Nicio bautura nu reprezinta mai bine perioada sarbatorilor de iarna decat vinul fiert.
Ai nevoie de:
2 clementine
1 lamaie
1 lime
200g zahar
6 cuisoare
1 bat de scortisoara
3 foi de dafin
1 nucsoara
1 bat de vanilie taiat in doua pe lungime
2 anason stelat
2 sticle de vin
Mod de preparare:
Rade
coaja clementinelor, a lamaii si lime-ului si pune-o intr-o oala, alaturi de zahar si putina zeama de clementine. Pune la foc mediu si adauga cuisoarele, batul de scortisoara, foile de dafin si putin praf de nucsoara. Arunca aici si batul de vanilie si vin doar cat sa acopere tot zaharul.
Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet, apoi da focul la mare pana ajunge la temperatura de fierbere (nu mai mult de 5 minute).
Da focul la mic, adauga restul de vin si incalzeste-l bine. Apoi e gata de servire!
Sursa: foodstory.ro
Ai nevoie de:
2 clementine
1 lamaie
1 lime
200g zahar
6 cuisoare
1 bat de scortisoara
3 foi de dafin
1 nucsoara
1 bat de vanilie taiat in doua pe lungime
2 anason stelat
2 sticle de vin
Mod de preparare:
Rade coaja clementinelor, a lamaii si
lime-ului si pune-o intr-o oala, alaturi de zahar si putina zeama de clementine. Pune la foc mediu si adauga cuisoarele, batul de scortisoara, foile de dafin si putin praf de nucsoara. Arunca aici si batul de vanilie si vin doar cat sa acopere tot zaharul.
Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet, apoi da focul la mare pana ajunge la temperatura de fierbere (nu mai mult de 5 minute).
Da focul la mic, adauga restul de vin si incalzeste-l bine. Apoi e gata de servire!
Sursa:
foodstory.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro