Toamna s-a instalat iar virozele respiratorii isi fac de cap, motiv pentru care specialistii in fitoterapie recomanda consumul zilnic de gutui.
Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare. 100 grame de gutui asigura 37% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Specialistii spun ca o gutuie de aproximativ 800 gr poate acoperi necesarul zilnic de vitamina C.
Consumata dimineata pe stomacul gol, gutuia intareste gingiile, remineralizeaza dintii, te ajuta sa elimini toxinele din corp si sa scapi de oboseala. Specialistii spun ca un pahar de suc de gutui consumat zilnic, timp de o luna, ajuta ficatul in caz de hepatita.
Putin stiu ca gutuia are si proprietati antidepresive, pentru aceasta se recomanda cate o lingura de dulceata de gutui dupa fiecare masa, iar daca insomnia iti da batai de cap, seara inainte de culcare bea cate o ceasca de ceai din frunze de gutui.
Consumul regulat de gutui imbunatateste digestia, scade colesterolul si riscul de aparitie a bolilor cardio-vasculare. In cazul in care suferi de conjunctivita, tot gutuia te ajuta, se pun pe ochi comprese reci cu
Gutuia vindeca si acneea: plimba pe fata o felie de gutuie proaspata seara si dimineata. Rezultatele vor fi incredibile. Iar daca ai tenul gras aplica pe fata putina pulpa rasa de gutuie si las-o sa actioneze timp de 15 minute, clateste cu apa rece si minuneaza-te de rezultate. Pielea este acum mult mai fina si mai luminoasa.
Asadar, profita de toamna si consuma cat mai multe gutui, iti aduc doar beneficii. Daca nu te impaci cu gustul gutuilor crude, le poti consuma sub forma de gem,dulceata, marmelada, compot si prajituri, sau daca vrei sa te trezesti transportat instantaneu inapoi in copilarie prepara o mancare de gutui dupa reteta bunicii.
##VIDEO21667##
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro