Trebuie sa prepari aceasta reteta delicioasa de post. Te vei indragosti de ea!
Ingrediente:
200 grame faina
1 lingurita praf copt
3 linguri cacao
60 ml ulei
250 ml lapte de soia
200 g zahar
1 praf sare
o lingura ote sau zeama lamaie
1 lingura extract de lamaie
Crema: 300 ml lapte de soia, 1 lingura faina plus 1 lingura cu varf de
Zahar pudra pentru decor
Preparare:
Porniti cuptorul si setati-l la 180 grade Celsius.
Cema: intr-o craticioara se omogenizeaza 300 de ml lapte cu 100 g zahar, faina si amidonul. Se pune la foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand incontinuu cu telul. Cand compozitia s-a ingrosat se adauga vanilia si se da deoparte. Cand se raceste se incorporeaza margarina.
Blat: Intr-un castron se bat laptele rece, uleiul, zaharul si otelul sau zeama de lamaie.
Faina, sarea, praful de copt si cacaoa se omogenizeaza separat. Ingredientele uscate se adauga peste cele lichide si se amesteca.
Aluatul se toarna intr-o taca tapetata. Blatul se coace timp de 12-15 min la 180 de grade. Cand se raceste se taie in trei bucati si se umple cu crema.
Sursa: observator.tv
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro