Pe cat sunt de frumoase, frunzele care cad toamna pot deveni o adevarata bataie de cap daca nu sunt colectate cum trebuie.
Cu toate acestea, Japonezii au transformat frunzele de artar intr-o delicateza, gatindu-le in aluat dulce si vanzandu-le ca gustari.
Aceste specialitati sunt orginare din zona Osaka, nordul Jaooniei, si se fac prin prajirea frunzelor de artar japonez in aluat de tempura. Batranii conserva frunzele in butoaie cu sare timp de un an inainte de a le praji, insa retetele moderne nu au nevoie de asa ceva.
Daca vrei sa iti prepari si tu asa ceva acasa, scufunda frunzele de artar japonez in aluat si prajeste-le in ulei vegetal. Siropul de artar este optional.
Sursa: boredpanda.com
Cu toate acestea, Japonezii au transformat frunzele de artar intr-o delicateza, gatindu-le in aluat dulce si vanzandu-le ca gustari.
Aceste specialitati sunt orginare din zona Osaka, nordul Jaooniei, si se fac prin prajirea frunzelor de artar japonez in aluat de tempura.
Batranii conserva frunzele in butoaie cu sare timp de un an inainte de a le praji, insa retetele moderne nu au nevoie de asa ceva.
Daca vrei sa iti prepari si tu asa ceva acasa, scufunda frunzele de artar japonez in aluat si prajeste-le in ulei vegetal. Siropul de artar este optional.