In cartea sa “Cu sau fara sare”, Ileana Serbanescu Berar, dupa ce face un rezumat cu privire la actiunea sarii asupra organismului.
Astfel:
- icrele proaspete se vor lega mult mai bine daca se sareaza si se lasa la rece 10-12 ore;
- nucile vechi vor deveni ca proaspete daca inainte de a fi folosite se vor tine in apa sarata;
- putina sare adaugata in aluaturile si cremele dulci accentueaza gustul de dulce;
- cafeaua va fi mult mai aromata daca la fierbere se adauga foarte putina sare;
- daca in tigaia de prajit punem putina sare, grasimea incinsa pentru prajit va stropi mai putin;
-
- petele de ciocolata si cafea se indeparteaza cu usurinta daca se freaca cu sare fina, dupa care se spala cu un detergent adecvat;
Sursa: Secretele.com, autor Ileana Mladinoiu
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro