Kopi Luwak nu este cea mai scumpa cafea din lume. A fost detronata de un alt tip de cafea.
Cea mai scumpa cafea din lume se fabrica acum in Triunghiul de Aur din Thailanda, o regiune care este cunoscuta si pentru exportul ilegal de opiu. Afacerea ii apartine unui canadian de 44 de ani, Blake Dinkin, care produce aici cafea Black Ivory.
Acest sortiment de cafea este rezultat din boabele partial digerate de stomacul elefantilor. Procedura seamana cu cea pentru fabricarea unui celebru sortiment de cafea, Kopi Luwak, rezultat dupa digestia civetelor.
Dinkin este foarte increzator in succesul noii sale cafele, avand in vedere ca a investit toate economiile sale in aceasta afacere, la care munceste deja de 10 ani.
El spune ca produsul lui este mai bun decat Kopi Luwak, pentru ca elefantii, spre deosebire de civete, sunt ierbivori. Asta inseamna ca in stomacul lor are loc procesul de fermentatie, care este bun pentru cafea, pentru ca o face mai putin amaruie, devenind astfel unica.
Potrivit lui Dinkin, care este un consumator fidel al cafelei Black Ivory, aceasta are gust de fructe si ciocolata. Este insa o cafea foarte slaba, fiind considerata chiar de creatorul ei ca o bautura aflata la granita intre cafea si ceai.
Iata cum se obtine aceasta cafea: boabele Arabica, culese de pe anumite dealuri din nordul Thailandei, sunt amestecate cu fructe si date elefantilor pentru a fi mancate.
Dupa aproximativ 3 zile ele sunt eliminate prin fecale si culese, iar apoi spalate.
Desigur, este foarte dificil de gasit aceste boabe in fecale, prin urmare dureaza foarte mult timp pana se obtine cantitatea necesara pentru a putea produce o cescuta, acesta fiind si unul din motivele pentru care este foarte scumpa.
Sursa: Descopera.ro
Cea mai scumpa cafea din lume se fabrica acum in Triunghiul de Aur din Thailanda, o regiune care este cunoscuta si pentru exportul ilegal de opiu.
Afacerea ii apartine unui canadian de 44 de ani, Blake Dinkin, care produce aici cafea Black Ivory.
Acest sortiment de cafea este rezultat din boabele partial digerate de stomacul elefantilor. Procedura seamana cu cea pentru fabricarea unui celebru sortiment de cafea, Kopi Luwak, rezultat dupa digestia civetelor.
Dinkin este foarte increzator in succesul noii sale cafele, avand in vedere ca a investit toate economiile sale in aceasta afacere, la care munceste deja de 10 ani.
El spune ca produsul lui este mai bun decat Kopi Luwak, pentru ca elefantii, spre deosebire de civete, sunt ierbivori. Asta inseamna ca in stomacul lor are loc procesul de fermentatie, care este bun pentru cafea, pentru ca o face mai putin amaruie, devenind astfel unica.
Potrivit lui Dinkin, care este un consumator fidel al cafelei Black Ivory, aceasta are gust de fructe si ciocolata.
Este insa o cafea foarte slaba, fiind considerata chiar de creatorul ei ca o bautura aflata la granita intre cafea si ceai.
Iata cum se obtine aceasta cafea: boabele Arabica, culese de pe anumite dealuri din nordul Thailandei, sunt amestecate cu fructe si date elefantilor pentru a fi mancate. Dupa aproximativ 3 zile ele sunt eliminate prin fecale si culese, iar apoi spalate.
Desigur, este foarte dificil de gasit aceste boabe in fecale, prin urmare dureaza foarte mult timp pana se obtine cantitatea necesara pentru a putea produce o cescuta, acesta fiind si unul din motivele