Află din rândurile următoare care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a trata acneea.
Acneea este o problemă des întâlnită, mai ales în rândul tinerilor.
Descoperă în continuarea articolului care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi parcurgi dacă te confrunți cu această afecțiune a pielii.
Cum tratăm corect acneea la adolescenți și adulți
Evitați să vă atingeți fața
Citește și: Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele
Principala cauză care stă la baza apariției acneei este murdăria care se află pe suprafața tenului.
Folosiți produse cosmetice neiritante
Din păcate, multe ingrediente care se găsesc în compoziția produselor cosmetice, conțin iritanți. Aceștia afectează în mod direct tenul și sparge bariera de protecție a acestuia împotriva factorilor externi ai mediului. Mai mult decât atât, au rol iritant asupra tenului, favorizând astfel apariția diferitelor afecțiuni ale acestuia, printre care se numără și acneea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Există unele ingrediente pe care trebuie să le evitați atunci când vă alegeți produsele cosmetice. Printre acestea se numără parabenii, coloranții sintetici, parfumurile sintetice, propylen glycol, surfactant, triclosan și formaldehida.
Luați în considerare utilizarea unui tratament topic
Citește și: Rutina zilnică pentru un ten impecabil. 5 pași pentru îngrijirea pielii
Tratamentul topic este acel tratament aplicat local, pe piele. Acesta poate fi folosit în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, dermatita, dar și acneea.
În funcție de nevoile tenului vostru, al gradului de inflamație a acestuia și de gradul de manifestare a acneei, medicul dermatolog vă poate prescrie un tratament topic pentru a trata această afecțiune. Acesta are rolul de a calma simptomele acneei și de a proteja pielea împotriva factorilor externi, reducând roșeața și inflamațiile la nivelul pielii.
Discutați cu medicul despre medicamentele prescrise
În momentul în care rutina de îngrijire a tenului și tratamentele locale împotriva acneei nu dau randament împotriva acestei afecțiuni, ar trebui să luați în calcul o discuție cu medicul dermatolog cu privire la folosirea unor tratamente medicamentoase.
Medicul dermatolog vă poate prescrie medicamente potrivite care au ca rol tratarea acneei din interior, eliberându-se de la farmacie doar pe baza unei prescripții medicale.
De asemenea, în cazul femeilor este des întâlnită o formă de acneei care persistă pe o perioadă mai lungă și care apare cu o săptămână înainte de menstruație. În mod normal, acest tip de acnee tinde să dispară fără tratament în momentul în care femeile folosesc contraceptive. De aceea, pe lângă vizita în cabinetul medicului dermatolog, este importantă și o vizită anuală la ginecolog.
Îmbunătățiți dieta și stilul de viață
De obicei, tot ce se vede la exterior are legătură că modul în care funcționează lucrurile în interior. Acest lucru este valabil și în cazul acneei, care se produce în funcție de mai mulți factori externi, dar și interni. Astfel, o alimentație neadecvată asociată cu un stil de viață nesănătos, stresant și fără o odihnă suficientă poate duce la apariția unor dezechilibre hormonale care pot provoca acnee.
De aceea, este foarte important să consumați alimente bogate în vitamine și minerale, se evitați pe cât posibil apariția stresului oxidativ în viața voastră și să vă odihniți corespunzător. Toate acestea, alături de o rutină de îngrijire a pielii personalizată nevoilor tenului vostru, poate preveni și chiar trata acneea.