a izbucnit când Olguța Berbec a acuzat-o pe Niculina Stoican de plagiat, susținând că aceasta i-a furat o melodie înregistrată cu mult timp în urmă.

Citește și: Conflictul dintre Constantin Enceanu și Niculina Stoican nu se oprește! Ce s-a întâmplat la scurt timp, după ce artistul a apelat la ajutorul Instanței

Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârșit

După trei ani petrecuți prin tribunale, instanța a decis că melodia în discuție nu reprezintă un plagiat, astfel că Niculina Stoican a fost declarată câștigătoare în acest caz. Această hotărâre a pus capăt unui conflict lung și tensionat din lumea muzicii de folclor.

Niculina Stoican a reacționat la decizia instanței exprimându-și bucuria că justiția a avut răbdarea de a analiza cazul lor și că au fost solicitate multe probe pentru a stabili adevărul.

Cu toate acestea, artista nu a ezitat să îi dea replica fostei sale colege, Olguța Berbec, afirmând că astfel de situații ajung în instanță atunci când una dintre părți nu deține cunoștințele necesare în domeniul folcloric.

Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârși
Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârși[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Niculina Stoican se bucură că a avut câștig de cauză

Această hotărâre a instanței a dus la o întorsătură neașteptată în relația dintre cele două artiste și a stârnit interesul publicului cu privire la viitorul colaborărilor lor în lumea muzicii de folclor.

„A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară să analizeze în amănunt această speță destul de sensibilă. Folclorul aparține acestui popor și e greu să înțelegi atunci când nu ai informațiile necesare.

Sunt foarte bucuroasă că s-a întâmplat așa, decizia de astăzi poate fi un precedent care va asigura libertatea creatorilor de cântec popular de a păstra dinamismul, de a asigura continuitatea prin varianta fenomenului de folclor. Eu mă bucur din suflet că s-au cerut probe, că au fost ascultate, că s-a făcut o expertiză de către Institutul de Folclor, cel mai înalt for care poate analiza o speță de genul acesta”, a spus Niculina Stoican, conform Starpopular.

Niculina Stoican respinge acuzațiile de plagiat formulate de Olguța Berbec, argumentând că, din punctul ei de vedere, situația nu se poate califica ca atare. Ea consideră că a fost doar inspirată, subliniind faptul că piesele lor nu au similitudini semnificative în ceea ce privește linia melodică, textul și interpretarea.

„Eu nu m-am inspirat din piesa ei. Există o variantă înregistrată și în 2013, de ea în 2019, și de mine în 2021.

Este un punct de răscruce pentru că, uneori, oamenii încearcă sa-și atribuie merite sau lucruri și nu este normal să se întâmple așa.”,   a mai mărturisit interpreta de muzică populară.

Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârși
Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârși[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: „Acum ne pregătim să mergem la control. Pentru un părinte sigur că nu este ușor să ai fetița bolnavă.” Olguța Berbec a trecut prin clipe de panică, după ce fiica ei cea mare s-a accidentat

 

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

„Am simțit că spiritul lui Petrică e printre noi. A fost foarte emoționant, mi-au dat lacrimile. Îți rupe sufletul” Constantin Enceanu, cuprins de dorul bunului său prieten, Petrică Mîțu Stoian

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies