Abordări personalizate și eficiente pentru tratarea acneei la adolescenți și adulți. Sfaturi de la dermatologi

Cum să tratezi acneea

Află din rândurile următoare care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a trata acneea.

Acneea este o problemă des întâlnită, mai ales în rândul tinerilor. Aceasta afectează în mod direct stima de sine a adolescenților, având un impact semnificativ în viața lor. De aceea, pe lângă implicațiile pe care le presupune la nivelul tenului, este foarte important să identificăm factorii care duc la apariția unei astfel de afecțiuni și să încercăm să ne informăm în mod corespunzător despre tratarea acesteia.

Descoperă în continuarea articolului care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi parcurgi dacă te confrunți cu această afecțiune a pielii.

Cum tratăm corect acneea la adolescenți și adulți

Evitați să vă atingeți fața

Citește și: Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele

Cum să tratezi acneea [Sursa foto: freepik]

Principala cauză care stă la baza apariției acneei este murdăria care se află pe suprafața tenului. Mâinile noastră intră adesea în contact cu praful și murdăria, iar fiecare contact al acestora cu tenul, duce la transferarea microbilor pe suprafața pielii. Deși este un obicei la care se poate renunța destul de greu, este esențial să evitați pe cât posibil să vă atingeți fața. Mai mult decât atât, ori de câte ori este nevoie să aplicați un produs pe față folosindu-vă degetele, asigurați-vă că aveți mâinile spălate în profunzime cu apă caldă și săpun.

Folosiți produse cosmetice neiritante

Cum să tratezi acneea [Sursa foto: freepik]

Din păcate, multe ingrediente care se găsesc în compoziția produselor cosmetice, conțin iritanți. Aceștia afectează în mod direct tenul și sparge bariera de protecție a acestuia împotriva factorilor externi ai mediului. Mai mult decât atât, au rol iritant asupra tenului, favorizând astfel apariția diferitelor afecțiuni ale acestuia, printre care se numără și acneea.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Există unele ingrediente pe care trebuie să le evitați atunci când vă alegeți produsele cosmetice. Printre acestea se numără parabenii, coloranții sintetici, parfumurile sintetice, propylen glycol, surfactant, triclosan și formaldehida.

Luați în considerare utilizarea unui tratament topic

Citește și: Rutina zilnică pentru un ten impecabil. 5 pași pentru îngrijirea pielii

Cum să tratezi acneea [Sursa foto: freepik]

Tratamentul topic este acel tratament aplicat local, pe piele. Acesta poate fi folosit în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, dermatita, dar și acneea.

În funcție de nevoile tenului vostru, al gradului de inflamație a acestuia și de gradul de manifestare a acneei, medicul dermatolog vă poate prescrie un tratament topic pentru a trata această afecțiune. Acesta are rolul de a calma simptomele acneei și de a proteja pielea împotriva factorilor externi, reducând roșeața și inflamațiile la nivelul pielii.

Discutați cu medicul despre medicamentele prescrise

Cum să tratezi acneea [Sursa foto: freepik]

În momentul în care rutina de îngrijire a tenului și tratamentele locale împotriva acneei nu dau randament împotriva acestei afecțiuni, ar trebui să luați în calcul o discuție cu medicul dermatolog cu privire la folosirea unor tratamente medicamentoase.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Medicul dermatolog vă poate prescrie medicamente potrivite care au ca rol tratarea acneei din interior, eliberându-se de la farmacie doar pe baza unei prescripții medicale.

De asemenea, în cazul femeilor este des întâlnită o formă de acneei care persistă pe o perioadă mai lungă și care apare cu o săptămână înainte de menstruație. În mod normal, acest tip de acnee tinde să dispară fără tratament în momentul în care femeile folosesc contraceptive. De aceea, pe lângă vizita în cabinetul medicului dermatolog, este importantă și o vizită anuală la ginecolog.

Îmbunătățiți dieta și stilul de viață

Cum să tratezi acneea [Sursa foto: freepik]

De obicei, tot ce se vede la exterior are legătură că modul în care funcționează lucrurile în interior. Acest lucru este valabil și în cazul acneei, care se produce în funcție de mai mulți factori externi, dar și interni. Astfel, o alimentație neadecvată asociată cu un stil de viață nesănătos, stresant și fără o odihnă suficientă poate duce la apariția unor dezechilibre hormonale care pot provoca acnee.

De aceea, este foarte important să consumați alimente bogate în vitamine și minerale, se evitați pe cât posibil apariția stresului oxidativ în viața voastră și să vă odihniți corespunzător. Toate acestea, alături de o rutină de îngrijire a pielii personalizată nevoilor tenului vostru, poate preveni și chiar trata acneea.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină