Abordări personalizate și eficiente pentru tratarea acneei la adolescenți și adulți. Sfaturi de la dermatologi

Cum să tratezi acneea
Cum să tratezi acneea

Află din rândurile următoare care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a trata acneea.

Acneea este o problemă des întâlnită, mai ales în rândul tinerilor. Aceasta afectează în mod direct stima de sine a adolescenților, având un impact semnificativ în viața lor. De aceea, pe lângă implicațiile pe care le presupune la nivelul tenului, este foarte important să identificăm factorii care duc la apariția unei astfel de afecțiuni și să încercăm să ne informăm în mod corespunzător despre tratarea acesteia.

Descoperă în continuarea articolului care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi parcurgi dacă te confrunți cu această afecțiune a pielii.

Cum tratăm corect acneea la adolescenți și adulți

Evitați să vă atingeți fața

Citește și: Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele

Cum să tratezi acneea
Cum să tratezi acneea[Sursa foto: freepik]

Principala cauză care stă la baza apariției acneei este murdăria care se află pe suprafața tenului. Mâinile noastră intră adesea în contact cu praful și murdăria, iar fiecare contact al acestora cu tenul, duce la transferarea microbilor pe suprafața pielii. Deși este un obicei la care se poate renunța destul de greu, este esențial să evitați pe cât posibil să vă atingeți fața.

Mai mult decât atât, ori de câte ori este nevoie să aplicați un produs pe față folosindu-vă degetele, asigurați-vă că aveți mâinile spălate în profunzime cu apă caldă și săpun.

Folosiți produse cosmetice neiritante

Cum să tratezi acneea
Cum să tratezi acneea[Sursa foto: freepik]

Din păcate, multe ingrediente care se găsesc în compoziția produselor cosmetice, conțin iritanți. Aceștia afectează în mod direct tenul și sparge bariera de protecție a acestuia împotriva factorilor externi ai mediului.

Mai mult decât atât, au rol iritant asupra tenului, favorizând astfel apariția diferitelor afecțiuni ale acestuia, printre care se numără și acneea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Există unele ingrediente pe care trebuie să le evitați atunci când vă alegeți produsele cosmetice. Printre acestea se numără parabenii, coloranții sintetici, parfumurile sintetice, propylen glycol, surfactant, triclosan și formaldehida.

Luați în considerare utilizarea unui tratament topic

Citește și: Rutina zilnică pentru un ten impecabil. 5 pași pentru îngrijirea pielii

Cum să tratezi acneea
Cum să tratezi acneea[Sursa foto: freepik]

Tratamentul topic este acel tratament aplicat local, pe piele. Acesta poate fi folosit în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, dermatita, dar și acneea.

În funcție de nevoile tenului vostru, al gradului de inflamație a acestuia și de gradul de manifestare a acneei, medicul dermatolog vă poate prescrie un tratament topic pentru a trata această afecțiune. Acesta are rolul de a calma simptomele acneei și de a proteja pielea împotriva factorilor externi, reducând roșeața și inflamațiile la nivelul pielii.

Discutați cu medicul despre medicamentele prescrise

Cum să tratezi acneea
Cum să tratezi acneea[Sursa foto: freepik]

În momentul în care rutina de îngrijire a tenului și tratamentele locale împotriva acneei nu dau randament împotriva acestei afecțiuni, ar trebui să luați în calcul o discuție cu medicul dermatolog cu privire la folosirea unor tratamente medicamentoase.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Medicul dermatolog vă poate prescrie medicamente potrivite care au ca rol tratarea acneei din interior, eliberându-se de la farmacie doar pe baza unei prescripții medicale.

De asemenea, în cazul femeilor este des întâlnită o formă de acneei care persistă pe o perioadă mai lungă și care apare cu o săptămână înainte de menstruație. În mod normal, acest tip de acnee tinde să dispară fără tratament în momentul în care femeile folosesc contraceptive. De aceea, pe lângă vizita în cabinetul medicului dermatolog, este importantă și o vizită anuală la ginecolog.

Îmbunătățiți dieta și stilul de viață

Cum să tratezi acneea
Cum să tratezi acneea[Sursa foto: freepik]

De obicei, tot ce se vede la exterior are legătură că modul în care funcționează lucrurile în interior. Acest lucru este valabil și în cazul acneei, care se produce în funcție de mai mulți factori externi, dar și interni. Astfel, o alimentație neadecvată asociată cu un stil de viață nesănătos, stresant și fără o odihnă suficientă poate duce la apariția unor dezechilibre hormonale care pot provoca acnee.

De aceea, este foarte important să consumați alimente bogate în vitamine și minerale, se evitați pe cât posibil apariția stresului oxidativ în viața voastră și să vă odihniți corespunzător. Toate acestea, alături de o rutină de îngrijire a pielii personalizată nevoilor tenului vostru, poate preveni și chiar trata acneea.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies