Combinaţia dintre usturoi şi miere aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate atunci când este consumată pe stomacul gol. Ce se întâmplă în corp dacă mănânci usturoi cu miere?
Proprietăţile sale nu se opresc aici! Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidenţei cancerului pulmonar la cei care mănâncă usturoi, acesta înlăturând o parte din efectele negative ale fumatului.
De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale, contribuind la creşterea poftei de mâncare, reducând tensiunea arterială. Aşadar iată câte motive sănătoase pentru a include această plantă puternic aromată în dieta noastră zilnică!
Ce beneficii aduce consumul de miere naturală de albine?
Prin pasteurizate, adică încălzirea ei la temperatură înalte, mierea de albine îşi pierde toate proprietăţile vindecătoare pentru care este atât de faimoasă. Enzimele sunt distruse şi rezultă un sirop lichid care nu mai are nicio valoare nutriţională. Prin urmare, trebuie să fii foarte atentă la alegerea pe care o faci, deoarece mierea poate să fie foarte uşor contrafăcută.
Mierea de albine naturală este o sursă importantă de antioxidanţi, dar şi de enzime şi minerale, precum fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu.
Nici vitaminele nu lipsesc din mierea de albine, aceasta fiind bogată în vitaminele B6, tiamină, riboflavină şi niacină. De asemenea, mierea de albine te ajută să scazi nivelul colesterolului rău.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>