A venit toamna cu parfum de gutui. Iata cat de mult ne pot ajuta aceste fructe miraculoase!

A venit toamna cu parfum de gutui. Iata cat de mult ne pot ajuta aceste fructe miraculoase!
A venit toamna cu parfum de gutui. Iata cat de mult ne pot ajuta aceste fructe miraculoase!

Toamna s-a instalat iar virozele respiratorii isi fac de cap, motiv pentru care specialistii in fitoterapie recomanda consumul zilnic de gutui.

Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare. 100 grame de gutui asigura 37% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Specialistii spun ca o gutuie de aproximativ 800 gr poate acoperi necesarul zilnic de vitamina C.
Consumata dimineata pe stomacul gol, gutuia intareste gingiile, remineralizeaza dintii, te ajuta sa elimini toxinele din corp si sa scapi de oboseala. Specialistii spun ca un pahar de suc de gutui consumat zilnic, timp de o luna, ajuta ficatul in caz de hepatita.

Sucul se recomanda ca tratament si in bolile pulmonare, dar si cand ne doare in gat, tusim sau ne curge nasul.
Putin stiu ca gutuia are si proprietati antidepresive, pentru aceasta se recomanda cate o lingura de dulceata de gutui dupa fiecare masa, iar daca insomnia iti da batai de cap, seara inainte de culcare bea cate o ceasca de ceai din frunze de gutui.
Consumul regulat de gutui imbunatateste digestia, scade colesterolul si riscul de aparitie a bolilor cardio-vasculare. In cazul in care suferi de conjunctivita, tot gutuia te ajuta, se pun pe ochi comprese reci cu
infuzie de seminte de gutui si se tin acolo timp de 4-5 minute.
Gutuia vindeca si acneea: plimba pe fata o felie de gutuie proaspata seara si dimineata. Rezultatele vor fi incredibile. Iar daca ai tenul gras aplica pe fata putina pulpa rasa de gutuie si las-o sa actioneze timp de 15 minute, clateste cu apa rece si minuneaza-te de rezultate. Pielea este acum mult mai fina si mai luminoasa.

Asadar, profita de toamna si consuma cat mai multe gutui, iti aduc doar beneficii. Daca nu te impaci cu gustul gutuilor crude, le poti consuma sub forma de gem,dulceata, marmelada, compot si prajituri, sau daca vrei sa te trezesti transportat  instantaneu inapoi in copilarie prepara o mancare de gutui dupa reteta bunicii.
##VIDEO21667##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies