Acesta este inlocuitorul perfect pentru cafea, fiind o planta ce ofera foarte multe beneficii pentru sanatate.
Cicoarea se foloseste in intregime, frunzele, mugurii si radacinile au anumite calitati binefacatoare.
cicoarea este o mare sursa de vitamine si minerale, inclusiv zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, potasiu, vitaminele A, B6, C, E si K. Acestia sunt principalii agenti care sustin toate beneficiile pentru sanatate provenite din consumul de cicoare.
Inulina din cicoare nu este benefica doar pentru sistemul digestiv, diverse studii au aratat ca reduce nivelul de colesterol “rau” din organism.
Colesterolul LDL este una dintre principalele cauze pentru ateroscleroza si hipertensiune arteriala, deoarece blocheaza fluxul sanguin in artere si vene. Poate creste, de asemenea, riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Functia inulinei este de a reduce prezenta colesterolului LDL.
Cicoarea este bogata in antioxidanti, iar studiile au aratat ca bautura pe baza de cicoare, mai degraba decat cafeaua normala, poate imbunatati in mod semnificativ echilibrul de sange si plasma in organism, ceea ce reduce dezvoltarea unor boli cardiovasculare.
Desi cercetarile sunt inca in desfasurare in ceea ce priveste mecanismul prin care se poate preveni cancerul, extractul de cicoare a fost legat de o reducere a cresterii tumorilor. Primele rapoarte indica faptul ca acest fapt se datoreaza anumitor substante din cicoare, care au calitati antioxidante si anti-tumorale. Fitochimicalele si polifenolii prezente in cicoare au un efect pozitiv asupra prevenirii aparitiei cancerului, inclusiv cancerul de san si cancerul colorectal.
Citeste mai multe pe curademiere.ro.
Cicoarea se foloseste in intregime, frunzele, mugurii si radacinile au anumite calitati binefacatoare.
cicoarea este o mare sursa de vitamine si minerale, inclusiv zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, potasiu, vitaminele A, B6, C, E si K. Acestia sunt principalii agenti care sustin toate beneficiile pentru sanatate provenite din consumul de cicoare.
Inulina din cicoare nu este benefica doar pentru sistemul digestiv, diverse studii au aratat ca reduce nivelul de colesterol “rau” din organism.
Colesterolul LDL este una dintre principalele cauze pentru ateroscleroza si hipertensiune arteriala, deoarece blocheaza fluxul sanguin in artere si vene. Poate creste, de asemenea, riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Functia inulinei este de a reduce prezenta colesterolului LDL.
Cicoarea este bogata in antioxidanti, iar studiile au aratat ca bautura pe baza de cicoare, mai degraba decat cafeaua normala, poate imbunatati in mod semnificativ echilibrul de sange si plasma in organism, ceea ce reduce dezvoltarea unor boli cardiovasculare.
Desi cercetarile sunt inca in desfasurare in ceea ce priveste mecanismul prin care se poate preveni cancerul, extractul de cicoare a fost legat de o reducere a cresterii tumorilor. Primele rapoarte indica faptul ca acest fapt se datoreaza anumitor substante din cicoare, care au calitati antioxidante si anti-tumorale. Fitochimicalele si polifenolii prezente in cicoare au un efect pozitiv asupra prevenirii aparitiei cancerului, inclusiv cancerul de san si cancerul colorectal.
Citeste mai multe pe curademiere.ro. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro