Aceasta combinatie te poate omori! Uite ce sa nu faci niciodata dupa ce bei bere!

Aceasta combinatie te poate omori! Uite ce sa nu faci niciodata dupa ce bei bere!
Aceasta combinatie te poate omori! Uite ce sa nu faci niciodata dupa ce bei bere!

Alcoolul este un diuretic ceea se inseamna ca duce la deshidratare – si interfereaza cu capacitatea corpului de a-si regla temperatura.

Alcoolul, de asemenea, dilateaza vasele de sange, ceea ce face si caldura. De aceea, aceasta combinatie creste riscurile pentru sanatate putand duce inclusiv la deces.

Apa plata, sucuri fara indulcitori si lapte batut

“Alcoolul este un stres in plus pentru organism, fiindca isi diminueaza capacitatile in conditiile in care este deja epuizat de caldura extrema. In plus, alcoolul creste diureza, ceea ce inseamna ca accelereaza deshidratarea.

Recomand sa nu consumati nici bauturi foarte reci pe canicula, pentru ca de asemenea se accentueaza deshidratarea. Si cantitatile mari de cofeina sau bauturi dulci sunt contraindicate in zilele in care organismul este stresat”, sunt recomandarile medicului Alis Grasu. In schimb, ea recomanda apa minerala, cea plata, sucurile naturale fara indulcitori, ceaiurile neindulcite sau putin indulcite. “La fel de hidratante ca apa sunt iaurtul si laptele batut.
Ca fructe, sunt foarte bune pepenele, rosu si galben, visinele, piersicile etc.”
, adauga medicul Alis Grasu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Chiar si atletii pot suferi din cauza temperaturilor extreme, mai spun medicii. Sunt trei etape in care problemele se manifesta: mai intai apar crampe cauzate de pierderea sodiului din cauza transpiratiei. A doua etapa este epuizarea cauzata de deshidratare.

Infarctul de la canicula, a treia si cea mai periculoasa etapa, poate duce la soc, cedarea organelor si deces. Retineti faptul ca si cantitati moderate de alcool – o doza pentru femei, doua pentru barbati – va expun la riscuri pe vreme caniculara. Cel mai sigur este sa va abtineti de la alcool.

Nu in ultimul rand, nu asteptati pana cand va este sete pentru a va hidrata.

Beti doi-trei litri de lichide pe zi, preferabil la fiecare 15 minute.

Cum poate fi mortala combinatia baie si alcool

Persoanele care consuma alcool cand afara termometrele indica temperaturi extrem de ridicate si aleg sa se racoreasca cu o baie rece risca sa-si piarda viata. Statisticile arata ca alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin inec la adolescenti si adulti.

Alcoolul altereaza vazul, vorbirea, viteza de reactie si echilibrul. Aceste persoane nu pot sa reactioneze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a sti daca este mult prea rece pentru ca organismul sa o poata suporta. Temperatura ridicata a corpului data de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii in contact cu apa rece si astfel ati va fi imposibil sa inoti. Este cunoscut si faptul ca persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel vor ignora distanta la care inoata.

Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies