Putini stiu ca frumoasa crizantema are nu doar rolul de a decora o camera ci este si o planta medicinala.
Femeile din China, de exemplu, beau ceai de crizantema in loc de cafea, pentru a curata organismul de toxine.
Expertii cred ca ceaiul de crizanteme ar avea proprietati curative puternice si ca baut macar de 1-2 ori pe saptamana, prelungeste viata cu pana la 8 ani, datorita substantelor continute, ce intaresc si protejeaza sistemul imunitar. Consumat periodic, ceaiul de crizantema imbunatateste functia plamanilor, a ficatului si a rinichilor, ajuta la detoxifierea organismului, raceste sangele si este foarte bun in bolile oftalmologice.
Pe timp de vara este nemaipomenit de gustos, pentru ca racoreste. Daca nu va place aroma in mod deosebit, adaugati o lingurita rasa cu zahar brun. Ceaiul de crizantema se gaseste in magazinele cu specific naturist si trebuie utilizat conform prospectului: o lingurita cu flori de crizantema la o cana cu apa fierbinte. Pentru un efect terapeutic si mai bun, plus o aroma incredibila, adaugati si un varf de lingurita de rozmarin.
Folosita de mii de ani de chinezi si japonezi in medicina tradiţionala, crizantemele influenţeaza benefic sistemul imunitar, inima, sistemul nervos, metabolismul, pielea, sistemul respirator.
Pentru detoxifiere: o jumatate de linguriţa de petale de crizantema si o jumatate de linguriţa de flori de tei se adauga peste 2 cani de apa clocotita si se lasa la infuzat pentru 20 de minute, dupa care se strecoara si se consuma pe parcursul unei zile, fracţionat in 2 reprize.
Sursa: Frunza-verde.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro