A fost descoperită planta care te vindecă de Covid-19

Artemisinină
Substanța care tratează coronavirusul

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck pentru Cercetări Medicale din Germania au descoperit că substanța pe care o conține o plantă te poate vindeca de coronavirus.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck pentru Cercetări Medicale din Germania au dovedit că persoanele care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 se pot vindeca cu extract de artemisinină, substanță care se găsește în pelin, o plantă perenă, ierboasă, folosită adesea în tratamentele medicinale. Rezultatele obținute în urma cercetărilor pe care le-au făcut savanții au fost publicate de de revista științifică Scientific Reports.

Tratarea cu extract de artemisinină este, potrivit cercetătorilor, bună pentru a scăpa de infecțiile cu tulpinile europene ale coronavirusului, respectiv cele din Danemarca și Germania, dar totodată acest extract este eficient și în cazul tulpinii din Wuhan: „În studiul nostru, confirmăm eficacitatea tratamentului pe bază de artemisinină a două tulpini europene a SARS-CoV-2 din Germania și Danemarca, care sunt mai strâns legate de majoritatea tulpinilor SARS-CoV-2 care circulă în întreaga lume decât tulpina originală din Wuhan”, au declarat cercetătorii. 

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre ce vom avea voie să facem și ce nu de la 1 august: „Nu sunt foarte multe”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Medicamentele sunt accesibile în întreaga lume

Cercetătorii au adus în discuție și faptul că, pe lângă garanția acordată că sunt, fără dar și poate, remediile sunt sigure și nu prezintă niciun fel de pericol în tratarea medicală, medicamentele pe bază de artemisinină sunt

și destul de accesibile din punct de vedere financiar. 

Totodată, cercetătorii au mai aflat că substanțele artesunat și artemether, derivate din artemisinină, sunt la fel de eficiente în tratamentul contra infecțiilor provocate de virusul SARS-CoV-2. Aceste două susbtanțe derivate împreună cu artemisinina sunt folosite la momentul actual în tratarea malariei tropicale, o boală foarte des întâlnită în Africa.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță face dezvăluiri despre a treia doză de vaccin! Cu ce aspecte NU este de acord

Pentru a începe demersul în ceea ce privește crearea unui tratament convenabil, care să funcționeze pentru o mare parte din populația planetei, cercetătorii spun că plănuiesc să înceapă cercetările clinice cu artesunat și artemether, derivați ai artemisininei, pentru a descoperi eficiența și rapiditatea cu care aceste substanțe acționează în bătălia împotriva coronavirusului.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies