Dieta paleo incepe sa castige din ce in ce mai mult teren, asa ca un nou tip de carne a inceput sa fie consumat.
Uita de carnea de cangur, bizon, strut, cerb sau porumbel! Carnea de zebra a inceput sa fie consumata din ce in ce mai des.
" Carnea de zebra poate fi vanduta in Statele Unite atat timp cat animalul de la care provine nu se afla pe lista speciilor pe cale de disparitie", a declarat un oficial al FDA pentru revista Time.
Exista o singura rasa din trei de zebra care poate fi crescuta pentru consum: rasa Burchell din Africa de Sud. Mai dulce decat carnea de vita, carnea de zabra vine de la pulpele animalului si este foarte moale.
O portie de carne de zebra are 175 de calorii, 6 grame de grasimi (0 saturate), 28 de grame de proteine si 68 miligrame de colesterol. Continutul sau este foarte apropiat de cel al pieptului de pui.
Pentru ca zebrele sunt vegetariene, carnea lor este o sursa buna de acizi grasi omega-3, zinc, vitamina B12 si fier, la fel ca cea de vita.
Ai incerca asa ceva?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro